Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
mariusz80 
Wysłany: 2015-11-06, 13:42   
0
UP DOWN

mayer, do cieniowania bazy uÂżywam rozuszczalnika(tak to nazywajÂą) Turbo, moim zdaniem jest to jakaÂś Âżywica a do bezbarwnego uÂżywam rozuszczalnika Mipy

cysio
Wysłany: 2015-11-06, 21:31   
0
UP DOWN

Mariusz opisz jak u Ciebie wyglÂąda cieniowanie bezbarwnego. WidzĂŞ ze do oklejania na niektĂłrych autach uÂżywaÂłeÂś folii powiedz co to za produkt i jak siĂŞ to ma w porĂłwnaniu do tradycyjnego oklejania ( folia + papier na okolice lakierowane) ?

ZIELARZ
Wysłany: 2015-11-06, 21:37   
0
UP DOWN

Cieniowanie bezbarwnego :spoko:
Wszystko robisz na aucie ?

mariusz80 
Wysłany: 2015-11-08, 15:16   
0
UP DOWN

cysio,
tu masz dwa filmiki z cieniowania
https://www.youtube.com/watch?v=b8BIuvzCelY
https://www.youtube.com/watch?v=-T8gbQ1iYkU
wszĂŞdzie chaÂłtura, tu teÂż wszystko oklejone ^^
w skrĂłcie co do folii... szybciej, Âłatwiej, czyÂściej, taniej

Âłysy73 
Wysłany: 2015-11-08, 15:53   
0
UP DOWN

mariusz80 napisał/a:
Âłysy73, gdybym nie potrafiÂł w ten sposĂłb oklejaĂŚ i matowaĂŚ to teÂż bym siĂŞ nie braÂł.
A jak zdjĂŞcia w oczka kolÂą to omijaj z daleka, Najlepszy wszechwiedzÂący lakierniku.
Pozdrawiam i nie musisz odpisywaĂŚ
Nie da siĂŞ zmatowaĂŚ ani domalowaĂŚ pod czymÂś, wiĂŞc ani Ty ani nikt nie ma takich umiejĂŞtnoÂści.
Najlepszy nie jestem a i nie wiem wszystkiego, i jeœli jestem jaki jestem to wyobraŸ sobie gdzie Ty jesteœ jeœli taki nikt jak ja zwraca Tobie uwagê i to tylko na taki "drobiazg" nie wnikaj¹c nawet w ca³¹ technologiê, czy dostosowanie struktury do reszty nie lakierowanych elementów...

Ale Tobie nikt nic nie powie i zdania nie zmienisz bo Ty wiesz najlepiej, robisz najlepiej i na dodatek uwaÂżasz Âże tak jest najlepiej.
RĂłb jak uwaÂżasz bo masz u siebie do tego peÂłne prawo, ale na pewno nie ma to nic wspĂłlnego z "DOBRÂĄ ROBOTÂĄ"
To tylko dobrze wyglÂądajÂąca CHAÂŁTURA/DRUCIARSTWO.
A szkoda bo byĂŚ moÂże jest to jedyna rzecz ktĂłrÂą na koniec pracy partolisz - na dodatek prawie Âświadomie - i wÂłaÂśnie to mnie w oko zakolaÂło, bo widzÂąc przynajmniej jedno Twoje narzĂŞdzie/gun nie wydajesz siĂŞ byĂŚ caÂłkowitym cioÂłkiem i gĂłwnozjadem.
TwĂłj cyrk, Twoje maÂłpy i Twoi klakierzy, ale to nie oznacza Âże wszystko jest OK.
Nara

Âłysy73 
Wysłany: 2015-11-08, 16:01   
0
UP DOWN

piotrekpiotrek napisał/a:
Âłysy73 napisał/a:
dobra robota Mariusz;)
A po czym to poznaÂłeÂś?
MoÂże i mnie oÂświecisz, bo albo jestem Âślepy i widzĂŞ tylko zdjĂŞcia elementĂłw i aut tylko w kicie i lakierze, albo tylko tyle mi siĂŞ na tej stronie wyÂświetla.
Nie widzĂŞ ani fot podkÂładu, ani choĂŚby opisu co, jak i czym byÂło miĂŞdzy tymi zdjĂŞciami robione.
Nie zak³adam z góry ¿e Ÿle i z³ymi materia³ami, ale ja nic na ten temat nie widzê, wiêc chêtnie siê dowiem na podstawie czego wyci¹gn¹³eœ taki wniosek (bo lakier siê b³yszczy?)

Âłysy73 .... jak widaĂŚ wyÂżej, to nie byÂło do ciebie...
Wiem.
Ale zapytaÂłem po czym to osÂądziÂłeÂś nie wiedzÂąc o tej robocie kompletnie niczego.
Widz¹c tylko elementy przeszlifowane z go³¹ blach¹ na wierzchu i po polakierowaniu, nie maj¹c kompletnie ¿adnej wiedzy co, jak i czym w miêdzyczasie by³o robione.
Na podstawie bÂłyszczÂącego lakieru bezbarwnego ustaliÂłeÂś Âże robota byÂła dobrze zrobiona?
Bo nie wiesz co jest pod spodem, jak i czym byÂło nanoszone, ew. obrabiane.
Nie wiesz kompletnie NIC a wydajesz werdykt jak zwykÂły bezmyÂślny klakier.
I tyle.
(przypominajÂąc po raz kolejny Âże nie zarzucam z gĂłry Âże naprawdĂŞ nie jest ok, ale ja teÂż tego nie wiem, bo jedyne co widaĂŚ to to Âże jest proste i siĂŞ bÂłyszczy, a nie wiadomo co jest pod spodem)
Ok koniec OFFu.

mariusz80 
Wysłany: 2015-11-08, 16:29   
0
UP DOWN

moÂże nie zauwaÂżyÂłeÂś wczeÂśniejszych zdjĂŞĂŚ, na ktĂłrych byÂły pokazane kolejne etapy... teraz juÂż mi siĂŞ nie chce wstawiaĂŚ 50 zdjĂŞĂŚ z reaktywnym, szpachlÂą, podkÂładem akrylowym itd. Chyba nikt nie opisuje tu swoich zdjĂŞĂŚ jak i czym przygotowywaÂł, byÂło to w ktĂłrymÂś miejscu opisane, wiĂŞc po co za kaÂżdym razem siĂŞ powtarzaĂŚ. Rozumiem, Âże siĂŞ czepiasz tego oklejania/demontaÂżu, ale i tak uwaÂżam, Âże nie zawsze jest to konieczne :)

Âłysy73 
Wysłany: 2015-11-11, 17:11   
0
UP DOWN

Tak nie oglÂądaÂłem wczeÂśniejszych a tylko przejrzaÂłem jednÂą stronkĂŞ gdzie niczego z tego nie byÂło wiĂŞc zapytaÂłem o to o co zapytaÂłem tylko nie Ciebie bo wiesz co jak i czym byÂło robione tylko osobĂŞ ktĂłra raczej nie mogÂła tego wiedzieĂŚ :D

Tak, czepiam siĂŞ oklejania :D :D
A w szczególnoœci znaczka BMW na tylnej klapie bo to ju¿ by³o przegiêcie na maxa, bo ju¿ pomijaj¹c wszystko inne dziesiêÌ razy szybciej by³o go wyj¹Ì z dwóch ko³eczków ni¿ okleiÌ :D :D

Âłysy73 
Wysłany: 2015-11-11, 17:17   
0
UP DOWN

mariusz80 napisał/a:
zdjĂŞĂŚ z reaktywnym, szpachlÂą, podkÂładem akrylowym
Mariusz jeœli u¿ywasz podk³adu reaktywnego, to gdy bêdziesz siedzia³ wieczorkiem z zimnym piwkiem w rêku weŸ sobie podumaj czy nie warto Ci ca³kowicie usun¹Ì go ze swojej technologii zamieniaj¹c go epoksydowym.
Jest duÂżo proÂściej, mniej skomplikowanie, bardziej uniwersalnie, dobrze, szybko i Âłatwo oraz praktycznie rzecz biorÂąc kompletnie bezstresowo i bezkolizyjnie.
Kiedyœ napomkn¹³ o tym Robert/PROJEKTER i tak sobie poduma³em, poduma³em i sam poszed³em t¹ drog¹.
Jest duÂżo proÂściej, szybciej i bezkonfliktowo.

mariusz80 
Wysłany: 2015-11-11, 18:26   
0
UP DOWN

Te nieszczêsne znaczki oklei³em, bo za cholere nie chcia³y wyjœÌ, a¿ siê wygina³y. Wiêc wola³em okleiÌ ni¿ lecieÌ po nowy znaczek. A co do epoksydowego, ¿e szybciej to owszem. Reaktywny jest bardziej penetruj¹cy i daje lepsza ochronê wg mnie. Dodatkowo na reaktywny Turbo mo¿na nak³adaÌ szpachlówki, wiêc te¿ jest szybko :)

piotrekpiotrek
Wysłany: 2015-11-11, 23:19   
0
UP DOWN

Âłysy73 napisał/a:
Wiem.
Ale zapytaÂłem po czym to osÂądziÂłeÂś nie wiedzÂąc o tej robocie kompletnie niczego.

Nie masz zielonego pojĂŞcia co miaÂłem na myÂśli, na co patrzyÂłem, co widziaÂłem i o co mi chodziÂło... aaa poza tym DO CIEBIE TEGO NIE POWIEDZIAÂŁEM jak nie rozumiesz maÂłymi literami i z tobÂą NIE ROZMAWIAM wiĂŞc gucio mnie obchodzi co chcesz wiedzieĂŚ i o co mnie pytasz.
Âłysy73 napisał/a:
Tak nie oglÂądaÂłem wczeÂśniejszych a tylko przejrzaÂłem jednÂą stronkĂŞ gdzie niczego z tego nie byÂło wiĂŞc zapytaÂłem o to o co zapytaÂłem tylko nie Ciebie bo wiesz co jak i czym byÂło robione tylko osobĂŞ ktĂłra raczej nie mogÂła tego wiedzieĂŚ

Ty chyba roboty nie masz bo tylko zaczepki szukasz. PrĂłbujesz naÂśladowaĂŚ Projektera tylko Âże jest maÂłe "ale". Brak ci wiedzy, sprytu, doÂświadczenia. Cokolwiek napiszesz i jak by ci nie przyszÂło do gÂłowy mnie podpuszczaĂŚ to masz jak w banku Âże ci nie odpiszĂŞ bo szkoda mi czasu dla ciebie.
Co do galerii Mariusza i twoich komentarzy, oraz komentarzy z nie jednego postu to mo¿e zamieœÌ swoj¹ fotogaleriê w której chêtnie zobaczê/zobaczymy twoje fantastyczne warunki pracy które na pewno masz skoro nie jesteœ jak to mawiasz "gównozjadem" oraz ocenimy krok po kroku jak zar¹biœcie robisz robotê. Wiesz mo¿e to bêd¹ "tylko zdjêcia" ale myœlê ¿e ka¿dy chêtnie obejrzy. ¯egnam.

Âłysy73 
Wysłany: 2015-11-13, 02:37   
0
UP DOWN

mariusz80 napisał/a:
Reaktywny jest bardziej penetrujÂący i daje lepsza ochronĂŞ wg mnie. Dodatkowo na reaktywny Turbo moÂżna nakÂładaĂŚ szpachlĂłwki
No nie wiem, bo to jest w³aœnie g³ówny powód dla którego ca³kowicie go odstawi³em.
Ja nie uznajê w ¿adnym wypadku szpachlowania na go³¹ blachê (choÌ niby mo¿na) a takowa jest bardzo czêsto (ze zdjêtym ocynkiem, czy te¿ nie), wiêc pomimo i¿ tak jest "wolniej" zawsze pokrywam j¹ w³aœnie podk³adem epoksydowym.
Po reaktywnym nie szpachlujĂŞ, a po akrylowym jakoÂś mi nie pasuje, wiĂŞc wybraÂłem epoksyd, a dziĂŞki temu i pozbyÂłem siĂŞ jednego produktu (kwaÂśnego).
W drugiej strony: rdzĂŞ siĂŞ usuwa a nie zamalowuje wiĂŞc jeÂśli mam czystÂą blachĂŞ to niby po co AÂŻ reaktywny?

A z tym szpachlowaniem po reaktywnym to wÂłaÂśnie jakoÂś tego nie przeÂłknĂŞ.
Po DP bodaj¿e 825R te¿ niby kitowali tylko czêœÌ moich znajomych mówi³a ¿e nie odpada inni powiedzieli ¿e coœ tam im nie le¿y, wiêc sam lepiej nie próbowa³em.
Poza tym niby by³ dobry na przeszlify, dobry M/M, ale mi do tego nie odpowiada³ bo nie podoba³o mi siê jak siê baza na nim uk³ada³a i na jasnych kolorach widzia³em gdzie by³a jego granica przejœcia (pewnie mi nie uwierzysz ale bywam upier...dliwy i potrafiê znaleŸÌ dziurê nawet w ca³ym :D ), wiêc to by³ dodatkowy powód aby go odstawiÌ.
Z innej strony jedna z firm (nie pamiêtam czy nie w³aœnie NOVOL) te¿ na pocz¹tku chyba dopuszcza³a kitowanie a póŸniej jednak ten opis znikn¹³ z ich kart - w którejœ tak chyba by³o.
Wiêc generalnie nie wierzê i nie chce próbowaÌ - bo kiedyœ ju¿ na innym specyfiku typu ala brunox siê przejecha³em i pó³ auta za free zaiwania³em bo od niego wsio poodpada³o - a niby mia³o byÌ tak nowo, bobrze i piêknie.
OKI.
Koniec offa

Âłysy73 
Wysłany: 2015-11-13, 02:45   
0
UP DOWN

PrĂłbujesz naÂśladowaĂŚ Projektera tylko Âże jest maÂłe "ale". Brak ci wiedzy, sprytu, doÂświadczenia
Ja to ja a Projekter to Projekter i uwierz mi na sÂłowo Âże jestem duuuuuuÂżo bardziej pobÂłaÂżliwy niÂż Robert.
I jeÂśli juÂż nas porĂłwnujesz to nie wywoÂłujÂąc go powiem Ci Âże z doÂświadczeniem to chyba nie trafiÂłeÂś ale z wiedzÂą masz zupeÂłnÂą racjĂŞ bo nigdy nie byÂłem na tyle kopniĂŞty w dekiel aby z nim polemizowaĂŚ na tematy techniczno technologiczne, czy formalno prawne.
Ale jaka moja wiedza w tych zakresach nie byÂła by mniejsza niÂż Roberta (co CiĂŞ chwilowo uszczĂŞÂśliwi) to jest na tyle wystarczajÂąca aby Ciebie wkopaĂŚ w ziemiĂŞ po czubek pokrywki na pojemnik w ktĂłrym inni majÂą mĂłzgi :D :D
ADIOS

kosior
Wysłany: 2015-11-15, 08:59   
0
UP DOWN

Âłysy73 napisał/a:

W drugiej strony: rdzĂŞ siĂŞ usuwa a nie zamalowuje wiĂŞc jeÂśli mam czystÂą blachĂŞ to niby po co AÂŻ reaktywny?

hmmm reaktywny nie jest na rdzĂŞ ja cenzura ale wypracowania tu odchodzÂą

pajton
Wysłany: 2015-11-15, 10:00   
0
UP DOWN

kosior napisał/a:
Âłysy73 napisał/a:

hmmm reaktywny nie jest na rdzĂŞ ja cenzura ale wypracowania tu odchodzÂą

Mnie teÂż uczono Âże nie jest na rdzĂŞ, on ma inne zadanie.
Tu ktoÂś fajnie opisaÂł:
http://jaktozrobilemwgara...-odrdzewiaczem/

KK 
Wysłany: 2015-11-15, 12:43   
0
UP DOWN

Tu nie ma co opisywaĂŚ, ani co kombinowaĂŚ, reaktywny nie jest na rdzĂŞ tak samo jak epoksydowy. Jak ma byĂŚ dobrze to rdzĂŞ czyÂści siĂŞ do goÂłego, piaskuje itd.
Jak siĂŞ robi garaÂżowo to moÂżna sobie nawet ÂśrubokrĂŞtem poskrobaĂŚ i miniÂą zamalowaĂŚ pĂŞdzlem.

mariusz80 
Wysłany: 2015-11-15, 13:19   
0
UP DOWN

OczywiÂście, Âże nie jest na rdzĂŞ. Rudej siĂŞ trzeba najpierw pozbyĂŚ szlifem, piaskowaniem itp

Przemek 
Wysłany: 2015-11-15, 13:41   
0
UP DOWN
Przemek

mariusz80 napisał/a:
OczywiÂście, Âże nie jest na rdzĂŞ. Rudej siĂŞ trzeba najpierw pozbyĂŚ szlifem, piaskowaniem itp

A jak pozbywasz siĂŞ rudej szlifujÂąc na blasze ktĂłra ma niecaÂły 1mm gruboÂści ?

mariusz80 
Wysłany: 2015-11-15, 14:12   
0
UP DOWN

Nie zastanawiam siĂŞ czy blacha ma 1 czy 2 mm, zawsze biorĂŞ pod uwagĂŞ, Âże pod wiĂŞkszym purchlem juÂż jest dziura lub siĂŞ przeszlifuje, wtedy zostaje wstawka.

Âłysy73 
Wysłany: 2015-11-15, 16:42   
0
UP DOWN

Zaraz zaraz, bo byĂŚ moÂże ktoÂś niezbyt dobrze do koĂąca mnie zrozumiaÂł:
- napisaÂłem Âże "rdzĂŞ siĂŞ usuwa a nie zamalowuje...." po to aby daĂŚ do zrozumienia Âże zawsze i tak i tak mam do czynienia z czystÂą blachÂą, wiĂŞc nie muszĂŞ nakÂładaĂŚ na niÂą AÂŻ REAKTYWNEGO a wystarczy epoksydowy co jest dodatkowÂą przesÂłankÂą aby reaktywnego nie mieĂŚ nawet na stanie.
ChodziÂło mi o to Âże brak przymusu jego uÂżycia, oraz kilka innych czynnikĂłw a w zasadzie plusĂłw przemawia bardziej za podkÂładem epoksydowym a nie reaktywnym - przynajmniej dla mnie, na podstawie tego co ogĂłlnie jest wiadomo.

Âłysy73 
Wysłany: 2015-11-15, 16:45   
0
UP DOWN

Przemek napisał/a:
A jak pozbywasz siĂŞ rudej szlifujÂąc na blasze ktĂłra ma niecaÂły 1mm gruboÂści ?
"wÂłosy murzyna", czasami tarcza, piaskowanie, albo Âłatanie...
Rdzê trzeba usun¹Ì nawet jeœli doda to du¿o roboty, ale nie zrobienie tego ca³kowicie mija siê celem jakiejkolwiek roboty - szkoda czasu, pracy i materia³ów.

pajton
Wysłany: 2015-11-15, 17:56   
0
UP DOWN

ale napisaÂłeÂś teÂż

Âłysy73 napisał/a:
jeÂśli mam czystÂą blachĂŞ to niby po co AÂŻ reaktywny?

Âłysy73 
Wysłany: 2015-11-15, 18:31   
0
UP DOWN

Tak.
NapisaÂłem Âże jeÂśli mam czystÂą blachĂŞ to po co "AÂŻ reaktywny" - z naciskiem na AÂŻ.
Czyli Âże nie jest wcale konieczny i moÂżna uÂżyĂŚ inny ktĂłry ma i dobre wÂłaÂściwoÂści antykorozyjne/jest dobrym izolatorem i jest duÂżo bardziej uniwersalny, bo caÂły czas tyczy siĂŞ to uÂżycia epo zamiast duetu reaktywny/akrylowy.

barteek933
Wysłany: 2015-11-15, 20:17   
0
UP DOWN

jak trzeba k³aœÌ szpachlê to po co siê bawiÌ w jakieœ reaktywne jak to nie podnosi jakoœci a tylko czas wyd³u¿a ....

Âłysy73 
Wysłany: 2015-11-16, 20:14   
0
UP DOWN

Po pierwsze krĂłtki czas nigdy nie jest wykÂładnikiem DOBREJ jakoÂści a takie podejÂście Âże moÂżna zrobiĂŚ szybciej pomijajÂąc pewne czynnoÂści/materiaÂły dziaÂła wrĂŞcz przeciwnie - ale to temat rzeka.
Po drugie s¹ ludzie - jak np. Ja - którzy nie uznaj¹ szpachlowania na go³¹ blachê.
KaÂżdy robi jak uwaÂża.

barteek933
Wysłany: 2015-11-16, 20:33   
0
UP DOWN

"Po pierwsze krĂłtki czas nigdy nie jest wykÂładnikiem DOBREJ jakoÂści "

a czy ja napisaÂłem o pomijaniu czegoÂś ?
napisa³em tylko ¿e reaktywny wyd³u¿a czas a ja te¿ nie jestem za szpachlowaniem na go³¹ blachê poniewa¿ po³o¿yÌ epoksyd to jest godzina czasu i mo¿na szpachlowaÌ

pitervr6 
Wysłany: 2015-12-05, 20:41   
0
UP DOWN

Mariusz ktos Ci chyba foty podkrada ?

https://www.facebook.com/...?ref=ts&fref=ts

pawel1108 
Wysłany: 2015-12-05, 22:39   
0
UP DOWN

Heh tam sÂą nawet zdjĂŞcia KIA kolegi Homer S.
dobre :sciana:

hematol 
Wysłany: 2015-12-05, 23:29   
0
UP DOWN

trafiÂł sie pasoÂżyt,ktĂłry najwidoczniej nie potrafi lakierowaĂŚ a chce pozyskaĂŚ klientĂłw,pĂłki co jego dane widniejÂą na FB wraz z nr tel. :tak:

Robertlodz09 
Wysłany: 2015-12-06, 00:10   
0
UP DOWN

pawel1108 napisał/a:
Heh tam sÂą nawet zdjĂŞcia KIA kolegi Homer S.

Te¿ to zauwa¿y³em ,najlepsze ¿e doœÌ dawno one by³y tutaj wrzucone tak¿e musi
ostro przekopywaĂŚ to forum .... i inne strony w poszukiwaniu zdjĂŞĂŚ "swoich prac" :cool:
Normalnie szkoda s³ów ..... ciekawe czy zdaje sobie sprawê ¿e narusza
Dobra Osobiste (autorĂłw tych zdjĂŞĂŚ) ktĂłre to sÂą prawem chronione ...

mariusz80 
Wysłany: 2015-12-06, 09:04   
0
UP DOWN

Na swoje nieszczĂŞÂście pokazaÂł dane

mariusz80 
Wysłany: 2015-12-06, 22:44   
0
UP DOWN

Po moich argumentach, jednak usun¹³ moje zdjêcia ze swojej stronki, dziêki pitervr6 za podes³anie linka

mayer
Wysłany: 2015-12-07, 23:06   
0
UP DOWN

jakÂą gradacjÂą papieru wykoĂączyÂłeÂś ostatecznie reflektor przed poÂłoÂżeniem bezbarwnego?

mariusz80 
Wysłany: 2015-12-08, 17:25   
0
UP DOWN

abranety 400,600 nastĂŞpnie abralon 1000, 2000

mariusz80 
Wysłany: 2016-03-20, 22:15   
0
UP DOWN

dawno mnie nie by³o... w miêdzyczasie by³o parê prac mniejszych i wiêkszych. Wreszcie przyszed³ czas na moje autko. Jak to mówi¹... szewc bez butów chodzi :) autko ma ju¿ swoje lata, ale w³aœnie takie lubiê, da³em mu drug¹ m³odoœÌ i na lakierze siê nie skoùczy.

w podkÂładzie novol 320

KK 
Wysłany: 2016-03-20, 22:19   
0
UP DOWN

Novol 320 szybko schnie?

mariusz80 
Wysłany: 2016-03-20, 22:44   
0
UP DOWN

2h w 20 stopniach

mariusz80 
Wysłany: 2016-03-20, 23:00   
0
UP DOWN

podkÂład p97 jako m/m

baza

klar mipa cc8 od Lakieroka :)

mariusz80 
Wysłany: 2016-03-20, 23:05   
0
UP DOWN

dach

a na koniec dostanie szerokÂą stal :)

Robertlodz09 
Wysłany: 2016-03-20, 23:12   
0
UP DOWN

mariusz80 napisał/a:
autko ma juÂż swoje lata, ale wÂłaÂśnie takie lubiĂŞ,

Nie jesteÂś jedyny ... ;)
Co to za kolorek na niego wrzuciÂłeÂś ?

mariusz80 
Wysłany: 2016-03-20, 23:14   
0
UP DOWN

mariusz80 
Wysłany: 2016-03-20, 23:16   
0
UP DOWN

;)

symbolu teraz nie pamiĂŞtam, bo wybieraÂłem z kolor mapy lessonala

Robertlodz09 
Wysłany: 2016-03-20, 23:18   
0
UP DOWN

Taki jaœniejszy i bardziej ¿ó³ty to jest na Hondach
a czym go przykryÂłeÂś ?

mariusz80 
Wysłany: 2016-03-20, 23:23   
0
UP DOWN

z tego co wyszÂło to wychodziÂł tylko w jakiÂś starych chevroletach, aparatem nie da siĂŞ pokazaĂŚ tego koloru jaki jest na Âżywo. Klar Mipa CC8 juÂż od dÂłuÂższego czasu uÂżywam

Robertlodz09 
Wysłany: 2016-03-20, 23:26   
0
UP DOWN

A motorek jaki w nim masz i czy planujesz wymianĂŞ ? Tylko nie pisz Âże chcesz mu wsadziĂŚ tÂą VW V6 2.8 ;) To jazda od stacji paliw do stacji paliw :cool:

mariusz80 
Wysłany: 2016-03-20, 23:49   
0
UP DOWN

heheheh nie planuje, choĂŚ sporo rzeczy mam z tego modelu. Motorek to 2.0 8v

ursus1992
Wysłany: 2016-03-27, 12:56   
0
UP DOWN

witam jak oceniasz tego novola 320 ?

mariusz80 
Wysłany: 2016-03-28, 08:32   
0
UP DOWN

juÂż parĂŞ puszek wyrobiÂłem i jestem zadowolony z czasu schniĂŞcia ( 2h w 20 stopniach ) i ÂłatwoÂści szlifowania. Poprzez dodanie rozcieĂączalnika z wersji wypeÂłniajÂącej moÂżna zrobiĂŚ gruntujÂącÂą z gÂładkÂą powierzchniÂą. WystĂŞpuje w kolorze szarym, moÂżna go przyciemniĂŚ pigmentem (max. do 3%), ktĂłry Novol ma w swojej ofercie, ale wtedy minimalnie traci swoje zalety. Dlatego uÂżywam go bez dodawania pigmentu a odpowiednie szaroÂści robiĂŞ podkÂładami m/m

sawmaster 
Wysłany: 2016-03-28, 10:02   
0
UP DOWN

mariusz80 napisał/a:
juÂż parĂŞ puszek wyrobiÂłem i jestem zadowolony z czasu schniĂŞcia ( 2h w 20 stopniach ) i ÂłatwoÂści szlifowania. Poprzez dodanie rozcieĂączalnika z wersji wypeÂłniajÂącej moÂżna zrobiĂŚ gruntujÂącÂą z gÂładkÂą powierzchniÂą. WystĂŞpuje w kolorze szarym, moÂżna go przyciemniĂŚ pigmentem (max. do 3%), ktĂłry Novol ma w swojej ofercie, ale wtedy minimalnie traci swoje zalety. Dlatego uÂżywam go bez dodawania pigmentu a odpowiednie szaroÂści robiĂŞ podkÂładami m/m

a co z siadaniem

mariusz80 
Wysłany: 2016-03-28, 10:16   
0
UP DOWN

Skurcz jest wiadomo, jak to w akrylach, ale po tych 2h jest juÂż ok.

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Fotorelacje

Odpowiedz do tematu