Autor |
Wiadomo¶æ |
|
kamil5594
|
Wys³any: 2016-03-22, 20:52 Pierwsze Polerowanie, prosze o rady
|
0
|
|
|
|
Witam.
Chcia³bym wypolerowaæ mojego golfika LC9Z (czarna per³a) na lusterko. Lakier jest juz zmatowia³y i widaæ kr±g³e rysy pod s³oñce (czesciowo przez moj± g³upote ale to nie wazne, cz³owiek na b³êdach siê uczy). Jak juz wspomnia³em to moje pierwsze lakierowanie bedzie. Planuje najpier spróbowaæ na jakims elemencie(jakies stare drzwi pogiête czy maska bo mia³bym dostêp)
Mam zamiar zabraæ siê do tego tak:
Papier Wodny 2000-2500-3000 (czyta³em ze mozna od 1500 ale wole wiêcej sie pomêczyc a nie zniszczyc)
Jako ¶rodki polerskie u¿yæ MENZERNY (Heavy Cut 1000, Medium Cut 2500, Final Finish 3000)
Pady Farecla czy tam HML Bia³y, ¯ó³ty i czarny (na alledrogo s± zestawy Menzerny + pady)
Na koniec woskiem Menzerna Power Lock albo Collinte.
Pady i lakier lekko zwil¿yæ przed przyst±pieniem do polerki.
Teraz pytania:
Autko oczywiscie umyæ dok³adnie i czy trzeba potem glink± czy moge pomin±c i odrazu papierem
Mam ma³± szlifierke BOSHA z regulacj± 1-6 czy nada siê do tego
Jesli bedzie to na jakich stopniach przy poszegolnych etapach polerki.
W sumie to chyba tyle. Z góry dziêki za odpowiedz. Pozdrawiam |
|
|
|
|
tom cio
|
Wys³any: 2016-03-22, 21:52
|
0
|
|
|
Pomóg³: 4 razy Posty: 179
|
Dobra rada, nie zabieraj siê do polerowania czarnego auta na pierwszy raz bo siê przerazisz co zrobisz prawdopodobnie. Do polerowania s³u¿y POLERKA, a nie szlifierka k±towa. |
|
|
|
|
kamil5594
|
Wys³any: 2016-03-22, 22:39
|
0
|
|
|
|
Dlatego wlasnie chce sprobowac wpierw na jakims elemencie i prosze o rady jak sie do tego dobrze zabraæ. |
|
|
|
|
S3ci0r
|
Wys³any: 2016-03-23, 03:16
|
0
|
|
|
|
przede wszystkim musisz mieæ polerkê, po drugie radzi³bym ci kupiæ pastê mocnotrn±c± + futro do tego i tym jechaæ g³êbokie rysy a nie papierami. |
|
|
|