Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
lkuchars
Wys³any: 2016-05-04, 12:37   Czy Air Gunsa AZ3 HTE2 nie nadaje sie do farb ftalowych ?
0
UP DOWN

Witam,

po niedlugim kopaniu w google i innych internetach zdecydowalem sie na kupno pistoletu jak w temacie. Mam do pomalowania 8 sztuk drzwi i oscieznic ale chcialbym pistolet na lata do przszlych rzeczy, ktore moge robic kolo domu. Sprzedawca powiedzialmi, ¿e ten pistolet raczej nie nadaje sie do malowania farbami ftalowymi i broszura tez nie wskazuje na to, ¿eby takie farby przechodzi³y. Jak to jest czy frabami olejnymi maluje siê takimi pistoletami?

Dziêki za pomoc

Robertlodz09 
Wys³any: 2016-05-04, 16:06   
0
UP DOWN

Pomóg³: 61 razy
Sk±d: £ód¿
lkuchars napisa³/a:
Sprzedawca powiedzialmi, ¿e ten pistolet raczej nie nadaje sie do malowania farbami ftalowymi i broszura tez nie wskazuje na to, ¿eby takie farby przechodzi³y. Jak to jest czy frabami olejnymi maluje siê takimi pistoletami?

W latach 70-tych ubieg³ego wieku oraz na pocz±tku 80-tych to tylko olejne królowa³y na autach malowanych wtedy
dopiero ftalowe-karbomidowe tzw. syntetyki poma³u zaczê³y je wypieraæ od koñca lat 70-tych ale wtedy dostaæ "syntetyk" to mo¿na by³o tylko "po znajomo¶ci" :tak:

Zamiast babraæ siê w t± olejn± to kup sobie kolego farbê ftalowo-karbomidow±
od zawsze dostêpna pod nazw± Autorenolak
Na pewno olejna przejdzie przez ten pistolet tylko musisz zadbaæ o jej odpowiedni± lepko¶æ podczas malowania
przecie¿ na puszkach farb olejnych masz ikonkê pêdzla ,wa³ka i pistoletu ;)

lkuchars
Wys³any: 2016-05-04, 16:37   
0
UP DOWN

Dziêki za odpowied¼. Farbê to mi polecili do drewna tak±:

http://www.tikkurila.pl/f...formacja_ogolna

wiec to jest chyba zwykla olejna skoro pisz± ¿e jest alkidowa. Nie wiem czy farba któr± polecasz bêdzie dobra do drewna. ALe jak mówisz ¿e nie popsuje nic w pistolecie olejn±? Trzeba j± po prostu odpowiednie mocno rozcieñczyæ tak?

Robertlodz09 
Wys³any: 2016-05-04, 20:45   
+1
UP DOWN

Pomóg³: 61 razy
Sk±d: £ód¿
lkuchars napisa³/a:
Farbê to mi polecili do drewna tak±

To je¶li do drewna i jeszcze w macie to we¿ i ni± polakieruj to co masz do zrobienia
pamiêtaj tylko aby rozcieñczyæ j± dedykowanym do tej farby rozcieñczalnikiem

lkuchars napisa³/a:
ALe jak mówisz ¿e nie popsuje nic w pistolecie olejn±?

Spokojnie nic Ci nie popsuje pod warunkiem ¿e umyjesz go dok³adnie po zakoñczonej pracy
tak aby nie mia³o co w nim zaschn±æ ;)

lkuchars
Wys³any: 2016-05-04, 21:00   
0
UP DOWN

dzieki, klikn±³bym 'pomóg³' ale nie widzê gdzie ;)

Marcino 
Wys³any: 2016-05-05, 13:33   
0
UP DOWN

Sk±d: okolice Tczewa
Ja mam Sico za parê z³ i tym psikam ka¿d± farb± jaka mi wpdanie w rêce. Ostanio flatlow± ma³owa³em stó³ do ping-ponga, nawet nieco talku do farby doda³em zeby by³a matowa i nie zapcha³o siê.

Kongelas
Wys³any: 2016-05-09, 07:50   
0
UP DOWN

Równie¿ mam Sico i jestem zadowolony ¿adnych problemów nigdy z tych nie mia³em :P Kup sobie taki parê z³ kosztuje i bêdziesz mia³ po problemie.

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: