Przesuniêty przez: Tech 2009-04-25, 16:42 |
Autor |
Wiadomo¶æ |
|
jokerit
|
Wys³any: 2007-07-30, 11:32 Drobne odpryski - lakiernik czy domowa robota?
|
0
|
|
|
|
Witam
Mam na masce pare drobnych odprysków ( ok 2mm srednicy ), spor± rysê na lusterku ( 3mm x 3cm , wczensiejsyz wlasciciel pomalowal j± pedzlem i lakierem o innym odcieniu- z daleka nie widac ale z bliska kolor zupelnie inny) i ma³y b±bel na drzwiach ( ok 7mm srednicy) . Poza tymi mankamentami lakier jest w bardzo dobrym stanie (niebieski metalik) i nie chcia³bym malowaæ ca³ych elementów bo lakier jest oryginalny a uszkodzenia sa malo widoczne i nieduze.
my¶lalem nad samodzielnym zatuszowaniem ich pêdzelkiem lub sprayem z odpowiednio dobranym kolorem , tak zeby zabezpieczyæ je jednoczesnie przed korozj± ale nie wiem jak to wyjdzie, nigdy czegos takiego nie robilem.
Co do tego bêdzie mi potrzebne i jaki to by³by koszt ? Nie oczekuje niczego super ale zeby przykryc te wady i zabezpieczyæ.
I jest drugi wariant czyli udanie siê do lakiernika. Tylko pytanie czy zrobi± mi to tak, ¿e nie bêdzie widaæ bez malowania ca³ych elementów i ile to bêdzie kosztowaæ? Czy ktos ewentualnie moglby polecic mi jakis warsztat w Krakowie |
|
|
|
|
Bodzio
|
Wys³any: 2007-07-30, 17:00
|
0
|
|
|
--B_C_G--
Pomóg³: 9 razy Posty: 405 Sk±d: lubuskie
|
|
|
|
|
looqasch
|
Wys³any: 2007-07-30, 20:49
|
0
|
|
|
|
Je¶³i chodzi o maskê to kumpel kilka dni po¶wiêci³ i sobiêtak pêdzelkowa³ odpryski trochêbazy trochê klaru, by³o tego sporo. Pó¼niej delikatnie papierkiem zapolerowa³ i pod maszynê. Wysz³o nie¼le.
I tu tylko wchodzi w grê w³asna zabawa bo ¿aden lakiernikj nie bêdzie chcia³ tak siê bawiæ, jedynie polerkê mo¿e zrobiæ.
Co do reszty elementów to tak jak Bodzio pisa³ |
|
|
|
|
jokerit
|
Wys³any: 2007-07-30, 20:50
|
0
|
|
|
|
malowanie calej maski odpada bo odpryski s± 2 i malo widoczne.. Ciekaw jestem ile pozostale rzeczy beda kosztowac ??
Bo jesli sporo to chyba sam to jako¶ zaprawiê |
|
|
|
|
Bodzio
|
Wys³any: 2007-07-30, 21:59
|
0
|
|
|
--B_C_G--
Pomóg³: 9 razy Posty: 405 Sk±d: lubuskie
|
Za drzwi to z materia³em z 200z³ tak my¶lê (choæ za 150 te¿ mog± zrobiæ) No ale za element np. tam gdzie pracujê to 300-350 z³ bior±. Lusterko my¶lê ¿e 20-30 z³ (je¶li resztê by¶ malowa³ u jednego go¶cia) A je¶li chodzi o maskê, to te¿ ze 200 z³ we¼mie (je¶li siê ceni za takie ma³e cenzura³y) bo je¶li nie to i ca³o¶æ za 300z³ da siê zrobiæ na luzie. Ale to tylko w gara¿u, bo je¶li w profesjonalnym warsztacie to wiêcej policz± (z 650z³ za ca³o¶æ) |
_________________ http://img714.imageshack....p?id=aa001z.jpg |
|
|
|
|
harley94
|
Wys³any: 2007-07-31, 06:35
|
0
|
|
|
|
Ja bym zrobi³ to wszystko za 300z³ w swoim gara¿u ale mieszkam na dolnym ¶l±sku.Zapraszam do mojej prywatnej galerii. |
|
|
jokerit
|
Wys³any: 2007-07-31, 09:49
|
0
|
|
|
|
za 300zl to moze i bym sie zdecydowal ale troche to za daleko |