Szukaj FAQ Album

Przesunięty przez: Tech 2009-04-25, 17:42
Autor Wiadomość
Dawid1989 
Wysłany: 2008-08-10, 22:02   Jak najlepiej cieniowac akryl????
0
UP DOWN

Tak jak w temacie.Koledzy,macie jakieœ ciekawe patenty na cieniowanie akrylu????Juz nie raz cieniowa³em metalik i wychodzi³o idealnie ale akrylu jeszcze nigdy nie cieniowa³em i dok³adnie nie wiem jak to zrobiÌ. wczoraj spróbowa³em si³ na b³otniku.pomalowa³em miejsce naprawiane i na koniec rozpyli³em cienk¹ trochê na boki.Jak wysch³o przetar³em trochê 2000 i waln¹³em polerkie przejœcie jest idealne ale widaÌ taki "placek" Mo¿liwe ze robie to Ÿle.Proszê o pomoc.

mebArth 
Wysłany: 2008-08-10, 22:39   
0
UP DOWN

A rozcienczalnik do cieniowania uzyÂłes? Jak nie masz to zrĂłb tak jak ja czasem. DO resztki akrylu w kielichu dolewam troszke bezbarwnego, krople utwardzacza, plus rozcienczalnik do akrylu i tym mixem przepylam do konca elemnt. Zadnych plackĂłw nie ma.

gola 
Wysłany: 2008-08-11, 20:13   Re: Jak najlepiej cieniowac akryl????
0
UP DOWN

Dawid1989 napisał/a:
przejÂście jest idealne ale widaĂŚ taki "placek" MoÂżliwe ze robie to Âźle.ProszĂŞ o pomoc.

o jaki placek ci chodzi mozesz uscislic?
Nie jest to przypadkiem zle doszlifowany podklad?
Ja akryl cieniuje w ten sposob ze lakieruje akrylem tylko tam gdzie bylo zapodkladowane (jedna lub dwie warstwy w zaleznosci od sily krycia lakieru) nastepnie po odparowaniu ostatniej warstwy akrylu lakieruje calosc bezbarwnym z doslownie kilkoma kroplami akrylu ktorym robilem wczesniej(tylko lekkie zabarwienia bezbarwnego)

kpopis
Wysłany: 2008-08-11, 20:37   
0
UP DOWN

Jak robisz wpylke na rozcienczalniku do cieniowania to musisz to dobrze wysuszyc. To musi byc "sklala", inaczej po polerce widac wlasnie taki placek.

Dawid1989 
Wysłany: 2008-08-11, 21:50   
0
UP DOWN

DziĂŞki za porady. Dzisiaj cieniowaÂłem 4 bÂłotniki i wyszÂło super.Pozdro

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Technologia i materiaÂły

Odpowiedz do tematu