Autor |
Wiadomo¶æ |
|
buq1
|
Wys³any: 2016-08-17, 22:21 Ma³a szkoda parkingowa. Pro¶ba o szybk± pomoc!
|
0
|
|
|
|
Witam,
Mia³em dzisiaj ma³± przygodê na parkingu.
Podczas wysiadania ze swojego auta opar³em delikatnie drzwi swojego auta o drzwi auta s±siada.
Moje auto czerwone i leciwe (lakier te¿) a s±siada nowe niedawno kupione. S³owem oczko w g³owie starszego pana. By³o trochê ciemno i gdy sprawdzi³em czy co¶ siê sta³o nic nie zauwa¿y³em. A tu nagle dzisiaj godzina 22 puka policja i prosi o dokumenty.
Okaza³o siê, ¿e widaæ mój przyklejony lakier do lakieru s±siada, a s±siad z przewra¿liwienia wezwa³ policje do szkody parkingowej.
Policja chcia³a daæ mi 50z³ mandatu, ale wynegocjowa³em tylko notatkê. A s±siad chcia³ sprawy cywilnej i uda³o mi siê z nim dogadaæ po 40 minutach, ¿e mu to zma¿ê a jak siê nie uda to pojedzie po notatkê i z mojej polisy mu to zrobiê.
Tutaj pro¶ba do was do¶wiadczonych jak to (w za³±czniku) zrobiæ czym to zmazaæ? Aby nie uszkodziæ lakieru i mój stary lakier zszed³ z jego lakieru?
Policja i s±siad zgodnie stwierdzili, ¿e nie ma odprysku i nie ma wgniecenia, a ¶lin± nie zesz³o.
Czy mo¿e kto¶ pomóc na szybko? Bo jutro po po³udniu bêdê klêcza³ przed autem i próbowa³ to zmyæ, a nie chcê narobiæ wiêkszej szkody.
Gor±co proszê o pomoc!!!
123453246.jpg
|
|
Plik ¶ci±gniêto 30 raz(y) 67.97 KB |
|
|
|
|
|
krzyhu555
|
Wys³any: 2016-08-18, 05:37
|
0
|
|
|
|
Kup pastê Tempo albo Turbo, powinno zej¶æ |
|
|
|
|
buq1
|
Wys³any: 2016-08-18, 08:37
|
0
|
|
|
|
Czyta³em o turbo i ona pozostawia mikro rysy.
Jak kole¶ zobaczy, ¿e co¶ mu delikatnie porysowa³em to na pewno skorzysta z notatki policyjnej i bêdzie dochodzi³ odszkodowania od mojego ubezpieczyciela.
Jest jaki¶ mo¿e delikatniejszy sposób na usuniêcie? |
|
|
|
|
kalbi
|
Wys³any: 2016-08-18, 11:39
|
0
|
|
|
Pomóg³: 32 razy Posty: 1682 Sk±d: Warszawa
|
czlowieku, jed¼ do pobliskiego lakiernika i usunie Ci to w 30sek za 10z³ albo za free nawet. |
|
|
misias
|
Wys³any: 2016-08-20, 18:25
|
0
|
|
|
Pomóg³: 2 razy Posty: 245
|
Umyæ,wysuszyæ szmatk±,szmatka z Nitro,umyæ,wysuszyæ szmatk± i past± tempo na koniec.sasiad bêdzie w niebo wziêty ¿e,ma takiego Mcgivera za p³otem .
Albo jak Kalbi radzi i po sprawie. |
|
|
|