Przesuniêty przez: Tech 2009-04-25, 16:42 |
Autor |
Wiadomo¶æ |
|
JIHAD
|
Wys³any: 2007-08-05, 23:03 Lakierowanie motocykla - potrzebna porada...
|
|
|
Go¶æ
|
Elo Witam!
Mam zamiar lakierowaæ motocykl (blacha oraz plastik) i nie bardzo wiem od czego zacz±æ. Jakie lakiery polecacie? Jaka marka? Malowanie ma byc 2-kolorowe i nie chcia³bym ¿eby cos mi siê zwarzy³o np. przy k³adzeniu drugiego koloru. Jakie odstepy miedzy kolejnymi warstwami? Ogólnie chodzi mi o poradnik dla amatora ¿ebym wiedzia³ na co sie przygotowaæ.Pozdro. |
|
|
|
|
Bodzio
|
Wys³any: 2007-08-06, 19:28
|
0
|
|
|
--B_C_G--
Pomóg³: 9 razy Posty: 405 Sk±d: lubuskie
|
Sporo masz w tematach na forum. Na pewno bêdziesz wiedzia³ co, gdzie i jak. Poza tym je¶li masz sprzêt, smyka³kê i trochê wiedzy, to dasz radê, je¶li nie to oddaj to profesjonali¶cie.
ps. Jaki to motor |
_________________ http://img714.imageshack....p?id=aa001z.jpg |
|
|
|
|
Amiggo
|
Wys³any: 2007-08-06, 21:30
|
0
|
|
|
Pomóg³: 4 razy Posty: 356
|
Szukaj na forum malowanie blach i plastików wszystko powinno byæ. A jak bêdziesz mia³ w±tpliwo¶ci to pytaj |
|
|
|
|
JIHAD
|
Wys³any: 2007-08-06, 23:42
|
|
|
Go¶æ
|
No w³a¶nie.... wszystko jest na forum...ale porozrzucane w roznych watkach i tematach i jak zbiore wszystko do kupy to i tak sie zgubie. Chodzi mi o to np. jak± markê lakierów wybraæ w³±cznie z podk³adem , baz± i klarem. Jakie rozcienczalniki, jaka szpachlówka itd. Konkretne info w jednym kawa³ku. Jaki papier do matowienia. Czym odt³uszczaæ i o co chodzi z tymi podk³adami do plastików bo blacha to spoko.
Do tego mam pytanko jak odwzorowaæ szparunki/paski z oryginalnego malowania i jak je pozniej naniesc na nowy lakier.
Moto to Harley-Davidson Electra Glide FLHTCU.
pozdro. |
|
|
|
|
Amiggo
|
Wys³any: 2007-08-07, 21:25
|
0
|
|
|
Pomóg³: 4 razy Posty: 356
|
Wiesz powiem tyle KA¯Y CHWALI CO INNEGO. Sam musisz wyczaiæ co chcesz uzyskaæ i co ci cenowo podchodzi. A w jednym kawa³ku to s± ksi±¿ki, atu trzeba poszukaæ. Bez urazy |
|
|
|
|
|
Wys³any: 2007-09-05, 20:25
|
0
|
|
|
MTGarage.
Pomóg³: 10 razy Posty: 722 Sk±d: ¦l±sk - ¦wierklaniec
|
I Ty na 1 raz chcesz HD i jeszcze Electra wzi±¶æ?
To powodzenia, bo szkoda, zeby co¶ wysz³o ch*jowo
Co do szparunków to ja to robiê tak:
Np. Czerwony motor ma byæ, a szparunek z³oty.
Mam ca³y zapodk³adowany element (np. b³otnik). Mniej wiêcej maluje o³ówkiem miejsce, gdzie ma lecieæ szparunek. Ci±gne to pistoletem kolorem z³otym (szeroko¶æ tak do 5cm) na to kleje ta¶mê 3M, boll itp. taka bardzo elastyczna o szeroko¶ci 3mm i ci±gnê czerwonym. jak wychnie to ¶ci±gam ta¶me i ciagne klarem (jesli uzylem lakierów bazowych.
Kapito |
|
|
|