|
|
|
Autor |
Wiadomo¶æ |
|
lamacz
|
Wys³any: 2016-07-30, 13:52 Malowanie czarny mat - podk³adem, ca³e auto
|
0
|
|
|
|
Witam, jestem totalnym amatorem - wiec prosze o cierpliwosc i wyrozumialosc. Mam nastepujacy problem, poniewaz pomalowalem auto plasti dipem, ale juz tego gowna niechce. Chcial bym osignac podobny efekt tylko za pomoca naprzyklad podkladu akrylowego kolor czarny. Szykuje sie do zerwania plasti dip z auta. Moje pytania sa nastepujace:
Moje auto to mondeo mk3 hatchback
1. czy moge malowac bezposrednio na originalna powloke lakiernicza (srebrny metalik) albo mam delikatnie zmatowic papierem ?
2. jaki podklad uzyc co mozecie polecic (firma), ile warstw, i chyba z utwardzaczem ?
3. wg tego ile warstw ile potrzebuje podkladu na cale auto? chce malowac sico hvlp 1.4 gold
4. czy na finisz moge na podklad rzucic jakis lakier bezbarwny (ile warstw, jaki), tzn chce miec kolor czarny mat z lekkim polyskiem, efekt natluszczonego plastiku
5. do glowy przyszedl mi jeszcze taki pomysl, ale nie wiem czy moge na lakier rzucic farbe poliwinylowa czarna, taka jak sie daje na ogrodzenia ocynkkowe, a potem prysnac tez jakims lakierem.
Jezeli ktos ma jakis super algorytm to prosze o rade. Z gory dzieki. |
|
|
|
|
KK
|
Wys³any: 2016-07-30, 20:40
|
0
|
|
|
Pomóg³: 23 razy Posty: 3347
|
Je¶li chcesz mieæ czarny mat to kup bazê czarn± i na to daj lakier chooæby Diabolic z Trotona w konfiguracji Matowej.
Bêdziesz mia³ czarny mat.
Zmatowaæ wszystko musisz papierem p800 na wodê, lub p500 na szlifierkê oscylacyjn± ze skokiem 2,5mm/5.
Podk³ad sobie daruj bo to g³upiego robota, w ogóle co za pomys³.
Jak Ci lakierowanie plastidipem nie posz³o, wysz³y Ci pasy i tym podobn to daj spokój z lakierowaniem baz± i klarem. Narobisz tylko sobie tyle roboty, ¿e siê wszystkiego odechce. Nie do¶æ, ¿e stracisz kupê kasy na bazê i lakier to jeszcze komu¶ to auto bêdziesz musia³ oddaæ na poprawkê. |
|
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
|
|
|