Autor |
Wiadomość |
|
marcinolek24
|
Wysłany: 2016-05-10, 21:21 Cieniowanie i matowanie srebrnego LS7N
|
0
|
|
|
|
Powie mi ktos dokad robic zywica czysta, baza lakierem bezbarwnym i lakierem do cieniowania na blotniku? Oeaz jakimi papierami?? Mam blotnik od toledo 2 i szpachla i podklad juz jest w miejscu styku ze zderzakiem. I teraz jakimi papierami matowac i jakie odstepy robic do cieniowania baza i baza bezbarwna bo chce tez cieniowac bezbarwnym na tym blotniku... |
|
|
|
|
kalbi
|
Wysłany: 2016-05-10, 21:32
|
0
|
|
|
|
podkÂład, szerzej baza, szerzej bezbarwny i na koĂącĂłwki bezbarwnego rozcieĂączalnik do cieniowania. ÂŻywica do cieniowania jedynie w miejscu miĂŞdzy podkÂładem, a miejscem cieniowanym plus kilka cm. JeÂśli nie masz doÂświadczenia w cieniowaniu bezbarwnego to lepiej leĂŚ bÂłotnik po caÂłoÂści bo to nie takie proste na poczÂątek |
|
|
marcinolek24
|
Wysłany: 2016-05-10, 21:41
|
0
|
|
|
|
A jakimi papierami matowac dane etapy? Zywica 1:1 rozcienczona? |
|
|
|
|
kalbi
|
Wysłany: 2016-05-10, 21:46
|
0
|
|
|
|
za duÂżo wymagasz, poczytaj, wszystko jest opisane na forum |
|
|
marcinolek24
|
Wysłany: 2016-05-11, 19:43
|
0
|
|
|
|
Polakierowalem bezbarwnym 3000 hs z utwardzaczem fast z cieniowaniem. Wyszlo ok nie mam widocznego odciecia. Zastosowalem SRA rozpuszczalnik do cieniowania bezbsrwnego. Tylko nie wiem czy jak lakieruje np na 3 warstey bezbarwny to za kazdym razem przeleciec tym do cieniowania czy tylko przy ostatniej warstwie?? |
|
|
|