Autor |
Wiadomość |
 |
dc-cap
|
Wysłany: 2016-11-04, 23:45 Co to za wada lakiernicza? Jaka przyczyna?
|
0
|
|
|
|
Witam serdecznie!
PoniÂżej przedstawiam zdjecia z polakierowanym samochodem jest polo kolor grafit perÂła. Malowane byÂło caÂłe auto i tylko w jednym miejscu tj. drzwi z tyÂłu w Âśrodkowej czĂŞÂści mi siĂŞ trochĂŞ nie podobajÂą. Pod klarem w bazie widaĂŚ jakby chumry czy coÂś takiego co objawia siĂŞ jakby innym kolorem. WidaĂŚ to tylko jak postawie neonowkĂŞ prostopadle do drzwi. W Âświetle dziennym nie widaĂŚ, przy takiej pogodzie jak teraz. Podejrzewam, Âże w sÂłoĂącu teÂż by byÂło widaĂŚ. ProszĂŞ Was o zdiagnozowanie wady i porady jak takiej sytuacji zapobiec. Reszta auta jest ok. Baza marki valspar, rocieĂączalnik valspar rozrobiony 1:0,8. Klar challanger ms. Pistolet iwata z dyszÂą 1,4 wbx. Ustawienia miotÂła na maxa, materiaÂł 2,5 obrotu, wylane 3 warstwy na mokro. Mi osobiscie wydaje siĂŞ, Âże przed polerowaniem tego nie byÂło, ale nie jestem pewien. Polerka byÂła pastami menzerna. Napewno przerzucĂŞ siĂŞ na klar genrock, poniewaÂż ten co ja miaÂłem ma tendencje do pÂłyniĂŞcia.
ChciaÂłem jeszcze dodaĂŚ, Âże kiedyÂś malowaÂłem merca w203 srebrem i w paru miejscach byÂł podobny efekt
 |
|
|
|
 |
dc-cap
|
Wysłany: 2016-11-05, 00:17
|
0
|
|
|
|
|
|
|
 |
kalbi
|
Wysłany: 2016-11-05, 13:30
|
0
|
|
|
|
ja tam nic nie widzĂŞ |
|
 |
CzereÂśniak
|
Wysłany: 2016-11-05, 13:42
|
0
|
|
|
|
kalbi napisał/a: | ja tam nic nie widzĂŞ |
Ja tam widze ze niby caÂłe auto se pryskali ale przednie furtki nie popryskali
dziwne to takie |
|
|
|
 |
dc-cap
|
Wysłany: 2016-11-05, 14:20
|
0
|
|
|
|
WidaĂŚ to szczegĂłlnie na 1 zdjĂŞciu. W miejscu gdzie jest odbicie lampy. WidaĂŚ inne odcienie w jednych miejscach bardziej fiolet a w innych na zielono idzie. Auto caÂłe malowane przednie furtki teÂż tylko tam byÂło w trakcie polerki. Dzisiaj pod sÂłoĂącem nic nie widaĂŚ, jedynie pod lampÂą. |
|
|
|
 |
misias
|
Wysłany: 2016-11-05, 19:12
|
0
|
|
|
|
Zadu¿o utwardzacza w szpachli b¹dŸ podk³adzie,niew³aœciwy rozcieùczalnik w podk³adzie,nie w³aœciwe widmo podk³adu(powinien byÌ ciemno szary lub czarny.),na jasnym podk³adzie powinieneœ daÌ wiêcej warstw na miejsca podk³adowane a¿ do ca³kowitego przykrycia,za krótki czas schniêcia bazy przed na³o¿eniem bezbarwnego,podk³ad wch³on¹³ wilgoÌ b¹dŸ szpachla lub to i to,s³abe œwiat³o w pomieszczeniu gdzie lakierujesz,
WskazĂłwki:RozczeĂączaj podkÂład(jeÂżeli nie posiadasz oryginalnego,jeÂżeli masz to nie ma tematu) tym samym rozcieĂączalnikiem co bazĂŞ jest uniwersalny baza i akryl ja tak robiĂŞ i jest dobrze.
Co do bazy valspar robiĂŞ niÂą caÂły czas,nie kombinuj rozcieĂączaniem ten produkt rozcieĂącza siĂŞ 1:1 ! To nie Dupont. |
|
|
|