| 

|  |  |   | 

| Autor | Wiadomo¶æ |  
		|  |  
  | arek103 | 

|  Wys³any: 2017-04-24, 22:58   Lakier akrylowy bezbarwny na farbê ftalow± | 0 |  |  |  
      | Posty: 2

| 

| Witam, sprawa wygl±da nastêpuj±co: Odnawiam fronty mebli kuchennych, po zdarciu okleiny, p³ytê MDF zagruntowa³em Pokostem lnianym, a nastêpnie pomalowa³em farb± Dekoral Emakol Strong ftalowa w po³ysku. Niestety nie zadowala mnie efekt po³ysku i chcia³bym jeszcze na koniec daæ farnê bezbarwn± akrylow± w sprayu Motip clear varnish. Czy mo¿na zastosowaæ tak± kombinacjê?
 Bêdê wdziêczy za odpowied¼.
 |  |  
		|  |  |  
		|  |  
  | jarek1981 | 

|  Wys³any: 2017-04-25, 21:34   strong | 0 |  |  |  
      | Posty: 17

| 

| Witaj kolego nie jestem z bran¿y meblowej,ale my¶lê tak. emalia kolorowa mocna ftalowa to nic innego jak ¿ywica plus pigmenty, strong bo to w zale¿no¶ci od sk³adu chemicznego lub marketingu, dalej , nie napisa³e¶ nic o technologi wykonania czyli jak to zrobi³e¶, ale my¶lê sobie ¿e trochê co¶ nie tak jak chcesz nak³adaæ bezbarwny w sprayu i to jeszcze taki jak piszesz. Nak³ada³e¶ pêdzlem? Nak³adaj  bezbarwny,po co mieszasz w to spraye? Napisz wiêcej szczegó³ów.Serio. Pozdro. |  |  
		|  |  |  
		|  |  
  | arek103 | 

|  Wys³any: 2017-04-26, 07:02 | 0 |  |  |  
      | Posty: 2

| 

| Ca³o¶æ malowa³em wa³kiem: 3 razy pokostem lnianym w odstêpach 10 min, nastêpnie po 24h, 3 warstwy ftalowej bia³ej co 24h.  Efekt jest ok z tym ¿e wysz³o trochê jak pó³mat, a chcia³em po³ysk, mam spory zapas farby akrylowej Motip w sprayu i chcia³bym j± wykorzystaæ. |  |  
		|  |  |  

| Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
 Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
 Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
 Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
 Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
 Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum

|  | 
 |