Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
sawmaster 
Wysłany: 2015-12-03, 20:20   DowĂłz bazy do klienta
0
UP DOWN

Zastanawiam siĂŞ nad tym jak w czasach duÂżej konkurencji szukaĂŚ udogodnieĂą dla klientĂłw. PomyÂślaÂłem Âże gdybym miaÂł mieszalnie to mĂłgÂłbym jeÂździĂŚ do warsztatĂłw lakierniczych i braĂŚ klapki pod kolor i potem bazĂŞ przywoziĂŚ w tym samym dniu lub nastĂŞpnym jeÂśli kolor trudny. Za tÂą usÂługĂŞ pobieraÂłbym symboliczne 10zÂł od kaÂżdego klienta. Ja bym jeÂździÂł a kolorystka by siedziaÂła w mieszalni i dorabiaÂła. MyÂślaÂłem nad wynajĂŞciem lokalu pod mieszalnie, ale jeÂśli bym jeÂździÂł to maÂło kto by chciaÂł sobie gÂłowĂŞ zawracaĂŚ i marnowaĂŚ czas na jeÂżdÂżenie po kolor, nie wiem moÂże siĂŞ mylĂŞ. Wiem Âże fajnie by byÂło aby klient przyjechaÂł do sklepu i kupiÂł nie tylko bazĂŞ ale teÂż np bezbarwny, ale co szkodzi woziĂŚ bezbarwny w samochodzie. Sam jako pomocnik lakiernika widziaÂłem ile czasu wÂłaÂściciel musi poÂświĂŞciĂŚ na to aby kupiĂŚ bazĂŞ. Wiem Âże bez dobrej kolorystki lepiej nie zaczynaĂŚ nawet interesu, bo jedna wtopa z kolorem to fama pĂłjdzie... Da siĂŞ wysÂłaĂŚ kobietĂŞ ktĂłra ma dobre oko do kolorĂłw na szkolenia bez jakiegokolwiek kwitka Âże mam mieszalniĂŞ/zakÂład lakierniczy?
ps. stojê na rozdro¿u nie wiem czy iœÌ w mieszalnie czy stawiaÌ budynek na warsztat lakierniczy, ale s¹siedzi(rodzina ala "pi¹ta woda po kisielu") mieszkaj¹ zaledwie 20 metrów od planowanego budynku. nie wiem czy prowizoryczne filtry powietrza coœ dadz¹ czy nie bêdzie najnormalniej w œwiecie œmierdzia³o. Jeszcze nie wiadomo czy siê zgodz¹ na postawienie budynku us³ugowego.

marer 
Wysłany: 2015-12-03, 22:47   
0
UP DOWN

sawmaster,
TwĂłj pomysÂł moÂże byĂŚ trafiony.
Sam korzystam z takiej mieszalni.
Kierowca przyjeÂżdÂża, zabiera klapki i po poÂłudniu albo na drugi dzieĂą przywozi mi bazĂŞ.
Nie pobiera Âżadnego 10 zÂł no i bazĂŞ mam w cenie mniej wiĂŞcej 20 zÂł za 100 ml.

Kamil1997 
Wysłany: 2015-12-03, 23:23   
0
UP DOWN

marer z jakich okolic jesteÂś ?

sawmaster 
Wysłany: 2015-12-05, 12:53   
0
UP DOWN

to musi byÌ to s³abiutka baza bo za 20z³ i jeszcze musi odj¹Ì koszt paliwa

krzysnik363
Wysłany: 2015-12-05, 18:11   
0
UP DOWN

Albo ci zaleÂży na staÂłym kilencie i dowozisz wliczone w cenie albo daj sobie z tym pomysÂłem spokĂłj. Bezbarwny, szpachle, podkÂłady teÂż musisz sprawadzaĂŚ takie na ktĂłrych pracujÂą stali klienci i robiĂŚ im dobre ceny zeby nie zamawiali z neta. Co to za biznes sprzedawaĂŚ baze a wszyscy do okoÂła reszte kupujÂą w sieci bo w mieszalni tylko troton albo novol z lini professional

malarz
Wysłany: 2015-12-05, 18:53   
0
UP DOWN

krzysnik363, to co piszesz to sporo prawdy. Sam widzê u siebie jak w mieszalni podchodz¹ do tych niby sta³ych klientów którzy przyje¿d¿aj¹ po setkê i nic wiêcej nie bior¹. Przecie¿ ci którzy tam pracuj¹ nie s¹ z ksiê¿yca i doskonale wiedz¹ ¿e jak nie kupuje dodatków to albo internet albo obwoŸnik mu do gara¿u przywozi. Ja tam wolê miesiêcznie wydaÌ kilkadziesi¹t z³ wiêcej na dodatki w mieszalni ale wiem ¿e ch³opaki staraj¹ siê przy kolorze czy przynoszê setkê czy litr. A jak goœÌ nic nie kupuje tylko chce ¿eby mu setkê dobarwiÌ na której oni maj¹ kilka z³ to myœlisz ¿e bêd¹ siê spuszczaÌ nad kolorem? Na bank idzie z numeru i wieczko zamkniête. taka prawda.

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Systemy mieszalnikowe

Odpowiedz do tematu