Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
adamswid
Wys³any: 2015-10-15, 18:23   Zmiana koloru auta kilka pytañ
0
UP DOWN

Witam wszystkich, z lakierowaniem samochodu nie mia³em jeszcze styczno¶ci jednak ju¿ pewne elementy drewniane jak i ramê motocykla pomalowa³em pistoletem sico. Wiem ¿e to jest nic przy lakierowaniu ca³ego samochodu ale z racji ¿e znajomy ma jako takie warunki, du¿a dobrze o¶wietlona hala, kompresor 120l i w tym roku kupuje jaki¶ lepszy pistolet ¿eby pomalowaæ felgi postanowili¶my te¿ mazn±æ mój samochód. Lakier jest s³aby, ogniska rdzy na nadkolach, wgniecenia, rysy, obity kamieniami i nie tylko, wiêc zdecydowa³em siê zmieniæ kolor ca³ego samochodu przy okazji. Mam w zwi±zku z tym kilka pytañ:
Przede wszystkim jak jest z tanimi lakierami? Nie chce kupowaæ na pierwszy raz lakierów drogich je¶li siê oka¿e ¿e kompletnie nam nie pójdzie. Znalaz³em firmê Fresh która ma dosyæ przystêpne ceny, ale zero opinii.
S³ysza³em ¿e jedne kolory wybaczaj± bardziej ni¿ inne, np ¿e czarny bardzo ciê¿ko po³o¿yæ bez wprawy, czy to prawda?
Czyta³em ¿e przy bia³ej perle lepiej malowaæ samochód w ca³o¶ci, a jak to wygl±da w przypadku ciemnych kolorów per³owych? Mo¿na rozebraæ i wszystko pomalowaæ oddzielnie?
Póki co to tyle je¶li chodzi o pytania, jeszcze czytam wszelkie mo¿liwe tutoriale i wypowiedzi ludzi którzy malowali. Je¶li co¶ mi siê nasunie to bêdê pisa³.
Pozdrawiam, z góry dziêki za przeczytanie moich wypocin :)

barteek933
Wys³any: 2015-10-17, 21:02   
0
UP DOWN

Pomóg³: 14 razy
jak bêdziesz lakierowal tym samym lakierem, (najlepiej rozrobiæ sobie lakier na ca³o¶æ samochodu za 1 razem), tym samym ci¶nieniem, tym samym pistoletem, tyle samo warstw to nie wyjdzie Ci inny kolor. Mówiê o systemie 2 warstwowym bo 3 nigdy nie robi³em.

¯aden kolor nic nie wybacza. Ma byæ przygotowane pod³o¿e idealnie. Ka¿de niedoci±gniêcia, nawet najmniejsze wyjd± od razu na bazie

adamswid
Wys³any: 2015-10-22, 14:17   
0
UP DOWN

Ok dziêki za odpowied¼ ;) . Z tym kolorem wywnioskowa³em z tego ¿e lakierowa³em mdf który potem zmienia³ objêto¶æ i strasznie to widaæ na ³±czeniach pod czarnym kolorem. Sam jestem ciekawy jak to wyjdzie, pewnie pochwalê siê wynikami na forum.

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: