Autor |
Wiadomo¶æ |
|
didaniopolanio
|
Wys³any: 2017-02-20, 16:11 Rdza rdza;)
|
0
|
|
|
|
Witam
Jestem nowy na tym forum
Mam pytanko mam auto typu mercedes w 115 zacz±³em go sam restaurowaæ ¶cieraæ ta naloc rdzana potem fertan pêdzlem nanie¶æ zmyæ woda destylowana pó¼niej rozpuszczalnikiem do silikonów,nastêpnie Brunox epoxy na pêdzel wysmarowaæ zmatowiæ lekko papierkiem i zmyæ silikonem pó¼niej pokryæ to podk³adem reaktywnym ju¿ z pistoleta?? I zmatowiæ i zczyscic silikonem
Nastêpnym posuniêcie znów epoxy ale z pistoleta i na to masê uszczelniaj±ca grund i lakier ? I w profile zamkniête tez wpsikuje preparat boll
Czy robiê jaki¶ b³±d???
Dziêkuje |
|
|
|
|
kalbi
|
Wys³any: 2017-02-20, 18:13
|
0
|
|
|
Pomóg³: 32 razy Posty: 1682 Sk±d: Warszawa
|
Fertan, zmyc woda, odtluscic, epoksyd |
|
|
didaniopolanio
|
Wys³any: 2017-02-20, 18:53
|
0
|
|
|
|
kalbi napisa³/a: | Fertan, zmyc woda, odtluscic, epoksyd |
Czy mogê to z pêdzla wszystko k³a¶æ i dalej co ja napisa³em wszystko siê zgadza ?? |
|
|
|
|
kalbi
|
Wys³any: 2017-02-20, 21:15
|
0
|
|
|
Pomóg³: 32 razy Posty: 1682 Sk±d: Warszawa
|
Fertan i epoksyd. Mozesz szpachlowac potem dac znowu epoksyd i akryl. Nic wiêcej. Bez Brunoxow i reaktywnych |
|
|
hematol
|
Wys³any: 2017-02-20, 23:46 Re: Rdza rdza;)
|
0
|
|
|
Pomóg³: 11 razy Posty: 1007 Sk±d: ¦l±sk
|
didaniopolanio napisa³/a: | Witam
Jestem nowy na tym forum
Mam pytanko mam auto typu mercedes w 115 zacz±³em go sam restaurowaæ ¶cieraæ ta naloc rdzana potem fertan pêdzlem nanie¶æ zmyæ woda destylowana pó¼niej rozpuszczalnikiem do silikonów,nastêpnie Brunox epoxy na pêdzel wysmarowaæ zmatowiæ lekko papierkiem i zmyæ silikonem pó¼niej pokryæ to podk³adem reaktywnym ju¿ z pistoleta?? I zmatowiæ i zczyscic silikonem
Nastêpnym posuniêcie znów epoxy ale z pistoleta i na to masê uszczelniaj±ca grund i lakier ? I w profile zamkniête tez wpsikuje preparat boll
Czy robiê jaki¶ b³±d???
Dziêkuje |
Jak d³ugo wytrzyma taka naprawa blacharska? |
|
|
|
|
didaniopolanio
|
Wys³any: 2017-02-21, 08:07
|
0
|
|
|
|
kalbi napisa³/a: | Fertan i epoksyd. Mozesz szpachlowac potem dac znowu epoksyd i akryl. Nic wiêcej. Bez Brunoxow i reaktywnych |
Tylko ja ten Brunox epoxy mam 2 w jednym razem z podk³adem tak wiec mogê go urzyc ?
Je¶li mam rdzê nawierzchowna pomiêdzy blachami tam gdzie zaczepiali blachê do siebie to bd musia³ to odci±æ czy poprostu odchaczyc trochê i pêdzlem fertanem zamalowaæ ??
Chodzi mi o czê¶ci karoserii pod b³otnikiem
Pozdro;) |
|
|
|
|
KK
|
Wys³any: 2017-02-21, 23:01
|
0
|
|
|
Pomóg³: 23 razy Posty: 3347
|
Jak ma byæ dobrze to musisz wszystko porozginaæ i czy¶ciæ lub wycinaæ i wstawiaæ. |
|
|
didaniopolanio
|
Wys³any: 2017-02-22, 09:54
|
0
|
|
|
|
KK napisa³/a: | Jak ma byæ dobrze to musisz wszystko porozginaæ i czy¶ciæ lub wycinaæ i wstawiaæ. |
Musi byæ dobrze tak zrobiê wytnê i wspawam tigiem
A co do tego Brunox epoxy mogê go zast±piæ jako podk³ad epoxydowy??
Fertan nastêpnie Brunox epoxy nastêpnie podk³ad reaktywny znów Brunox epoxy i dalej co ? Hehe
Sorry wole siê upewniæ robiê to pierwszy raz nie zale¿y mi ¿eby to by³o szybko zrobione tylko na tym ¿eby zatrzymaæ rdzê
Pozdro |
|
|
|
|
Robertlodz09
|
Wys³any: 2017-02-22, 09:59
|
0
|
|
|
Pomóg³: 61 razy Posty: 3387 Sk±d: £ód¿
|
hematol napisa³/a: | Jak d³ugo wytrzyma taka naprawa blacharska? |
Taka to zapewne do¿ywotnia ... tego auta
Przecie¿ to jest zwyk³y W115 ... popularny kapiszon
warto¶æ prawdziwej renowacji przekracza kilkakrotnie warto¶æ rynkow± tego modelu |
|
|
|
|
barteek933
|
Wys³any: 2017-02-22, 14:23
|
0
|
|
|
Pomóg³: 14 razy Posty: 824
|
Nie mo¿esz bo to jest gówno a nie epoksyd. |
|
|
|
|
KK
|
Wys³any: 2017-02-22, 19:49
|
0
|
|
|
Pomóg³: 23 razy Posty: 3347
|
W dzisiejszym kapiszonolotku pad³y numery 1 1 5 |
|
|
didaniopolanio
|
Wys³any: 2017-02-23, 20:42
|
0
|
|
|
|
barteek933 napisa³/a: | Nie mo¿esz bo to jest gówno a nie epoksyd. |
Dzieki kolego zast±piê podk³adem epoxydowym
A wam koledzy za takie wypowiedzi podziêkuje bo nie pytam siê czy jest to op³acalne tylko potrzebowa³em konkretnej odpowiedzi i podpowiedzi a takie zachowanie to jak w piaskownicy
Brak profesjonalizmu z waszej strony i jebie mnie to czy siê zwróci ten wk³ad czy nie auto nie bd sprzedane |
|
|
|