Przesunięty przez: Tech 2009-04-25, 17:42 |
Autor |
Wiadomość |
 |
Dawid1989
|
Wysłany: 2008-08-10, 22:02 Jak najlepiej cieniowac akryl????
|
0
|
|
|
|
Tak jak w temacie.Koledzy,macie jakieœ ciekawe patenty na cieniowanie akrylu????Juz nie raz cieniowa³em metalik i wychodzi³o idealnie ale akrylu jeszcze nigdy nie cieniowa³em i dok³adnie nie wiem jak to zrobiÌ. wczoraj spróbowa³em si³ na b³otniku.pomalowa³em miejsce naprawiane i na koniec rozpyli³em cienk¹ trochê na boki.Jak wysch³o przetar³em trochê 2000 i waln¹³em polerkie przejœcie jest idealne ale widaÌ taki "placek" Mo¿liwe ze robie to Ÿle.Proszê o pomoc. |
|
|
|
 |
mebArth
|
Wysłany: 2008-08-10, 22:39
|
0
|
|
|
|
A rozcienczalnik do cieniowania uzyÂłes? Jak nie masz to zrĂłb tak jak ja czasem. DO resztki akrylu w kielichu dolewam troszke bezbarwnego, krople utwardzacza, plus rozcienczalnik do akrylu i tym mixem przepylam do konca elemnt. Zadnych plackĂłw nie ma. |
_________________ Bart
 |
|
|
|
 |
gola
|
Wysłany: 2008-08-11, 20:13 Re: Jak najlepiej cieniowac akryl????
|
0
|
|
|
|
Dawid1989 napisał/a: | przejÂście jest idealne ale widaĂŚ taki "placek" MoÂżliwe ze robie to Âźle.ProszĂŞ o pomoc. |
o jaki placek ci chodzi mozesz uscislic?
Nie jest to przypadkiem zle doszlifowany podklad?
Ja akryl cieniuje w ten sposob ze lakieruje akrylem tylko tam gdzie bylo zapodkladowane (jedna lub dwie warstwy w zaleznosci od sily krycia lakieru) nastepnie po odparowaniu ostatniej warstwy akrylu lakieruje calosc bezbarwnym z doslownie kilkoma kroplami akrylu ktorym robilem wczesniej(tylko lekkie zabarwienia bezbarwnego) |
|
|
|
 |
kpopis
|
Wysłany: 2008-08-11, 20:37
|
0
|
|
|
|
Jak robisz wpylke na rozcienczalniku do cieniowania to musisz to dobrze wysuszyc. To musi byc "sklala", inaczej po polerce widac wlasnie taki placek. |
|
|
|
 |
Dawid1989
|
Wysłany: 2008-08-11, 21:50
|
0
|
|
|