Autor |
Wiadomość |
 |
mundek
|
Wysłany: 2017-01-22, 14:43 you tube nie dla PolakĂłw bez jĂŞzyka
|
0
|
|
|
|
witam
nie wiem czy zauwaÂżyliÂście, ale jakiekolwiek fajne filmiki instruktaÂżowe sÂą przewaÂżnie po angielsku, ewentualnie niemiecku.
Po Polsku nic. Ani w zÂąb. w Âżadnej branÂży.
nie mĂłwiĂŞ o durnotach, ale o konkretnym podzieleniu siĂŞ wiedzÂą czy technikÂą
Zastanawiam siĂŞ w czym tkwi problem i tak myÂślĂŞ Âże w naszej mentalnoÂści
lepiej wyrzuciĂŚ, zakopaĂŚ, zniszczyĂŚ niÂż daĂŚ komuÂś skorzystaĂŚ. |
|
|
|
 |
sztapl
|
Wysłany: 2017-01-22, 16:52
|
0
|
|
|
|
Niestety tak. Ale zauwa¿ ¿e wiêcej ludzi na œwiecie w³ada angielskim ni¿ polskim. Wiêc nic dziwnego ¿e ³atwiej znaleŸÌ w jêzyku angielskim ni¿ polskim... |
|
|
|
 |
mundek
|
Wysłany: 2017-01-22, 17:10
|
0
|
|
|
|
zgadza siĂŞ, ale u nas kompletnie nikt nie pokaÂże otwarcie swoich umiejĂŞtnoÂści tak aby ktoÂś broĂą boÂże siĂŞ nie nauczyÂł |
|
|
|
 |
KK
|
Wysłany: 2017-01-22, 20:35
|
0
|
|
|

|
Nic dziwnego jak zarabia psi grosz. Jakby zarabiaÂł np 10 tyÂś zÂł miesiĂŞcznie to by z chĂŞciÂą pokazaÂł.
NagrywaÂł filmy i miaÂł wszystko gdzieÂś. U nas kaÂżdy martwi siĂŞ konkurencjÂą i do tego jeszcze zarabia maÂło. TakÂże woli chuchaĂŚ na zimne.
A mentalnoœÌ polaka jest taka jaka jest... jeden drugiemu by z gard³a wyrwa³ tak¿e co tu siê dziwiÌ.
Statystyczny Amerykanin jak sobie nagra film, to zarobi na youtube, do tego jeszcze moÂże zrealizowaĂŚ siĂŞ zawodowo, poniewaÂż sama praca mu juÂż nie wystarcza. |
|
 |
mundek
|
Wysłany: 2017-01-22, 23:00
|
0
|
|
|
|
Wszystko siĂŞ zgadza
ale to nie tylko to
ja np. jakiÂś czas robiÂłem na wyspach w sporej firmie. robili tam irlandczycy, szkoci, anglicy, polacy, sÂłowacy, czesi, i bĂłg wie kto jeszcze
i co?
wszystkie nacje trzymaÂły siĂŞ razem. pomagali sobie, wspierali siĂŞ, normalnie jak rodzina
Wszystkie oprĂłcz jednej
w tej jednej nacji by³o chamstwo, kapowanie, samolubnoœÌ i wszystko co najgorsze.
wiecie jaka to nacja?
zgadza siĂŞ
ps.
zarobki nie miaÂły Âżadnego znaczenia, bo wyspiarze mieli swoje stawki a europa Âśrodkowa swoje wszyscy praktycznie takie same |
|
|
|
 |
KK
|
Wysłany: 2017-01-23, 22:07
|
0
|
|
|

|
Te¿ by³em kilka lat temu w UK. Siedzia³em z Brazylijkami na przerwach. Anglik, Brazylijczyk, Rumun Ci konto bankowe pomóg³ za³o¿yÌ, a Polak jak na z³oœÌ, albo to czasu nie mia³, albo to nie umia³ powiedzieÌ, gdzie siê udaÌ, co zabraÌ ze sob¹... itd....
Polaka poznaje siĂŞ nie w biedzie, ale na imigracji. Tam siĂŞ wszystko okazuje kto jaki jest, daleko od domu i Âżaden polaczek nie boi siĂŞ konsekwencji, Âże na kogoÂś doniesie i zgnoi. Jakby zrobiÂł tak np w Kaliszu to by go przekopali i by siĂŞ nauczyÂł.
Pomijam fakt, Âże Polak dla polaka tylko gnojem, a tak dla Anglika to lizodup itd.
ObÂłuda i dziadostwo. MoÂżna robiĂŚ z polakami, ale moÂżesz byĂŚ pewien, Âże jak siĂŞ noga podwinie to roboty juÂż nie masz. Taka natura. Tak nas wychowali ruscy i caÂła indoktrynacja. |
|
 |
sztapl
|
Wysłany: 2017-01-23, 23:25
|
0
|
|
|
|
MusieliÂście mieĂŚ jakiegoÂś pecha. Ja nie mam takich przebojĂłw z polakami. A co do zarobĂłw to duÂżo IrlandczykĂłw u nas w firmie zarabia mniej ode mnie, a maÂło z nich zarabia wiĂŞcej ode mnie. |
|
|
|
 |
KK
|
Wysłany: 2017-01-25, 02:14
|
0
|
|
|

|
Nie musieliÂśmy. To Ty masz szczĂŞÂście i fuksa. |
|
 |
hematol
|
Wysłany: 2017-01-25, 11:13
|
0
|
|
|

|
|
|
|
 |
mundek
|
Wysłany: 2017-01-25, 22:12
|
0
|
|
|
|
sztapl napisał/a: | MusieliÂście mieĂŚ jakiegoÂś pecha. Ja nie mam takich przebojĂłw z polakami. A co do zarobĂłw to duÂżo IrlandczykĂłw u nas w firmie zarabia mniej ode mnie, a maÂło z nich zarabia wiĂŞcej ode mnie. |
rozumiem Âże pracujesz z polakami i sÂą w pracy super koledzy, ktĂłrzy pomogÂą ci we wszystkim i nigdy nogi nie podstawiÂą
obyÂś siĂŞ nie zdziwiÂł kiedyÂś ciĂŞÂżko
a jak ju¿ kiedyœ dojdzie do tego ¿e jakiœ tam szef powie ¿e trzeba ci¹Ì ze dwa stanowiska
to zdziwisz siĂŞ na bank |
|
|
|
 |
Wreni
|
Wysłany: 2017-01-26, 08:43
|
0
|
|
|
|
|
|
|
 |
Przemek
|
Wysłany: 2017-01-26, 09:08
|
0
|
|
|
Przemek

|
KtoÂś kiedyÂś powiedziaÂł Polacy to wspaniaÂły narĂłd,tylko ludzie kurwy .
DokÂładnie zgadzam siĂŞ z tym stwierdzeniem .
Podam przykÂład .Jako mÂłody chÂłopak wychowywany przez matkĂŞ nigdy siĂŞ nie przelewaÂło .
Matka dbaÂła o mnie jak potrafiÂła .KrĂłtko mĂłwiÂąc biedni byliÂśmy .MieszkaliÂśmy na ogrodach dziaÂłkowych .MieĂŚ prÂąd czyli ÂświatÂło to byÂł rarytas
MarzyÂłem Âżeby mieĂŚ w zimĂŞ wodĂŞ bo zakrĂŞcali .Zeby mieĂŚ telewizor . Ale nie mieliÂśmy go bo nie byÂło prÂądu .
DziÂś dzieci majÂą wszystko .
Ale wracajÂąc do tematu .Kiedy juÂż dorosÂłem i okazaÂło siĂŞ Âże mam tam jakieÂś zdolnoÂści .
Rozwin¹³em swoj¹ firmê .Nie mia³em kompletnie nic .Pierwszy materia³ do produkcji pochodzi³ z œmietnika.
UdaÂło siĂŞ rozkrĂŞciĂŚ dobrze prosperujÂący biznes.
Ale kosztem pracy od rana do wieczora,od poniedziaÂłku do niedzieli .
Dwa lata temu kupilÂśmy sobie konkrety samochĂłd to 80 % sÂąsiadĂłw przestaÂło odpowiadaĂŚ nam dzien dobry .
Rodzina duÂża,ale tam teÂż nie mogÂą siĂŞ pogodziĂŚ Âże komuÂś lepiej .Oni kiedyÂś najbogatsi dziÂś biedniejsi od gĂłwniarza.
ZazdroœÌ i zawiœÌ nawet w rodzinie . Polacy to chory naród.ChoÌ jednostki wspania³e. |
_________________ Tym siĂŞ zajmujĂŞ
http://piaskowanieszczecin.pl/
http://akwarium.szczecin.pl/ |
|
|
|
 |
mundek
|
Wysłany: 2017-01-27, 07:06
|
0
|
|
|
|
Przemek napisał/a: | KtoÂś kiedyÂś powiedziaÂł Polacy to wspaniaÂły narĂłd,tylko ludzie kurwy. |
PiÂłsudski |
|
|
|