Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
Damianbertone
Wys³any: 2016-03-15, 09:53   Witam. Prosze o klika rad
0
UP DOWN

A wiec mam ma³y dylemat . Bo znalaz³em kilka ro¿nych wersji. Czy gdy mam juz przygotowany element i biorê siê za lakierowanie baza to 1 warstwa 5-10 min odstepu i druga warstwa to miedzy tymi warstwami przecieraæ ¶ciereczk± antystatyczna? I pó¼niej jak te 30 min czekam po bazie przed klarem to tez przetrzeæ?
I jeszcze mam pytanie jak radziæ sobie z odkurzem który po klarze mo¿e osi±¶æ na lakierze?
I jeszcze jedno pytanie szukaj±c sposobów w internecie znalaz³em ze technika na mokro lub na sucho . Ale nie chodzi³o o proszkowe . I mam pytanie czy to chodzi jedynie ze podczas przygotowania przeciera siê papierem na mokro lub na sucho . Czy ze na mokro to z ma³ymi odstêpami wszystkie warstwy a na sucho po wyschniêciu ? Przepraszam ze a¿ tyle ale by³ bym bardzo wdziêczny za pomoc

Damianbertone
Wys³any: 2016-03-21, 09:03   
+1
UP DOWN

Dziekuje .

kalbi 
Wys³any: 2016-03-21, 10:36   
0
UP DOWN

Pomóg³: 32 razy
Sk±d: Warszawa
od tego jest forum ;)

belzebub 
Wys³any: 2016-05-02, 19:29   
0
UP DOWN

Te Wasze teorie czasowe to jaka¶ choroba widzê... ^^ :spoko:
Nawpychaj± ludziom ¶ciemy ksi±¿kowej i pó¼niej lipa wychodzi! A kolega zainteresowany to w ogóle temperaturê otoczenia uwzglêdni³ w tych wyliczeniach czasowych? A odparowywanie rozcieñczalników to zawsze i wszêdzie jest takie same??? bo ja s±dzê ¿e nie wiêc nie da siê okre¶liæ po jakim czasie k³a¶æ drug±, trzeci± i inne warstwy! Musisz to sam oceniæ podczas lakierowania! Przecie¿ to widaæ czy lakier ju¿ siê rozla³!! Przecie¿ tylko ty wiesz jakie masz ci¶nienie itp. i jak prószysz, prawda? Wiesz ile jest metod lakierowania? Tyle co pseudolakierników!
Jeden przyprósza, po minucie leje, za trzy minuty dolewa... nastêpny nie prószy tylko leje pe³n± pierwsz± itp. itd. itd. !! Ka¿dy z nas ma inn± "spluwê", inny kompresor (L/min), inne ci¶nienie, inne dysze, inne lakiery, inn± temperaturê w otoczeniu....
Tego siê ku¼wa nie da opisaæ jak ma byæ!
U ka¿dego jest inaczej!
Zrób sobie test! Rozrób lakier i psiknij rano w gara¿u jakie¶ drzwi testowe czy maskê! Psiknij rano gdy masz np. 10C w otoczeniu! Pó¼niej nagrzej gara¿ jakimi¶ farelkami do 30-35C i psiknij drugie drzwi czy maskê dla testu tym samym lakierem, ci¶nieniem, ustawieniami itp. itd. i zobacz co bêdzie siê dzia³o! Wystarczy ¿e jeden z Nas bêdzie mia³ w otoczeniu 10C a drugi 35C i teoria zmienna jest!
Nie ma regu³ki!
Dobre lakierowanie to kombinowanie, nauka i testy! Kup sobie jak±¶ maskê do testów, kup 2L bazy, 2L klaru i testuj a¿ siê nauczysz wylewaæ tak jak powinno to byæ. Mi to zajê³o dwa tygodnie. Od stanu skórki pomarañczowej do stanu po którym praktycznie polerka jest zbêdna. :spoko: :spoko: :spoko:

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: