Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
PiotrekKRK 
Wys³any: 2015-07-30, 11:26   Lakierowanie miêkkiej deski rodzielczej
0
UP DOWN

Witam.
Na wstêpie poproszê o nie odsy³anie mnie do szukajki bo ju¿ przeszuka³em forum pod k±tem podobnych tematów ale nie znalaz³em odpowiedzi na swoje pytania.

Mam zamiar zmieniæ kolor plastików wnêtrza i deski rozdzielczej (obecnie s± szare a chcia³bym uzyskaæ efekt jak na poni¿szych zdjêciach.

Wiem, ¿e do plastików dobrze sprawdza siê plastidip ale problem jest w desce rozdzielczej i pod³okietniku bo s± one zrobione z miêkkiego, "gumowatego" materia³u i z tego plastidip bardzo szybko siê ¶ciera³.

Mo¿ecie mi poradziæ jakimi ¶rodkami i w jaki sposób pomalowaæ to wszystko tak aby by³o to trwa³e i zachowa³o oryginaln± fakturê materia³u?

misias
Wys³any: 2015-07-31, 13:21   
0
UP DOWN

Pomóg³: 2 razy
PiotrekKRK, Powiedz mi co ci przeszkadza jasno szara deska rozdzielcza w eclipse:),ona nawet nie jest jasno szara jest ciemno szara.Po drugie po co chcesz to lakierowaæ ¿eby ci to wszystko odpad³o po roku,chyba ze chcesz pomalowaæ na czarno a pó¼niej opitoliæ autko jakiemu¶ kowalskiemu i on siê wtedy bêdzie martwi³ ¿e mu lakier z deski odpada :shock: .

Przede wszystkim z tego co mi wiadomo to istniej± naprawdê profesjonalne ¶rodki do od¶wie¿ania koloru wnêtrza pojazdu zajmuj± siê tym ludzie od detailingu samochodowego i jest to bardzo droga sprawa.

Natomiast elementy tego typu siê okleja siê materia³ami naturalnymi np skóra lub sztucznymi np skóra syntetyczna,skaj o fakturze nominalnie zbli¿onej do fabrycznej lub zmienionej przez ciebie czyli indywidualny projekt w³a¶ciciela pojazdu.

By³y znajomy pyta³ mnie kiedy¶ o tego typu temat,ja odpowiedzia³em ze nie powa¿am tego typu rozwi±zañ metoda haupnicz±.

PiotrekKRK 
Wys³any: 2015-08-03, 10:45   
0
UP DOWN

Nie szykujê samochodu na sprzeda¿ tylko dla siebie.

A co mi nie pasuje w tej desce? Jest tak pospolita, ¿e a¿ siê niedobrze robi :paw:

Oryginalne wnêtrze w tym kolorze jest ciê¿ko dostêpne a w dobrym stanie to ju¿ w ogóle :/

Napisa³em na tym forum po to aby siê dowiedzieæ czy malowanie takiej deski jest mo¿liwe a je¶li tak to jakimi ¶rodkami. Je¶li Wy jako profesjonali¶ci twierdzicie, ¿e nie da siê tego zrobiæ porz±dnie to po prostu odpuszczam temat i tyle.

misias
Wys³any: 2015-08-03, 16:17   
0
UP DOWN

Pomóg³: 2 razy
Wiesz nikt nie powiedzia³,¿e siê tego nie da zrobiæ profesjonalnie,tu chodzi o dostêpno¶æ ¶rodków do tego typu zabiegów,aby jako¶æ wykonanej pracy by³a satysfakcjonuj±ca i cieszy³a oko.

To ¿e ja napisa³em w ten sposób to znaczy ¿e nie odpisze ci kto¶ co,zna temat i odpowie na twoje pytanie.

Ja na twoim miejscu zapyta³ bym osób które siê zajmuj± wnêtrzami samochodowymi i tam szuka³ odpowiedzi i ¶rodków do tego zabiegu. ;)

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: