Autor |
Wiadomo¶æ |
|
Blacksmith
|
Wys³any: 2015-11-13, 18:14 Czy 1L wystarczy na odlakierowanie ca³ego civica 6g?
|
0
|
|
|
|
Jak w temacie moje pytanie brzmi nastêpuj±co:
Czy na civica 6g hb starczy mi 1L lakieru bazowego na odlakierowanie ca³o¶ci? Autko ma ma³e przycierki, robione by³y reperaturki nadkoli. Posiadam bazê bardzo podobn± co do koloru na aucie z innego lakierowania (ok 250ml) bazy metalicznej która ma byæ u¿yta tylko i wy³±cznie w celu polakierowania miejsc podk³adowanych. Prosi³bym o sugestie ludzi którzy takowe lakierowanie robili na podobnym gabarytowo aucie.
Jakby co¶ lakier to autka G82P (ciemna zieleñ, dobrze kryje)
Z góry dziêki za szybkie odpowiedzi. |
|
|
|
|
GMC
|
Wys³any: 2015-11-13, 19:53
|
0
|
|
|
Pomóg³: 4 razy Posty: 382
|
Musisz podaæ wiêcej szczegó³ów bo dla przyk³adu mo¿esz mieæ bazê Centari 6000 która mo¿e kryæ na raz albo mo¿esz mieæ kupion± Hayê która bêdzie kry³a na 4 razy. Rozumiesz?
I teraz zale¿y dalej od lakiernika, od sprzêtu. Nie ma jednoznacznej odpowiedzi. |
|
|
|
|
Chino
|
Wys³any: 2015-11-16, 07:41
|
0
|
|
|
LPLCC
Pomóg³: 7 razy Posty: 464 Sk±d: Warszawa
|
I pó¼niej przez takie tematy klienci dziwi± sie, ¿e mówie, ¿e pójdzie 4l HOKa na tego tpyu samochodzik
Tak czy inaczej uwa¿am, ¿e 1l nie starczy. Ale tak jak kolega GMC mówi - du¿o zale¿y od tego jakiego lakieru u¿yjesz. |
_________________ CHROME N PAINT CUSTOM SHOP
LAKIERY HOUSE OF KOLOR
BUDOWA I PRZEBUDOWA POJAZDÓW
www.custom-shop.pl
Sodowanie, Szkie³kowanie, Piaskowanie
www.soda-blaster.pl |
|
|
|
|
zeberko
|
Wys³any: 2015-11-18, 11:20
|
0
|
|
|
|
maluje teraz <a przynajmniej staram sie > civica 6 ej9 i powiem ci ze na zmiane koloru w 3 mieszalniach doradzili mi przynajmniej 2litry bazy, a ostatecznie kupilem 3l akrylu < zmiana koloru czyli wneki komora itd> |
|
|
|
|
barteek933
|
Wys³any: 2015-11-18, 15:52
|
0
|
|
|
Pomóg³: 14 razy Posty: 824
|
bazy je¶li kry³a by na 2 warstwy to my¶lê ¿e potrzeba na ca³ego ok 1.5l-1.7l |
|
|
|
|
Blacksmith
|
Wys³any: 2015-11-19, 19:13
|
0
|
|
|
|
Te¿ mam ej9 tylko nie zmieniam koloru auta a jedynie odnawiam lakier. Mam podobny lakier który ma mi pos³u¿yæ do "zalakierowania" miejsc podk³adowanych by zrobiæ sobie idealne warunki do po³o¿enia na ca³o¶æ oryginalnego lakieru G95P. Na to my¶lê 2 warstwy bezbarwnego. |
|
|
|
|
murath
|
Wys³any: 2015-12-01, 11:30
|
0
|
|
|