Autor |
Wiadomo¶æ |
|
tiqi
|
Wys³any: 2015-11-05, 15:33 Lakierowanie obudowy plastikowej czym¶ s³abo ¶cieralnym
|
0
|
|
|
|
Witam. Od xxx czasu walczê z obudow± ... komputera. Tak, tak. Na forum trafi³am z powodu problemów bo najprawdopodobniej tylko profesjonali¶ci mi doradz± co mam zrobiæ.
U¿ywa³am ju¿ praktycznie wszystkiego lecz wychodzi tragedia. Najgorsze s± lakiery w sprayu (400ml puszka). Nie wiem co mam kupiæ by wysz³o to naprawdê super.
Pomalowaæ chcê co¶ takiego:
Zdjêcie nie moje ale pochodzi z takiego samego komputera (laptop).
Moje problemy to takie ¿e ... pod lakierem widaæ rysy a tam gdzie u¿yto podk³adu - lakier siê wa¿y.
Ostatnio obudowa by³a lakierowana lakierem typowo do samochodu (Fiat Niebieski) z pozosta³o¶ci po aucie. Na samochodzie sporych zaprawek nie widaæ, wszystko super a na obudowie komputera szlak wszystko trafia.
Obecnie mam trzy problemy:
1. powstaje mikro paj±czek na lakierze
2. widaæ najmniejsze rysy i zadrapania pod lakierem
3. lakier na aucie jest w po³ysku a na plastiku wychodzi mat
4. lakier samochodowy ¶ciera siê po oko³o 4-5miesi±cach np. ocierania podczas pisania na klawiaturze (¶ciera siê i widaæ plastik)
Mogli by¶cie mi doradziæ czym to pomalowaæ by by³a to warstwa np. bia³ego/czarnego w bardzo dobrym po³ysku?
Co zrobiæ by wysz³o to tak jak np. tutaj:
|
|
|
|
|
juny
|
Wys³any: 2015-11-05, 16:19
|
0
|
|
|
Pomóg³: 20 razy Posty: 2384 Sk±d: Ostrów WLKP
|
Ja bym to zrobi³ tak:
-Kup papier ¶cierny na wode np 800- wymatuj to
-spray w sprayu , nano¶ bardzo cienkie warstwy- pierwsza niech bedzie przypylona (ok 2 warstwy)
-papier wodny 1000-1200 wymatuj go sobie
-nastêpnie baza (kolor) i ¿eby siê nie sciera³o musisz daæ na to lakier bezbarwny- tylko lakierem musisz pocwiczyc bo watpie ze od razu ³adnie ci sie u³ozy.
|
|
|
jacek4
|
Wys³any: 2015-12-02, 19:11
|
0
|
|
|
|
Ja bym po³o¿y³ hydrografikê i dobry clar, lub odda³ bym do metalizacii pró¿niowej tak jak regenerowa³em reflektory, i na to te¿ dobry clar. Tylko ¿e przy metalizacii wyjdzie jedynie chrom lustro, a hydrografika to ju¿ dowolny wzór. Ten post podda³ mi pomys³ na nudê jak mnie dopadnie, wtedy lapka w hydro zrobiê - bêdzie drewniany . Towar mam tylko czasu bardzo brakuje. |
|
|
|