Autor |
Wiadomość |
 |
exo
|
Wysłany: 2008-04-27, 16:18 lvlp a hp
|
|
|
Gość
|
czy pistoletem lvlp maluje sie tak samo jak hp?
czym one sie ró¿nia od siebie i czy jakosc nanoszonej pow³oki jest taka sama jak w hp
wyjasnijcie mi prosze co oznacza ten "lvlp" |
|
|
|
 |
Bodzio
|
Wysłany: 2008-04-28, 01:03
|
0
|
|
|
--B_C_G--

|
Pistolety lakiernicze LVLP
Pistolety typu L.V.L.P. (low volume, low pressure) sÂą technicznie najbardziej zaawansowanymi narzĂŞdziami lakiernikĂłw.
S¹ to pistolety które od niedawna s¹ w sprzeda¿y. Pistolety LVLP ³¹cz¹ w sobie zalety pistoletów lakierniczych wysokociœnieniowych (HP) czyli nieskie zu¿ycie powietrza i pistoletów niskociœnieniowych (HVLP) tj. bardzo ma³e straty œrodków lakierniczych podczas malowania.
CHaraktyzujÂą siĂŞ bardzo niskim ciÂśnieniem pracy (maksymalnie 1.5 bar) oraz niskim zuÂżycem sprĂŞÂżonego powietrza.
Opis jednej z aukcji pistoletu lvlp. ByÂło juÂż o tym na forum. |
_________________ http://img714.imageshack....p?id=aa001z.jpg |
|
|
|
 |
Dawid
|
Wysłany: 2008-04-28, 22:59
|
|
|
Gość
|
mam pistolet lvlp i jego zaleta jest to za idealnie rĂłwno nanosi lakier (idealnie cienka i rĂłwnÂą warstwÂą ) cisnienie robocze od 1.1 do 1,7 atm. Ja maluje na 2.
OgĂłlnie to polecam |
|
|
|
 |
ari
|
Wysłany: 2008-07-25, 22:32
|
0
|
|
|
|
mam pytanie -czy faktycznie na poczÂątek szukaĂŚ lvlp czy hp czy moÂże hvlp -na ktĂłrym jest najÂłatwiej wyrobiĂŚ sobie rĂŞkĂŞ ? Generalnie w domu mĂłj ojciec ,ktĂłry teÂż trochĂŞ praktykuje ma klika pistolecikĂłw ale chcialbym wybraĂŚ jakiÂś pod siebie -do kwoty ok 400-500zÂł ? |
|
|
|
 |
elakiery.pl
|
Wysłany: 2008-08-01, 14:42
|
0
|
|
|
|
WITAM. Jak dla ciebie i w tych granicach cenowych proponuje ci wybraĂŚ HVLP
dokÂładnie coÂś takiego
Pistolet lakierniczy EXPERT HVLP
Niskociœnieniowy system HVLP zapewnia oszczêdnoœÌ materia³u o ok.20 do 30%, pistolet pracuje na mniejszym ciœnieniu, przez co ma mniejszy odkurz.Dodatkow¹ zalet¹ systemu HVLP s¹ mniejsze krople farby wydostaj¹ce siê z dyszy z mniesz¹ prêdkoœci¹ dziêki czemu unika siê efektu odbicia kropli farby od malowanego elementu.
DostĂŞpne dysze :1.2;1.4;1.7;2.0
Profesjonalny pistolet natryskowy:
* Wysokiej jakosci ergonomiczna rÂączka
* Znakomita wydajnoœÌ w nak³adaniu materia³u
* Optymalny efekt koĂącowy dla lakierĂłw, podkÂładĂłw, szpachli natryskowej i wypeÂłniaczy nawierzchniowych
* Precyzyjna regulacja zasilania powietrza i iloÂści materiaÂłu
* PeÂłna regulacja strumienia natrysku /szeroki/okrÂągÂły
* Dostoswany do materia³ów na bazie wodnej
Cena w moim sklepie to jedyne 289 zÂł.
I z czystym sumieniem mogĂŞ ci go poleciĂŚ. Ludzie bardzo sobie chwalÂą ten sprzĂŞt, wiadomo jeÂżeli chodzi o ten przedziaÂł cenowy.
A jeÂżeli ciĂŞ to interesuje oto link
http://elakiery.pl/produc...czy_EXPERT_HVLP |
_________________ Lakiery samochodowe, Stojaki lakiernicze oraz materiaÂły lakiernicze peÂłna gama usÂług i towarĂłw.
www.elakiery.pl Sklep internetowy
 |
|
|
|
 |
peter
|
Wysłany: 2008-08-01, 16:58
|
0
|
|
|
|
pytanie bylo HP cz LVLP a ty mu HVLP polecasz i to do tego g.... jakies.
Polecalbym LVLP dlatego ze potrzebuje malo powietrza do zasilania,zuzywa malo materialu,jest cichy.Warstwa nakladanego materialu jest bardzo cienka uzywajac pistoletu LVLP.
Na poczatek LVLP bedzie znakomitym narzedziem a jak sie na nim nauczysz to nie bedziesz chcial nic innego,zapewniam. |
|
|
|
 |
mebArth
|
Wysłany: 2008-08-02, 09:38
|
0
|
|
|
|
ari napisał/a: | mam pytanie -czy faktycznie na poczÂątek szukaĂŚ lvlp czy hp czy moÂże hvlp -na ktĂłrym jest najÂłatwiej wyrobiĂŚ sobie rĂŞkĂŞ ? Generalnie w domu mĂłj ojciec ,ktĂłry teÂż trochĂŞ praktykuje ma klika pistolecikĂłw ale chcialbym wybraĂŚ jakiÂś pod siebie -do kwoty ok 400-500zÂł ? |
Na poczatek HP. HVLP troszke sie inaczej maluje a jak wcale nie umiesz malowac to HVLP tylko zepsujesz robote.
@elakiery.pl.... moze jedna reklama wystarczy? RobiÂłes kiedys HVLP pierwszy raz? Jak w ogĂłle robiÂłes... |
_________________ Bart
 |
|
|
|
 |
baqo
|
Wysłany: 2008-08-02, 12:54
|
0
|
|
|
|
elakiery.pl napisał/a: | Profesjonalny pistolet natryskowy: |
elakiery.pl napisał/a: | Cena w moim sklepie to jedyne 289 zÂł. | profesjonalny kosztuje pó³tora tysia |
|
|
|
 |
mebArth
|
Wysłany: 2008-08-02, 18:20
|
0
|
|
|
|
Albo 3600 koron szwedzkich zielony DeVilbiss z czarna nakretka motylka - nie spotkaÂłem w polsce takiego w sklepach, w szwecji na takim pracowaÂłem, strasznie zerny na powietrze ale baze pieknie wylewaÂł. |
_________________ Bart
 |
|
|
|
 |
ari
|
Wysłany: 2008-08-03, 13:01
|
0
|
|
|
|
peter napisał/a: | pytanie bylo HP cz LVLP a ty mu HVLP polecasz i to do tego g.... jakies.
Polecalbym LVLP dlatego ze potrzebuje malo powietrza do zasilania,zuzywa malo materialu,jest cichy.Warstwa nakladanego materialu jest bardzo cienka uzywajac pistoletu LVLP.
Na poczatek LVLP bedzie znakomitym narzedziem a jak sie na nim nauczysz to nie bedziesz chcial nic innego,zapewniam. |
A co byÂście polecili faktycznie powiedzmy dobrego do kwoty ok400- 500zÂł z LVLP ?Czy fimaAERMEtal jest ok ?
czy tak kopia Saty jest ok ?
http://www.allegro.pl/ite...0_hit_2008.html
moÂże ten :
http://www.allegro.pl/ite...alny_lvlp_.html
Jakie wymagania co do kompresora ma taki pistolet ,bo obecnie jest kompresor 3 fazowy ,3 tÂłokowy ,zbiornik ok pewnie 150l . I teÂż mam pytanie o odwadniacz i odolejacz -jest moÂże coÂś takiego ? Co byÂście polecili ?ZauwaÂżyÂłem ostatnio po malowaniu zderzaka ,ze pojawily siĂŞ jakiÂś czas po lakierowaniu takie malutkie kropki w lakierze i mi to wyglada na olej ... |
|
|
|
 |
peter
|
Wysłany: 2008-08-03, 19:55
|
0
|
|
|
|
ari napisał/a: | peter napisał/a: | pytanie bylo HP cz LVLP a ty mu HVLP polecasz i to do tego g.... jakies.
A co byÂście polecili faktycznie powiedzmy dobrego do kwoty ok400- 500zÂł z LVLP ?Czy fimaAERMEtal jest ok ?
moÂże ten :
Jakie wymagania co do kompresora ma taki pistolet ,bo obecnie jest kompresor 3 fazowy ,3 tÂłokowy ,zbiornik ok pewnie 150l . I teÂż mam pytanie o odwadniacz i odolejacz -jest moÂże coÂś takiego ? Co byÂście polecili ?ZauwaÂżyÂłem ostatnio po malowaniu zderzaka ,ze pojawily siĂŞ jakiÂś czas po lakierowaniu takie malutkie kropki w lakierze i mi to wyglada na olej ... |
ten z drugiego linku to technologia trans-tech.Poczytaj troche o tym na internecie.Marka bardzo dobra.
Ten z pierwszego linku nie znam ale jezeli maluje tak jak wszystkie chinczyki to dziekuje.
Zreszta opis aukcji mowi sam za siebie
...prawie jak Sata.
prawie robi ogromna roznice.
Co do kompresora twojego to musisz wiedziec ile powietrza podaje na wylocie i wtedy dobierz do niego pistolet.[/quote] |
|
|
|
 |
ari
|
Wysłany: 2008-08-07, 23:35
|
0
|
|
|
|
A masz moÂże Peter jakiegoÂś linka o technologii Trans Tech ,bo szukaÂłem ale jakoÂś nic nie znalazÂłem ....
[ Dodano: 2008-08-08, 14:49 ]
peter napisał/a: | ari napisał/a: | peter napisał/a: | pytanie bylo HP cz LVLP a ty mu HVLP polecasz i to do tego g.... jakies.
moÂże ten :
ten z drugiego linku to technologia trans-tech.Poczytaj troche o tym na internecie.Marka bardzo dobra.
Ten z pierwszego linku nie znam ale jezeli maluje tak jak wszystkie chinczyki to dziekuje.
Zreszta opis aukcji mowi sam za siebie
...prawie jak Sata.
prawie robi ogromna roznice.
Co do kompresora twojego to musisz wiedziec ile powietrza podaje na wylocie i wtedy dobierz do niego pistolet. | [/quote]
sprawdziÂłem -kompresor ASPAtaki jak w tym linku:
http://www.allegro.pl/ite...aw_okazja_.html
na wylocie ma ok 260l/min -devilbiss potrxebuje ok 280l .Nada siĂŞ ? |
|
|
|