| Autor | Wiadomo¶æ | 

|  | 
  | PIWKO_PIWECZKO_ | 

|  Wys³any: 2016-10-17, 20:00   Malowanie ''na raty'' i od¶wie¿enie lakieru. | 0 |  |  | 

| Posty: 7

| 

| Witam. Jestem tutaj nowy, lecz wszelk± krytykê przyjmê. Zadam mo¿e i g³upie pytanie, czy kupuj±c potrzebne materia³y do pomalowania auta, mogê malowaæ go ''na raty'' tj. drzwi w tym tygodniu, klapa ty³ za 3 tygodnie? 
 i drugie pytanie, czy po zmatowieniu lakieru (bia³y akryl), dla od¶wie¿enia wygl±du mogê po³o¿yæ 1-2 warstwy i klar? albo sam± polerkê i klar?
 |  | 

|  |  | 

|  | 
  | KK   | 

|  Wys³any: 2016-10-17, 21:58 | 0 |  |  | 

|  
 Pomóg³: 23 razy

| 

| Dla od¶wie¿enia wystarczy polerka. |  
				| _________________ 

|  | 

|  |  | 

|  | 
  | PIWKO_PIWECZKO_ | 

|  Wys³any: 2016-10-19, 22:47 | 0 |  |  | 

| 

| a je¶li mam drobne kropki rdzy? |  | 

|  |  | 

|  | 
  | PIWKO_PIWECZKO_ | 

|  Wys³any: 2016-10-19, 22:51 | 0 |  |  | 

| 

| i je¶li bêdê malowa³ w przedziale czasowym poszczególne elementy ale lakierem z jednego ''rzutu'' mieszania, bêdzie ró¿nica w odcieniu? |  | 

|  |  | 

|  | 
  | Czere¶niak | 

|  Wys³any: 2016-10-19, 23:12 | 0 |  |  | 

| Pomóg³: 14 razy

| 

|  	  | PIWKO_PIWECZKO_ napisa³/a: |  	  | je¶li mam drobne kropki rdzy? | 
 To mocniej polerke zrobiæ

| PIWKO_PIWECZKO_ napisa³/a: |  	  | je¶li bêdê malowa³ w przedziale czasowym poszczególne elementy ale lakierem z jednego ''rzutu'' mieszania, bêdzie ró¿nica w odcieniu? | 
 U mnie maister maluje ty¿ nieraz na raty jak se troche popije i nima ch³op si³y
 z tym pistoletem pomachaæ nad autem i jest robota malina zawsze
   Ja to bym normalnie na chama z t± robotom dawa³ nie ma co Panie sie cackaæ ino malowaæ kiedy mamy czas
   |  | 

|  |  | 

|  | 
  | adolfone | 

|  Wys³any: 2016-10-20, 14:25 | 0 |  |  | 

| Posty: 58

| 

| Ja tak robi³em,  nie mam niestety gara¿u, ale przygotowa³em sobie pomieszczenie do  lakierowania, ca³e ofoliowane, spryskane p³ynem do kabin, polakierowalem tak zderzak przód, b³otnik, maskê, drzwi, klapê, zderzak ty³. Zosta³y mi tylko b³otniki tylne no ale do tego pomieszczenia nie wjade samochodem;p. Trochê za zimno i brzydko ¿eby na zewn±trz psikn±æ. Plus ¿e nie lata tyle owadów haha, mniejsze prawdopodobieñstwo utopienia jakich¶ natretnych much;p. A tak na powa¿nie nie próbowa³em jeszcze lakierowac na zewn±trz. Rzeczywisty wychodzi taka kaszany jak niektórzy mówi±?  S³ysza³em ¿e kto¶ lakieruje na zewn±trz pod wiat±. |  | 

|  |  | 

|  | 
  | PIWKO_PIWECZKO_ | 

|  Wys³any: 2016-10-21, 19:52 | 0 |  |  | 

| 

| a po polerce mogê psik±æ klarem by zachowaæ na d³u¿ej ca³y efekt?   |  | 

|  |  | 

|  | 
  | hematol   | 

|  Wys³any: 2016-10-21, 20:01 | 0 |  |  | 

|  
 Pomóg³: 11 razy
 Sk±d: ¦l±sk

| 

|  	  | PIWKO_PIWECZKO_ napisa³/a: |  	  | a po polerce mogê psik±æ klarem by zachowaæ na d³u¿ej ca³y efekt?   | 
 Nie ale mo¿esz piskn±æ klarem i zrobiæ polerke wtedy bedzie efekt
   |  | 

|  |  |