Autor |
Wiadomo¶æ |
|
Osama
|
Wys³any: 2015-08-30, 15:58 Plastiki motocyklowe
|
0
|
|
|
|
Witam wszystkich forumowiczòw. Mam ma³y problem, przymierzam sie do odnoewienia plastikòw mojego motocykla, lecz kompletnie nie wiem jak sie za to zabrac. Wyczytalem ze mikrorysy idzie wypolerowac lecz nie wiem czy przez takie g³ebsze rysy nie bede musial lakierowac calych elementow.
Tu jest zdjecie najbardziej porysowanej czesci elementow.
http://imgur.com/UibLpoQ
Chcia³bym sie was poradzic czy bede musial malowac cale elementy czy jest mozliwosc dopasowania jakiegos lakieru w sprayu ?
Myslalem zeby to przetrzec papierem, nalozyc podklad i kolor lecz nie mam zielonego pojêcia co by by³o najlepszym rozwi±zaniem.
Jakie by³yby koszta malowania tego kawa³ka a jakie wszystkich plastikow ?
Proszê o podpowiedz
Pozdrawiam |
|
|
|
|
Fertybars
|
Wys³any: 2015-09-03, 07:37
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
morales88
|
Wys³any: 2015-09-03, 12:03
|
0
|
|
|
LEGA Sp.j.
|
Witam, musisz najpierw sam oceniæ, które elementy wymagaj± ca³kowitego malowania. Wed³ug mnie element ze zdjêcia bêdzie wymaga³ zastosowania szpachlówki, dlatego proponujê pomalowaæ go w ca³o¶ci. Wiêkszo¶æ mieszalni lakierów ma w swojej ofercie nabijanie lakierów w spray, dlatego s±dzê ¿e z doborem lakieru nie bêdziesz mia³ wiêkszego problemu. Koszty takiego dopasowanego lakieru w sprayu to ok. 50 z³ za 400 ml + ok. 16 z³ za 400 ml bezbarwnego w sprayu. Oczywi¶cie wcze¶niej musisz to odpowiednio przygotowaæ czyli zapodk³adowaæ oraz zaszpachlowaæ. Pozdrawiam |
_________________ www.LEGA.abc24.pl - CENTRUM OBS£UGI LAKIERNICTWA
|
|
|
|