Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
mariuszcwa 
Wysłany: 2016-11-05, 08:13   Iwata w400 wbx z uk
0
UP DOWN

Witam. Mam takie pytanko. Czy ktoÂś zamawiaÂł nowy pistolet np z uk ? JeÂśli tak , to mam pytanie, czy nie sÂą doliczane Âżadne koszta , jakbym go zamĂłwiÂł do domu ? I kolejne pytanko, jakÂą dyszĂŞ wybraĂŚ , jest to iwata w400 wbx braĂŚ 1.3 czy 1.4 ? Zastosowanie samochodĂłwka. Sprzedawca raczej rzetelny i nie powinna to byĂŚ Âżadna podrĂłbka : http://www.ebay.co.uk/itm...d-/390564561780

KK 
Wysłany: 2016-11-05, 11:07   
0
UP DOWN

1.3 jak baza i klar. Jak akryle czĂŞsto to moÂżesz 1.4.
Ile to razem z przesyÂłkÂą wyjdzie? OpÂłaca siĂŞ ryzykowaĂŚ brakiem gwarancji dla 200zÂł zysku?

CzereÂśniak
Wysłany: 2016-11-05, 13:43   
0
UP DOWN

KK napisał/a:
OpÂłaca siĂŞ ryzykowaĂŚ brakiem gwarancji dla 200zÂł zysku?

200 drogom nie chodzi a polak zawsze sprytny i mega oszczedny :cool:

Przemek 
Wysłany: 2016-11-05, 15:40   
0
UP DOWN
Przemek

Daj spokĂłj 200zl to nie sÂą pieniÂądze aby kupiĂŚ pistolet bez gwarancji.
ÂŻludna oszczednosc.

mariuszcwa 
Wysłany: 2016-11-06, 07:47   
0
UP DOWN

Hmm jak dobrze wyliczyÂłem to jest to 400zÂł w kieszeni , a nie 200 (1377zÂł z uk z wysyÂłkÂą, 1765zÂł w Polsce z wysyÂłkÂą). Wiem , Âże w elektronice , gwarancja obowiÂązujĂŞ w caÂłej ue, wiĂŞc z pistoletem nie powinno byĂŚ inaczej , poza tym wpis na dole aukcji tÂłumaczony translatorem:
"Gwarancja

Wszystkie przedmioty pochodzÂą z co najmniej dwunastu miesiĂŞcy gwarancji na uszkodzenia jakiegokolwiek elementu, ktĂłry nie jest do normalnego zuÂżycia (lub naduÂżycia). Dotyczy to na caÂłym Âświecie. PoniewaÂż produkty te sÂą pozyskiwane bezpoÂśrednio od producentĂłw, a takÂże mieĂŚ dostĂŞp do swoich usÂług technicznych."

Wiêc mi siê wydajê , ¿e ca³kiem dobra cena , maj¹c pe³nowartoœciowy nowy towar. Zapyta³em czy nie s¹ doliczane koszta poza wysy³k¹, tak dla pewnoœci. Paru znajomych niebawem przybêdzie do PL, wiêc bez problemu mog¹ mi j¹ przywieŸÌ i wyjdzie mnie to jeszcze trochê taniej ni¿ poda³em wy¿ej. Tylko upewniam siê, bo jakby dochodzi³y jakieœ dodatkowe koszta przez wysy³kê, to bym siê od razu zdecydowa³ na to , ¿eby kolega mi j¹ przywióz³ , a wiadomo jak to jest z finansami dziœ nie ma a za 2tyg s¹ . I nie wiem czy siê zad³u¿aÌ na jakiœ miesi¹c , czy kupiÌ za swoje trochê póŸniej parê z³ dro¿ej. Taka iwata chyba trochê mniej "kurzy" ni¿ sata 4000 rp ?

KK 
Wysłany: 2016-11-06, 13:33   
0
UP DOWN

Nie wiem czy tak jest z gwarancjÂą... lepiej zadzwoĂą do Iwaty Polska i siĂŞ dopytaj.
Z IwatÂą w400 i ws400 z tego co mi wiadomo nie byÂło nigdy problemĂłw w czasie gwarancji, takÂże nie powinno byĂŚ Âźle. Z lph 80 sÂą problemy :) takÂże lepiej satĂŞ 4400 kupiĂŚ jeÂśli mini potrzebny.

W jakiej cenie majÂą SatĂŞ 5000 w uk?

mariuszcwa 
Wysłany: 2016-11-06, 16:17   
0
UP DOWN

No tak, zawsze moÂżna siĂŞ dowiedzieĂŚ dla ÂświĂŞtego spokoju :) .
S³ysza³em, ¿e iwaty s¹ ponoÌ ma³o awaryjne , minijeta mam, fakt ¿e to model 3000 hvlp , ale do moich prac dajê radê. G³ównie go u¿ywam do felg i jakieœ drobne zaprawki.
Saty w UK akurat drogo wychodz¹ , na stronach co sprzedaj¹ pewniacy najtaniej 510 funtów , z digitalem ju¿ od 560 funtów s¹. Na ebayu widzia³em od 440 funtów wersja z plastikowym kubkiem. I jest jeszcze aukcja kogoœ z W³oszech co siê og³asza i ma za 344 funty. Tu wstawiam linki a na dole wstawiê zdjêcia moich sat. Dziœ ta wersja bez digi przygotowuje siê na podró¿ do nowego w³aœciciela :) .
http://www.carcolourservices.co.uk/?s=sata
https://www.spraygunsdire...r=price&dir=asc
https://www.smartexpress....featured&page=2

sawmaster 
Wysłany: 2016-11-09, 14:23   
0
UP DOWN

a ja zapytam czy z Rosji warto kupiĂŚ ten pistolet, wychodzi 1200zÂł plus wysyÂłka http://iwata-shop.ru/kras...13mm-dlja-bazy/

Giezet 
Wysłany: 2016-11-09, 20:15   
0
UP DOWN

Kolego to jest cena za IwatĂŞ LPH 400...
Cena jest super, u nas kosztuje 2300...
Wbx jest bardziej uniwersalny, LPH to niskociÂśnieniowiec idealny do baz, chociaÂż w USA wielu rĂłwnieÂż aplikuje nim lakiery bezbarwne.
Z Rosjanami ró¿nie bywa, jeœli to orygina³ i zamierzaj¹ go wys³aÌ to ta oferta jest bezkonkurencyjna.
Jak Tobie przyÂślÂą, to ja teÂż kupujĂŞ :D

@KK co boli LPH 80?

KK 
Wysłany: 2016-11-09, 22:37   
0
UP DOWN

LPH 80 raz na samym poczÂątku oddawaÂłem na gwarancjĂŞ, poniewaÂż robiÂł na bazie takie jakby ksiĂŞÂżyce. Pistolet byÂł czysty. Dali mi nowy gun, poniewaÂż miaÂłem dobre ukÂłady w sklepie.
PóŸniej za jakiœ czas mo¿e 6-7 lakierowaù znowu to samo. Pistolet czysty, myty kilka razy.
Iglicê ogl¹da³em i prosta, motylek wszystko ok, ale zauwa¿y³em, ¿e jak mocniej doci¹gniesz motylka to tak jakby siê deformowa³o coœ. Im mocniej doci¹gniesz tym pó³ksiê¿yc wiêkszy na materiale. Jak leciutko by³o dokrêcone to prawie prosta miot³a by³a. Ogólnie pistolet bardzo delikatny. Przy wyci¹ganiu iglicy trzeba bardzo uwa¿aÌ, ¿eby czasem krzywo nie poci¹gn¹Ì bo bêdzie tragedia.
SprzedaÂłem i kupiÂłem SatĂŞ 4400 1.2 sr i jak na razie nie ma problemĂłw. MiotÂła 22cm :) , a przy LPH to moÂże 12cm.

GMC
Wysłany: 2016-11-10, 10:12   
0
UP DOWN

Giezet napisał/a:
Cena jest super, u nas kosztuje 2300...

JakoÂś dziwnie niskie te ceny. Skoro po naÂłoÂżeniu na Ruskich sankcji za Krym ich waluta zostaÂła mocno przecenioona to wszystko co majÂą importowane powinno byĂŚ odpowiednio droÂższe a tu wychodzi Âże jest taniej. O co kaman? :shock:

CzereÂśniak
Wysłany: 2016-11-10, 12:41   
0
UP DOWN

A jak towar spoza EU kupiony to cÂła sie nie pÂłaci ?

Giezet 
Wysłany: 2016-11-10, 12:44   
0
UP DOWN

@GMC masz racjĂŞ Âże powinno byĂŚ droÂżej, nie mam pojĂŞcia z kad oni to importujÂą, tym bardziej Âże reklamujÂą siĂŞ jako oficjalny sklep Iwaty na FR..

CzyÂżby marÂże zachodnich przedstawicielstw byÂły tak duÂże?
PrzecieÂż nikt z litoÂści im ich nie daruje?

WrzuciÂłem wszystko na translator google i wysyÂłka tylko na terenie Rosji...takÂże pomarzyliÂśmy sobie :rotfl:

Bo chyba Âżadnego z nas znajomi nie pracujÂą w Moskwie?

Kamil czyli w konfrontacji Lph vs Minijet wygrywa Sata?

KiedyÂś miaÂłem ochotĂŞ na ten pistolet bo praktycznie nie ma odkurzu, chociaÂż do koĂąca nie mogÂłem uwierzyĂŚ w suche fakty, Âże Âłyka tylko 60l/min powietrza i jeszcze super rozbija materiaÂł, przecieÂż to jedno drugiemu zaprzecza..
ChociaÂż JapoĂączycy sÂą specami od obalania oczywistych teorii..

KK 
Wysłany: 2016-11-10, 19:29   
0
UP DOWN

Nie ma znaczenia jakie jest LPH 80 w konfrontacji z Minijetem, poniewaÂż usterki LPH 80 deklasujÂą ten pistolet od razu na starcie.

sawmaster 
Wysłany: 2016-11-11, 10:25   
0
UP DOWN

CzereÂśniak napisał/a:
A jak towar spoza EU kupiony to cÂła sie nie pÂłaci ?

pewnie siĂŞ pÂłaci

LAKIEROWANKO Strona Główna » POZOSTAÂŁE » Off Topic

Odpowiedz do tematu