Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
mikuk
Wysłany: 2016-01-21, 17:41   Prosba o pomoc w wymianie dachu
0
UP DOWN

Witam.

Zwracam siĂŞ z proÂśba do kolegĂłw blacharzy o kilka wskazĂłwek w kwestii wymiany dachu w clio II.
Otó¿ moj znajomy dziœ w nocy przedachowal owym clio a ¿e okolicznoœci wypadku by³y jakie by³y potrzebuje pilnie gotówki i zaproponowa³ mi kupno autka w super cenie.
Moj problem polega na tym, ¿e do tej pory zajmowa³em siê g³ównie lakierowaniem przygotowaniem oraz takimi pracami blacharskimi jak wstawienie progu, reperaturki ale z dachem nie mia³em jeszcze do czynienia. Mam dostêp do wszystkiego co jest potrzebne tj rozpieraki, migomat, rama jeœli bd potrzebna. Obejrza³em kilka filmow na yt i nie wydaje siê to jakoœ bardzo skomplikowane jednak jest kilka niewiadomych.
Na filmach pokazuj¹ przewa¿nie jak wycinaja stary dach bior¹ nowy spod œciany przek³adaj¹ i pasuje, a ja chcia³bym siê dok³adnie dowiedzieÌ jak to najlepiej pomierzyc tak ¿ebym uzyskal w³aœciwe szczeliny i zeby np nie uciac starego i nowego dachu pod ró¿nymi k¹tami. Chodzi mi o jakieœ sposoby patenty tak ¿eby by³o jak naj³atwiej i jak najlepiej.
Z gĂłry dziĂŞkuje za pomoc :)

ks63b 
Wysłany: 2016-01-21, 21:42   
0
UP DOWN

Ach te dachy...pamiĂŞtam swĂłj Pierwszy :x: dach na sÂłupkach docioÂłem 3 cm za krĂłtko ^^
Kolego tu tylko praktyka i jeszcze raz praktyka ,kaÂżda nastĂŞpna robota coraz lepiej wychodzi.
Wymiary przede wszystkim, trzymaj siĂŞ kolego wymiarĂłw ...
Poza tym sporo motywacji i ambicji, a dasz radĂŞ .

WrzuĂŚ jakieÂś zdjĂŞcia, moÂże coÂś doradzimy
Pozdrawiam

MARIO06CU
Wysłany: 2016-01-22, 08:20   
0
UP DOWN

Dach spoko sprawa do roboty pamiêtaj musisz wyci¹Ì okienka z¿eby pospawac wzmocniena w srodku tnij w punktach odniesienia np jakies zagiecie czy coœ do ciecia slupkow u¿yÌ najlepiej pi³y szablastej j¹ takiej u¿ywam powodzenia

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Blacharstwo i inne naprawy

Odpowiedz do tematu