Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
marc13
Wysłany: 2017-04-29, 01:53   wstawka w klapie. zabezpieczenie spawĂłw
0
UP DOWN

Prosze o pomoc,miejsce na klamke zaspawane . Klamka w znaczku. Moze mi ktos dokladniepowiedziec jak zabezpieczyc spawy i jakiej uzyc szpachli do wyrĂłwnania powierzchni zeby to nie siadlo . Z tego co wyczytalem. Daje wash primer pozniej epoxyd na to szpachel cienkie warswy w odpowiednich odstepach, podklad izolujacy?i dopiero akrylowy. Jakiej uÂżyc szpachli?

CAM00698.jpg
Plik ściągnięto 66 raz(y) 1.05 MB

kalbi 
Wysłany: 2017-04-29, 11:08   
0
UP DOWN

nie mo¿na na wash primer k³aœÌ epoksydu !!!!
Najlepiej daj epoksyd i po wyschniêciu szpachlê z w³óknem delikatnie tam gdzie spawy, nastêpnie daj szpachlówkê uniwersaln¹ lub wykoùczeniow¹, potem znowu epoksyd i podk³ad akrylowy. Wa¿ne by spawy by³y szczelne, najlepiej jeœli masz mo¿liwoœÌ to od spodu spawów daj epoksyd i masê na pêdzel w miejscu spawów i taka naprawa wytrzyma bardzo d³ugo

max2014 
Wysłany: 2017-04-29, 18:26   
0
UP DOWN

marc13, witaj
najpierw dobrze to oczyœÌ szczotk¹ na wiertarkê
na to epoksyd i ja bym daÂł szpachle z aluminium dalej wykoĂączeniowa ponownie epoksyd i na to akrylowy podkÂład i gotowe :spoko:

hematol 
Wysłany: 2017-04-30, 00:02   
0
UP DOWN

marc13 napisał/a:
jak zabezpieczyc spawy i jakiej uzyc szpachli do wyrĂłwnania powierzchni zeby to nie siadlo

jak ma byÌ porz¹dnie to pocynowaÌ te spawy i wyprowadziÌ pod podk³ad na samej cynie,nic nie posiada.WyczyœciÌ spawy,nie wiem jak masz dojscie od wewn¹trz ale jak sie da to te¿ wyczyœÌ spawy i pomaluj z obu stron epoksydem.

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Blacharstwo i inne naprawy

Odpowiedz do tematu