Czy kto¶ mo¿e siê podzieliæ informacjami na temat tego systemu mieszalnikowego. Chodzi mi o malowanie motocykla per³±. To jest jedyna firma jak± uda³o mi siê znale¼æ która ma w swojej ofercie numer koloru producenta i mo¿liwo¶æ dorobienia koloru do mojego motocykla.
Czy macie do¶wiadczenie na ile ten kolor bêdzie podobny do orygina³u. Wiem ¿e wiele zale¿y od lakiernika, ale chodzi mi o samo dopasowanie czy warto kupiæ ten lakier?
jest co¶ takiego jak natrysk próbny oraz korekta. Lakiernik wykonuje natrysk próbny, przyk³ada do orygina³u i porównuje odcieñ na wprost oraz z k±ta - je¶li ok to lakieruje, je¶li nie to koryguje lub oddaje do mieszalni na ewentualn± korektê tego lakieru (bazy). Nie ma idealnego systemu i czasami trzeba kolor poprawiæ nawet w tym najlepszym.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum