Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
dieludolfs
Wysłany: 2017-03-15, 04:46   STAR MINI SLV EVO-T-106 Gold - dysza 1.0mm vs. 1.2mm
0
UP DOWN

Witam, potrzebujê jakiœ "poœredni"* pistolet do bazy i bezbarwnego z niewielk¹ miot³¹, który sprawdzi siê w gara¿owym lakierowaniu zderzaków, alufelg, rowerów czy elementów motocykla. Zdecydowa³em siê na STAR MINI SLV EVO-T-106 Gold, poniewa¿ mieœci siê on w moim bud¿ecie i na w³asne oczy mog³em obejrzeÌ jego test w filmie youtube. Zastanawiam siê jaka dysza bêdzie optymalna na moje potrzeby - 1.0mm czy 1.2mm? Teoretycznie dysze 1.2mm mo¿na przerobiÌ na 1.0mm poprzez "skrêcenie" iloœci podawanego materia³u? Zale¿y mi na tym, aby pistolet puœci³ srebrn¹ bazê z grubym ziarnem na alufelgi.

* Obecnie dysponujĂŞ peÂłnowymiarowym Professionalem LVLP z dyszÂą 1.4mm, AirGunsÂą Az3 z dyszÂą 1.3mm, oraz typowo zaprawkowym Geko F-2 z dyszÂą 0,5mm, szukam czegoÂś co wypeÂłni lukĂŞ miĂŞdzy Professionalem a Geko.

Robertlodz09 
Wysłany: 2017-03-15, 18:18   
0
UP DOWN

Przy takim maÂłym pistoleciku to weÂż sobie dyszĂŞ 1.2 bĂŞdziesz wtedy bez problemu
nim sobie lakierowaÂł jakieÂś maÂłe elementy
Dysza 1.2 w takim pistoleciku to nie to samo co 1.2 w duÂżym ;)

dieludolfs
Wysłany: 2017-03-16, 01:47   
0
UP DOWN

Z pewnoÂściÂą masz racje, lakier powinien byĂŚ zdecydowanie precyzyjniej aplikowany takim pistoletem. Zastanawiam siĂŞ jakie sÂą wady i zalety obu dysz w tej samej obudowie? Dysza 1.2mm na pewno pozwoli mi lakierowaĂŚ nieco mniej rozcieĂączonymi lakierami, a poza tym chyba raczej ma wiĂŞcej zastosowaĂą niÂż 1.0, bo pistolet zawsze moÂżna "skrĂŞciĂŚ"?

KK 
Wysłany: 2017-03-16, 21:43   
0
UP DOWN

Kup 1.2 tak jak Ci radzi Robert i nie szukaj dziury w caÂłym.

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Odpowiedz do tematu