Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
Baby96
Wys³any: 2016-06-17, 19:26   Jak uratowaæ sytuacje
0
UP DOWN

Cze¶æ dzisiaj pierwszy raz malowa³em w ¿yciu wydawa³o mi siê ¿e powierzchnia jest ³adnie wyg³adzona. Po po³o¿eniu bazy okaza³o siê ¿e jest tragedia. (na 1 warstwie bazy skoñczy³em lakierowanie) Do tego okaza³o siê ¿e ¼le dobrali mi kolor i odcieñ znacznie siê ró¿ni. I teraz nie wiem co robiæ.

Nierówno¶ci wyrównaæ papierem? A ca³o¶æ zmatowiæ p320. I na to od nowa 2 warstwy podk³adu? Dodam ¿e bazê k³adê mokre na mokre poniewa¿ jest to baga¿nik. A i nie piszcie ¿eby zostawiæ, bo przykryje siê dywanikiem i nie bêdzie widaæ. Bo auto jakie maluje to drift car i wszystko jest na wierzchu :)

Proszê o jakie¶ rady. Pytanie mo¿e wydaæ siê wam g³upie ale wole siê kogo¶ poradziæ ni¿ robiæ to w nieskoñczono¶æ lub z niesatysfakcjonuj±cym wynikiem.

Baby96
Wys³any: 2016-06-18, 14:35   
0
UP DOWN

Mo¿e kto¶ by mi chocia¿ powiedzia³ czy jak zrobiê tak jak to opisa³em bêdzie to jako¶ wygl±da³o na koniec|? Albo czy co¶ zmieniæ bo kolor siê znacznie ró¿ni. Stary jest srebrny jasny a nowy ciemny wpada w czerñ

kalbi 
Wys³any: 2016-06-18, 15:44   
0
UP DOWN

Pomóg³: 32 razy
Sk±d: Warszawa
a mo¿e by¶ zdjêcie wrzuci³, co my wró¿ki??

Baby96
Wys³any: 2016-06-18, 20:48   
0
UP DOWN

chodzi o to ¿e s³abo dotarty jest stary lakier i widaæ przej¶cie gdzie by³ do blachy zdarty a gdzie zosta³. Widaæ taki próg. No i jak przygotowaæ to do zmiany koloru, zmatowiæ p320 wystarczy?

rider510
Wys³any: 2016-06-25, 21:24   
0
UP DOWN

obrzuæ podk³adem... baz± nic nie pokryjesz a napewno nie uskok :)

trze¼wy inaczej
Wys³any: 2016-06-25, 22:34   
0
UP DOWN

Pomóg³: 10 razy
Czytam z przera¿eniem, i doszed³em do wniosku, ¿e sobie z nas jaja robisz.

Marcino 
Wys³any: 2016-06-27, 08:27   
0
UP DOWN

Sk±d: okolice Tczewa
Szpachêl trzeba by rzuciæ..:) tyle to i ja amator wiem:)

noxes
Wys³any: 2016-07-16, 09:05   
0
UP DOWN

Pomóg³: 2 razy
Rozszlifowywujesz miejsce naprawy i obok. Na to epoxyd, szpachla. Szlifujesz szpachle kladziesz epoxyd, akrylowy. Akrylowy docierasz p800 na wodê + miejsce obok na to baza i klar. Tak ja to widzê. Podobno nie jest to do koñca poprawne k³a¶æ epoxyd, szpachle, epoxyd. Ja tak robiê i jest ok.

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: