Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
haniamoto2013
Wysłany: 2016-01-23, 12:54   Jaki pistolet do bazy i klaru?
0
UP DOWN

Witam

Mam zamiar kupiĂŚ pistolet Âżeby nadawaÂł siĂŞ do bazy i klaru

Kompresor mam 200 L poprzedni pistolet to Jonessway LVLP i dawaÂł spokojnie rade

Zabawa raczej amatorska, czasem jakiœ element do pomalowania g³ównie w samochodach przeznaczonych do dalszego " obrotu "

WybĂłr wstĂŞpnie padÂł na :

http://allegro.pl/pistole...5901338051.html

Tylko obawiam siĂŞ Âże moÂże to byĂŚ jakaÂś podrĂłbka bo te same pistolety w innych sklapach sÂą w cenie ponad 2000

Pomó¿cie jak¹ dyszê wybraÌ, czy warto dop³aciÌ do digitala, mo¿e macie jakieœ inne propozycje pistolecika w tej grupie cenowej i co w ogóle s¹dzicie o tej ofercie.

Pozdrawiam serdecznie

Marcin

sawmaster 
Wysłany: 2016-01-23, 16:51   
0
UP DOWN

digital ciĂŞÂższy pistol

hematol 
Wysłany: 2016-01-23, 21:46   
0
UP DOWN

sawmaster napisał/a:
digital ciĂŞÂższy pistol

A bez digitala trzeba coÂś pod niego podwieciÂś,jaiÂś reduktorek ;) wiec waga...

Âłysy73 
Wysłany: 2016-01-23, 23:08   
0
UP DOWN

haniamoto2013 napisał/a:
Zabawa raczej amatorska, czasem jakiÂś element do pomalowania
Najpierw spraw± oczywist± jest ¿e zamiast tego b±d¼ co b±d¼ ale dzia³aj±cego przereklamowanego ch³amu poleci³bym Ci IWATÊ...
Ale z drugiej strony jeœli masz amatorsko co jakiœ czas pomalowaÌ A¯ ELEMENT to nie wiem czy musisz kupowaÌ drogi gun zamiast jakiegoœ z ni¿szej pó³ki.
No i trzecia kwestia to mo¿e jego kaliber? Bo jeœli co jakiœ czas malujesz tylko element a w miêdzyczasie tylko jakieœ pi...zdryga³ki zaprawki to mo¿e lepiej Ci wzi¹Ì mini - wtedy markowy bo i tak wyjdzie pó³ ceny du¿ego?

Âłysy73 
Wysłany: 2016-01-23, 23:12   
0
UP DOWN

hematol napisał/a:
bez digitala trzeba coÂś pod niego podwieciÂś,jaiÂś reduktorek wiec waga
To nie mus tylko wygoda/przyzwyczajenie.
Jest to to samo co z DIGI tyle tylko Âże gun rozkrĂŞcasz na maksa i ciÂśnienie ustawiasz na reduktorze Âściennym a w korpusie nie masz dodatkowego wskaÂźnika.
Bo temat waÂłkowany od lat Âże digi to nie reduktor/w sensie regulator jak Âścienny, a tylko mechaniczny dÂławik przepustowoÂści z wyÂświetlaczem

hematol 
Wysłany: 2016-01-24, 02:08   
0
UP DOWN

ja bardziej miaÂłem na myÂśli to,Âże jak napisaÂł sawmaster, "digital cieÂższy pistol",Âże wersja z digi wiecej waÂży niÂż wersja "bez" bo to logiczne jak czegoÂś jest wiĂŞcej w czymÂś :D ,ale jak nie ma czegoÂś czyli pokazywacza ciÂśnienia trzeba doÂłoÂżyĂŚ reduktor(bo chyba powinien byĂŚ) co zwiĂŞksza wagĂŞ do poziomu powiedzmy tego (bo nie waÂżyÂłem ) co ma juÂż wersja z digi.
Co do reduktora a wskaÂżnika to juÂż chyba wszyscy wiedzÂą o co chodzi.

haniamoto2013
Wysłany: 2016-01-24, 08:06   
0
UP DOWN

Reduktor mam na Âścianie wiĂŞc myÂślĂŞ Âże obeszÂło by siĂŞ bez digi

Czyli zamiast tej SATY ktĂłrÂą przesÂłaÂłem w linku co moÂżecie mi zaproponowaĂŚ?

MARIO06CU
Wysłany: 2016-01-24, 10:45   
0
UP DOWN

JÂą za 1860 kupiÂłem 5000 sata wiĂŞc cena ok polecam dysÂże 1.2 mi sie dobrze nia pracuje

barteek933
Wysłany: 2016-01-24, 13:46   
0
UP DOWN

ja bym wziaÂł flg 5 na twoim miejscu albo star evo-t. Sam mam evo-t i nie jest zÂły :D

natium
Wysłany: 2016-01-24, 14:29   
0
UP DOWN

baza sata 5000 digital 1.3
clar sata 5000 digital 1.2 ja takie mam i nic wiecej nie potrzeba no i mam jeszcze sata 4000 1.2 do mokro na mokro

barteek933
Wysłany: 2016-01-24, 15:51   
0
UP DOWN

no chyba nie sÂądzisz Âże ktoÂś kupi pistolety za 5-6k zÂł Âżeby polakierowaĂŚ sobie jeden element na 3 miesiÂące. pistolety to nie wszystko, pomieszczenie, oÂświetlenie, powietrze,ogrzewanie, przygotowanie powietrza i jeszcze kilka innych rzeczy jest do speÂłnienia Âżeby mieÂś jakieÂś warunki wiĂŞc nie sÂądzĂŞ Âżeby ktoÂś chciaÂł wydaĂŚ tyle kasy na pistolety ktĂłrych nie bĂŞdzie w stanie uÂżyĂŚ :/

natium
Wysłany: 2016-01-24, 21:50   
0
UP DOWN

dlaczego ty sie rozkrecasz? umiesz czytac ? wiesz czego chce ten czlowiek ?
to ci powiem zeby polecic mu pistolet to pomysl sobie ze fajniej by bylo tak,
kazdy wpisze post jaki poleca pistolet, czlowiek co pyta wybierze sobie ze wszystkich taki ktory mu odpowiada i wszystko ! tak ? no i poco tutaj ksiazki piszesz? koniec kropka .

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Odpowiedz do tematu