Autor |
Wiadomo¶æ |
|
FILIPO
|
Wys³any: 2008-09-06, 13:05 Rozja¶nianie
|
0
|
|
|
POCZATKUJ¡CY
Pomóg³: 1 raz Posty: 44 Sk±d: poznañ
|
Witam,
Mia³em wielki k³opot z dostaniem dopasowanego bia³ego akrylu do zrobienia wyprawki. Zrobi³em lakierem zbli¿onym, bo tylko taki uda³o mi siê dostaæ. Jednak widaæ, ¿e jest trochê za ciemny. (delikatnie szarawy)> Czy znacie jakie¶ sposoby rozja¶nienia pomalowanego ju¿ elementu, czy trzeba zdrapac i malowaæ inn± farb±? |
_________________ Ty te¿ siê uczy³e¶ ;p |
|
|
|
|
mebArth
|
Wys³any: 2008-09-06, 15:14
|
0
|
|
|
Pomóg³: 42 razy Posty: 1794 Sk±d: Kraków
|
Dobrac kolor wg numeru + dobrac odpowiedni odcien. Zadne czarymary ci nie wyjd± chyba ze znasz sie na dobarwianiu? A nawet jak sie znasz to zak³adam ze nie masz pigmentów w domu wiec nie zdziwiaj tylko zrób farbe jak nale¿y. |
_________________ Bart
|
|
|
|
|
gola
|
Wys³any: 2008-09-06, 18:44 Re: Rozja¶nianie
|
0
|
|
|
Pomóg³: 23 razy Posty: 854
|
FILIPO napisa³/a: | Witam,Czy znacie jakie¶ sposoby rozja¶nienia pomalowanego ju¿ elementu, czy trzeba zdrapac i malowaæ inn± farb±? |
nie ma mozliwosci rozjasnienia juz polakierowanego elementu.Element zmatuj,dobierz odpowiedni kolor (co to za kolor ze miales taki wielki problem z nim)i polakieruj ponownie element. |
|
|
|
|
FILIPO
|
Wys³any: 2008-09-07, 02:01 Re: Rozja¶nianie
|
0
|
|
|
POCZATKUJ¡CY
Pomóg³: 1 raz Posty: 44 Sk±d: poznañ
|
gola napisa³/a: | (co to za kolor ze miales taki wielki problem z nim) . |
5 letni bia³y na peugocie. jest bia³y, ale taki jakby lekko z¿ó³kniêty. Ja u kolesia który rozprowadza farby w mojej okolicy dosta³em bia³y, taki jak na marcedesach. Taki lekko szarawy. Nie mia³em mo¿liwo¶ci dobrania kolorów, bo we wszystkich mieszalnich w promieniu 30km nie chcieli mi dobraæ koloru argumentuj±c tym, ¿e nie op³aca im siê pod³±czaæ bia³ego koloru do mieszalnika, z uwagi na to, ¿e sprzedaj± max 5 litrów w roku. Nie chcia³em jechaæ nigdzie dalej, bo po prostu za ma³o by mi siê to op³aca³o... Teraz niestety bêdê musia³ jechaæ kawa³ek dalej. Jak to mówi± "chytry dwa razy traci"
pozdrawiam |
_________________ Ty te¿ siê uczy³e¶ ;p |
|
|
|
|
mebArth
|
Wys³any: 2008-09-07, 14:29
|
0
|
|
|
Pomóg³: 42 razy Posty: 1794 Sk±d: Kraków
|
J.P. co za mieszalniki... To po kiego grzyba w ogóle one s±? A co im sie op³aca? Renolaka na hektolitry sprzedawac? |
_________________ Bart
|
|
|
|