Autor |
Wiadomo¶æ |
|
kadafi
|
Wys³any: 2017-04-26, 08:53 Pekniêcie na dachu na ³±czeniu blach - astra G kombi
|
0
|
|
|
|
Witajcie.
Pojawi³y siê takie oto pêkniêcia na dachu pod relingami. Woda leje siê do ¶rodka.
Co by¶cie proponowali za naprawê - jakie¶ kleje, uszczelniacze?
Relingi bêd± oczywi¶cie zdjête, my¶la³em delikatnie naci±æ pêkniêcia i uszczelniæ.
ag dach1.JPG
|
|
Plik ¶ci±gniêto 81 raz(y) 523.36 KB |
ag dach2.JPG
|
|
Plik ¶ci±gniêto 61 raz(y) 471.79 KB |
|
|
|
|
|
darek1
|
Wys³any: 2017-04-26, 16:48
|
0
|
|
|
|
jezeli sa takie pekniecia to do rozszlifowania i obejrzenia czy nie by³o cos kombinowane z poszyciem dachu. Pózniej spawanie szlif i malowanko i bedzie pelna szczelno¶c . |
|
|
|
|
kadafi
|
Wys³any: 2017-04-26, 23:22
|
0
|
|
|
|
darek1, Z dachem jest ok bo podsufitka wyjêta i wszystko wygl±da na orygina³. Zastanawia mnie jak fabryka robi w takich miejscsch. Blachy s± zgrzewane i na to pewnie idzie jaka¶ masa.
Ze spawaniem bym uwa¿a³ bo jak bêdzie za sztywno to pewnie pêknie. Sam nie wiem.
Rozszlifuje te miejsca i zobaczê co siê uka¿e. Dopiero potem dobiore odpowiedni rodzaj naprawy.
Mo¿e w tym czasie siê inni wypowiedza co mo¿e spotkali siê z podobnym przypadkiem. |
|
|
|
|
darek1
|
Wys³any: 2017-04-27, 17:16
|
0
|
|
|
|
kadafi moze i dach jest orginal ale jak wymienili ca³e poszycie dachu to on bedzie ok ,ale komus sie nichciao zrobic roboty i tak posz³o |
|
|
|
|
KK
|
Wys³any: 2017-04-27, 20:38
|
0
|
|
|
Pomóg³: 23 razy Posty: 3347
|
Kadafi podobno amerykanie Ciê odszczelili. |
|
|
kadafi
|
Wys³any: 2017-05-01, 07:32
|
0
|
|
|
|
KK, to s± plotki, Bin Laden te¿ ¿yje. Mamy siê dobrze.
Dzisiaj wstawiê fotki co ukaza³o siê na dachu. Dach 100% nie ruszany wcze¶niej. Lata i przebieg, pewnie te¿ to ¿e by³y w³o¿one spore ciê¿ary zrobi³y swoje - nic nie jest wieczne. |
|
|
|
|
darkob
|
Wys³any: 2017-05-11, 20:14
|
0
|
|
|
|
Mam od kilku lat tak± Astre i ta sama sytuacja .Poprzedni w³asciciel nawet tyln± lampe przyklei³ na silikon bo mysla³ ¿e tamtêdy dostaje sie woda do baga¿nika. |
|
|
|