Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
kajewski.r
Wys³any: 2016-05-14, 14:30   zaprawka w miejscu odchodz±cego klaru
0
UP DOWN

witam, mam problem zderzak lakierowany 5 lat temu w ASO, dotychczas nie by³o ¿adnych problemów. Po ostatniej wizycie na myjni bezdotykowej zszed³ klar (baza jest nienaruszona).
Zdjecie sytuacji w za³±czniku.
Nie ma tego du¿o, nie chcê wydawaæ 300z³ na lakierowanie ca³ego zderzaka i postanowi³em zrobiæ to sam.
Wiem ¿e nie bêdzie idealnie ale chcia³bym aby klar nie schodzi³ dalej i to jest najwa¿niejszy cel...
Teraz moje pytanie, jak bêdzie najlepiej to zrobiæ, mam kilka opcji:
1. przejechaæ papierem wodnym po krawêdziach ³uszcz±cego siê klaru (matowi±c przy tym baze) i pomalowaæ to bezbarwnym jakim¶ pêdzelkiem, potem wypolerowaæ past± polerk±?
2. przejechaæ papierem wodnym krawêdzie i zamalowaæ lakierem zaprawkowym w kolorze nadwozia i potem wypolerowaæ
3. przejechaæ papierem wodnym krawêdzie i zmatowiæ baze a nastêpnie prysn±æ bezbawnym lakierem w sprayu.

W krokach 1 i 2 powienienm na koñcu przed polerowaniem jeszcze chyba zmatowiæ to co na³o¿y³em. Czy jak zmatuje bazê a potem po³o¿ê na to klar to nie bêdzie widaæ tego matowania pod spodem?

proszê o pomoc.

20160506_181716.jpg
Plik ¶ci±gniêto 96 raz(y) 430.33 KB

kzychu
Wys³any: 2016-05-14, 19:28   
0
UP DOWN

Pomóg³: 5 razy
Kolego to jest forum lakiernicze ,a nie druciarstwo.Jak masz dziechciæ to zostaw tak jak
jest bo bêdzie gorzej.Mo¿na to zrobiæ na odcinku miedzy kratkami ale nie jest to ³atwiejsze,cena nie bêdzie proporcjonalna do wielko¶ci miejsca naprawy i wykonawca nie da ci gwarancji ¿e w miejscu przej¶cia nie odejdzie ,a tym bardziej poza.
Mo¿e Ci kto¶ napisze jak to siê robi, ja uwa¿am ¿e nie ma sensu.

kajewski.r
Wys³any: 2016-05-14, 20:11   
0
UP DOWN

kzychu napisa³/a:
Kolego to jest forum lakiernicze ,a nie druciarstwo.Jak masz dziechciæ to zostaw tak jak
jest bo bêdzie gorzej.Mo¿na to zrobiæ na odcinku miedzy kratkami ale nie jest to ³atwiejsze,cena nie bêdzie proporcjonalna do wielko¶ci miejsca naprawy i wykonawca nie da ci gwarancji ¿e w miejscu przej¶cia nie odejdzie ,a tym bardziej poza.
Mo¿e Ci kto¶ napisze jak to siê robi, ja uwa¿am ¿e nie ma sensu.

Z ca³ym szacunkiem, ale jest to dzia³ dla amatorów, poza tym to chyba napisa³em, ¿e wiem i¿ sza³u nie bêdzie, a g³ówny cel jest taki aby klar nie schodzi³ dalej...

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: