Autor |
Wiadomo¶æ |
|
swiderekmk12
|
Wys³any: 2016-05-01, 20:22 lakierowanie Ford Mustang 68 Fastback
|
0
|
|
|
|
Witam, jako ¿e jest to moj post na tym forum pragne sie przywitaæ, Siema majstry!!! wiêc tak bede lakierowa³ Forda Mustanga kompletnie calego w oryginalnym kolorze Candy Apple Red, normalny Uni czerwony, moj plan jest taki aby polakierowac go baza uni i na to daæ dobrej jako¶ci lakier bezbarwny dla ³adnego po³ysku i pózniej do wykonania ³adnej politury. doradzcie mi fachowcy czy to dobry pomys³. Pistolety mam dwa do wyboru. Sata Jet 5000 RP lub Devilbiss Pro lite. Co s±dzicie o tym? Prosi³bym o fachowa porade co i czym wg was najlepiej to zrobiæ. jakim lakierem tzn firma itd |
|
|
|
|
bienek
|
Wys³any: 2016-05-01, 22:40
|
0
|
|
|
|
Nic z tego nie rozumiem.. To albo candy apple red albo czerwony uni. To s± ca³kowicie w 100% odmienne lakiery. Candy jest 3 warstwowy i dosyæ trudny do po³o¿enia, a zwyk³a czerwona baza bez metaliku to ca³kiem co innego.
Jak ma byæ sza³ i lakier candy to musi byæ co¶ dobrego w stylu lakierów House of Kolor np. Je¿eli chcesz zwyk³y czerwony to w ka¿dej lakierni kupisz tak± baze. Mo¿esz nawet na necie zamówiæ.
Lakiery bezbarwne to kolejny temat rzeka. Ale zwykle z cen± idzie jako¶æ. |
|
|
|
|
swiderekmk12
|
Wys³any: 2016-05-02, 20:47
|
0
|
|
|
|
Nie wiedzia³em ze to metallic. Tak mi powiedzial w³a¶ciciel ze ta farba tak sie nazywa. W ka¿dym b±d¼ razie jest to zwykly czerwony, zadna perla ani metallic. Macie jaki¶ dobry sprawdzony podk³ad wypelniajacy pod ten czerwony kolor? |
|
|
|
|
belzebub
|
Wys³any: 2016-05-03, 09:32
|
0
|
|
|