Autor |
Wiadomość |
 |
xdeman
|
Wysłany: 2014-10-21, 21:02 DuPont VS RM. Co wybraĂŚ ?
|
0
|
|
|
|
Witam . Panowie mam dylemat w kwestii wyboru systemu mieszalniczego . Co wy polecacie ? KtĂłre bazy lepiej kryjÂą ? Jak z pasowalnoÂściÂą ? KtĂłry system jest Âłatwiejszy do korygowania ? Ze strony ktĂłrego producenta moÂżna oczekiwaĂŚ lepszego "assistance" w razie problemĂłw ?
Jestem zainteresowany tylko i wy³¹cznie tymi dwoma systemami Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Siekiera
|
Wysłany: 2014-10-21, 21:08
|
0
|
|
|

|
No to lepiej trafiĂŚ nie mogÂłeÂś
Sekta kontra problemy i niepewnoœÌ. Trudny wybór |
|
|
|
 |
barkley3434
|
Wysłany: 2014-10-22, 13:23
|
0
|
|
|
|
MOGĂ SIE WYPOWIEDZIEĂ NA TEMAT R-M . PASOWALNOÂŚĂ BARDZO DOBRA NIEMCY WCHODZÂĄ NA KRECHĂ . jEÂŚLI COÂŚ NIE PASUJĂ TO BIERZESZ 20 FISZEK DO PRZODU LUB DO TYÂŁU ZAWSZE COÂŚ WYBIERZESZ . JESZCZE DOBRZE BY WYRWAĂ OD CSV COLORMASTER 1.2.3 TO NAPEWNO COÂŚ PODPASUJESZ. OBECNIE WSTAWIAJÂĄ TYLKO 3 I 4 COLORMASTER. POZA TYM DUÂŻE I WYRAÂŹNE FISZKI SÂĄ. CO DO DP NIE WYPOWIADAM SIE ALE MOGĂ TYLKO NAPOMNIEĂ ZE MAM SPIEC HECKERA A TO TA SAMA GRUPA I TEN SAM COLORBOX. PASOWALNOÂŚĂ OK ALE MOIM ZDANIEM MA JEDNÂĄ DUÂŻÂĄ WADĂ - MAÂŁE FISZKI KTĂRE CZĂSTO SIE ZWIJAJÂĄ A POTEM PRZY PRZYKÂŁADANIU DO ELEMENTU ÂŁAMIÂĄ SIĂ PRZY TAK MAÂŁEJ FISZCE CIĂÂŻKO ZOBACZYĂ W JAKIM KIERUNKU FISZKA IDZIE POD KÂĄTEM . |
|
|
|
 |
trzeÂźwy inaczej
|
Wysłany: 2014-10-22, 13:38
|
0
|
|
|

|
Bierz R-M. MĂłj klient ma DuPonta i parĂŞ razy porĂłwnywalismy kolory. R-M wypadÂł zdecydowanie lepiej. Poza tym, w ChinaDuPont coraz bardziej rozjeÂżdÂżajÂą sie receptury.
Pogrzeb na niemieckich aukcjach i kup kolorbox, dokup sobie rame, rozejrzyj siê za pigmentami i produkuj kolory w cenie segmentu œredniego. Omijaj CSV je¿eli mo¿esz. Ró¿nica miêdzy CSV a moim Ÿród³em zaopatrzenia siêga nawet 600z³ brutto na jednym du¿ym pigmencie. W skali miesi¹ca mam wyp³ate dla jednego pracownika gratis, tylko na tym, ¿e nie musze kupowaÌ w CSV. Ewentualnie, zamiast DP mo¿esz zainteresowac siê Genrockiem. jest taùszy i na pewno stabilniejszy od DP. |
_________________ ÂŻycie jest zbyt krĂłtkie Âżeby jeÂździĂŚ Dieslem... |
|
|
|
 |
xdeman
|
Wysłany: 2014-10-23, 07:15
|
0
|
|
|
|
DziĂŞkujĂŞ bardzo za treÂściwe odpowiedzi Panowie . WybĂłr juÂż raczej jest prosty stawiam R-Ma. Nie chcĂŞ od poczÂątku kombinowaĂŚ , wstawiĂŞ caÂła szafĂŞ z nowym kolorboxem i zacznĂŞ kombinowaĂŚ jak nauczĂŞ siĂŞ pracowaĂŚ na nim . Mam jeszcze pytanie , jak macie rozwiÂązane oÂświetlanie przy wadze ? Dobieranie do ÂświetlĂłwek to poraÂżka (ostatni czas tak pracowaÂłem) . MyÂślaÂłem o halogenie LED, a moÂże jest jeszcze jakieÂś inne tanie ÂźrĂłdÂło ÂświatÂła ? Ostatnimi czasy przy doborze perÂły wspomagaÂłem siĂŞ latarka |
|
|
|
 |
trzeÂźwy inaczej
|
Wysłany: 2014-10-23, 08:51
|
-1
|
|
|

|
najlepsze ÂźrĂłdÂło ÂświatÂła, to sÂłoĂące. ÂŻadne sztuczne oÂświetlenie nie ma takiej dÂługoÂści fali , jak ÂświatÂło sÂłoneczne. JuÂż lepsza zwykÂła 100W ÂżarĂłwka niÂż Led! |
_________________ ÂŻycie jest zbyt krĂłtkie Âżeby jeÂździĂŚ Dieslem... |
|
|
|
 |
barkley3434
|
Wysłany: 2014-10-23, 12:14
|
0
|
|
|
|
LAMPA ÂŚWIATÂŁA DZIENNEGO Z 3M. WIEM ZE KOSZTUJE ALE JA BEZ NIEJ TERAZ PRACY SOBIE NIE WYOBRAÂŻAM . TERAZ JESZCZE W TYM OKRESIE JESIENNO ZIMOWYM GDZIE SZAROÂŚĂ DNIA TO CODZIENNOÂŚĂ PRZYDAJE SIE . |
|
|
|
 |
xdeman
|
Wysłany: 2014-10-23, 19:32
|
0
|
|
|
|
Barkley spoko , ale poki co nie mam wolnych 2 tysi ... :( MuszĂŞ zrobiĂŚ jakieÂś sensowne oÂświetlenie bo pĂłki co bĂŞdzie raczej szaro i ponuro , poza tym mĂłj lokal jest w zacienionym miejscu i ÂświatÂła sÂłonecznego tu jak na lekarstwo . |
|
|
|
 |
sawmaster
|
Wysłany: 2016-08-25, 08:10
|
0
|
|
|
|
baza RM ostatnio pogorszyÂła siĂŞ w kryciu, ktoÂś coÂś wie na ten temat? i jeszcze sprawa z pokazywanie siĂŞ obrzeÂży na bazie od podkÂładu( sam nie wiem bo wczeÂśniej tego nie byÂło) |
|
|
|
 |
Siekiera
|
Wysłany: 2016-08-25, 08:51
|
0
|
|
|

|
A rozcieĂączalnik masz firmowy czy no name? ObrzeÂża to skÂładowa iloÂści rozcieĂączalnika w bazie i jego jakoÂści, gruboÂści nakÂładanej bazy czyli sÂłabiej kryjÂąca bardziej na to wpÂływa i jakoÂści uÂżytego podkÂładu. Nawet powszechnie uchodzÂące za dobre podkÂłady nie radzÂą sobie z wnikaniem w nie rozcieĂączalnika w cienkiej warstwie (na rozszlifowaniu). Dlatego ja bym szukaÂł problemu w podkÂładzie i rozcieĂączalniku a nie w bazie |
|
|
|
 |
sawmaster
|
Wysłany: 2016-08-25, 13:15
|
0
|
|
|
|
rozcieĂączalnik oryginalny, podkÂład roberlo, tylko to Âże ma teÂż funkcjĂŞ mokro na mokro
a krycie pogorszyÂło siĂŞ w rm ?czy mĂłj sprzedawca uÂżywa zamiennikĂłw Âżywicy itp |
|
|
|