Autor |
Wiadomo¶æ |
|
7ukasz
|
Wys³any: 2015-06-15, 21:28 Pistolet YD-102 firmy TETRA
|
0
|
|
|
7ukasz
|
Witam wszystkich. Posiadam pistolet którego link przedstawiam poni¿ej:
http://www.taiwantrade.co...onal_Spray_Gun/
Nie wiem co mo¿na nim malowaæ i jakimi farbami. Mo¿na nim np lakierowaæ elementy samochodu? Nigdzie nie znalaz³em informacji na ten temat. Je¶li kto¶ wie to proszê siê ze mn± podzieliæ informacjê |
|
|
|
|
Robertlodz09
|
Wys³any: 2015-06-15, 22:10
|
0
|
|
|
Pomóg³: 61 razy Posty: 3387 Sk±d: £ód¿
|
7ukasz napisa³/a: | Mo¿na nim np lakierowaæ elementy samochodu? |
Z takim pistoletem to nawet dostawcze auta czy ciê¿arówki mo¿na "obskoczyæ"
O naczepach i cysternach juz nie wspomnê ...
Pistolet wizualnie wygl±da jak skopiowany stary model DeVilbissa z dolnym zbiornikiem .... |
|
|
|
|
7ukasz
|
Wys³any: 2015-06-15, 23:17
|
0
|
|
|
7ukasz
|
Co mam przez to rozumieæ, ¿e cysterny mo¿na malowaæ? To, ¿e ma litrowy zbiornik na lakier czy mo¿e co¶ z dysz±? Dosta³em taki nowy i mam trochê prac malarskich i nie wiem do czego mogê u¿ywaæ. Np malowanie gara¿u, drzwi od gara¿u, tyln± klapê od auta. |
|
|
|
|
Robertlodz09
|
Wys³any: 2015-06-16, 07:04
|
0
|
|
|
Pomóg³: 61 razy Posty: 3387 Sk±d: £ód¿
|
7ukasz napisa³/a: | Co mam przez to rozumieæ, ¿e cysterny mo¿na malowaæ? |
Takie pistolety z za³o¿enia s± przewidziane do lakierowania "wiêkszych obiektów" czy powierzchni ,
sam widzisz ¿e on ma dolny zbiornik na lakier o litrowej pojemno¶ci jak sam napisa³e¶.
7ukasz napisa³/a: | Dosta³em taki nowy i mam trochê prac malarskich i nie wiem do czego mogê u¿ywaæ. |
Nie wiem co tam jest za rozmiar dyszy ale co za problem wlaæ w niego jaki¶ lakier
i spróbowaæ co¶ pomalowaæ na tzw. próbê
wtedy bêdziesz ju¿ co¶ wiedzia³ jak wychodzi tzw. malowanie tym sprzêtem |
|
|
|
|
7ukasz
|
Wys³any: 2015-06-16, 09:22
|
0
|
|
|
7ukasz
|
Dysza jest tam 1,5. Przyjrza³em siê temu pistoletowi i chyba wiem co mia³e¶ na my¶li, ¿e mo¿na nim cysterny malowaæ. Do ma³ych detali siê nie nada raczej. Ja bêdê ma³e detale malowa³ typu lusterka, klapê baga¿nika czy b³otnik. Przy takich ma³ych detalach bym mia³ za du¿e straty lakieru. Widzia³em do kupienia zestaw kilku pistoletów ró¿nej wielko¶ci. Poszukam jakiego¶ ma³ego pistoletu ze zbiornikiem u góry. |
|
|
|