Autor |
Wiadomość |
 |
peperek88
|
Wysłany: 2017-01-01, 23:42
|
0
|
|
|
|
Do Challengera pasujÂą fiszki z Duponta |
|
|
|
 |
Prezesso
|
Wysłany: 2017-01-02, 09:51
|
0
|
|
|

|
No wÂłaÂśnie, dlatego dziwiĂŞ siĂŞ Âże ci co nie majÂą systemu Centari decydujÂą siĂŞ na Chellengera. No i teÂż dziwiĂŞ siĂŞ tym co majÂąc Centari biorÂą go.
MyÂślĂŞ Âże tak teÂż planowaÂła Axalta nie dajÂąc dystrybutorom DP sprzedawaĂŚ go, Âżeby Challenger nie kanibalizowaÂł DP.
Nie wiem jak teraz ci co co sprzedaj¹ oba systemy broni¹ dro¿szego, raczej niewykonalne. Dziwna polityka, chyba ¿e chc¹ podnosz¹c cenê dojœÌ w 2-3 lata do poziomu cenowego Centari. Sam na pocz¹tku myœla³em inaczej ale muszê przyznaÌ ¿e to œlepa uliczka. Dopóki siê wstawia mieszalniki to jest obrót ale co jak ju¿ siê rynek nasyci a chyba ju¿ tak jest? Sprzeda¿ pakietów startowych ju¿ nie poci¹gnie sprzeda¿y a towar tani wiêc trzeba bêdzie rekompensowaÌ podwy¿kami bo Centari ju¿ nikt nie bêdzie chcia³ sprzedawaÌ. |
|
|
|
 |
Dementor
|
Wysłany: 2017-01-03, 19:02
|
0
|
|
|

|
Prezesso, czyÂżby zmiana poglÂądĂłw? Rok temu pisaÂłeÂś jakby co innego. |
|
|
|
 |
FORYSIEK
|
Wysłany: 2017-05-10, 22:34
|
0
|
|
|
|
Witam kolegĂłw, nie wiem czy na forum jest tzw. "przywitalnia" nie zauwaÂżyÂłem wiĂŞc tutaj witam wszystkich.
MoÂże na wstĂŞpie coÂś o sobie a pĂłzniej o tych tanich mieszalnikach:)
Prowadzê f-mê od ponad 10 lat, wczeœniej wspó³pracowa³em z moim Tat¹, a po przejœciu Taty na emeryturê robie to samodzielnie.
Mieszalnik mam w f-mie od 1991 roku, i jest to Standox, w chwili obecnej juz od 10 lat ....
niestety woda, z chĂŞciÂą bym powrĂłciÂł do konwencji .Nie powrĂłcĂŞ bo mam juz masĂŞ natryskĂłw, opracowanych kolorĂłw i szkoda mi tej pracy, a i Sanepid z Inspekcja Pracy wolÂą widzieĂŚ w f-mie wodĂŞ niÂż konwencjĂŞ.
Rzadko, ale podpieram siĂŞ w dalszym ciagu konwencjÂą, czasem jest to Standox ,wtedy jadĂŞ do kolegi i kreci mi rozpuszczalikowÂą bazĂŞ , lub od pewnego czasu robi mi Chellengera.
CH. g³ównie na ca³e autka, ale wiem ,¿e bardzo fajnie wychodzi nawet na ostro, ale s¹ to wyj¹tki, jeœli robimy przejœcia to Ch. sprawdza siê powiedzia³bym nawet dobrze.Dzisiaj zakupi³em na Audi konwencjê Ch. kolega zrobi³ mi 0,100 ml, sprawdzi³em jak pasuje do klapki, by³o Ok dobra³em 2 litry i tym polakierujemy.Cena, owszem jest tanio, za 2 lirty bazy plus rozpuszczalnik 1,2 litra zap³aci³em 290 z³ brutto wiêc chyba CCC:)Generalnie ten Chellenger mi siê podoba, teraz namawiaj¹ mnie na klar, wzi¹³em dzisiaj lirtowy kpl zobaczymy jak wypadnie .Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
GMC
|
Wysłany: 2017-05-11, 21:58
|
0
|
|
|

|
FORYSIEK, jak mieszalnia dobrze siê przy³o¿y to da siê pomalowaÌ t¹ baz¹ ale lepiej jechaÌ tam gdzie maj¹ starego du ponta bo wtedy maj¹ wiêcej fiszek do wyboru. Mi siê nie podobaj¹ ziarna bo s¹ takie stercz¹ce, widaÌ ¿e zrobili tanioœÌ i wsadzili tam ziarno jakieœ gorzej przesiewane czy segregowane i jest sporo œmieci. S³abo te¿ widaÌ kolor w kubku, dopiero po natrysku widaÌ.
Klary i podkÂłady sÂą sÂłabe jak na swojÂą cenĂŞ a ten najtaĂąszy klar to poraÂżka totalna. |
|
|
|
 |
FORYSIEK
|
Wysłany: 2017-05-11, 22:19
|
0
|
|
|
|
Dzisiaj przetestowalismy klar CH. chyba zwie siê CL250 z normalnym utwardzaczem,owszem fajnie podsycha, i to wszystko. Jest niewydajny, nie sprawia wra¿enia pe³nego, taki jakiœ cieniutki, nie widaÌ tego materia³u na elemencie.Jutro jeœli bêdzie taka koniecznoœÌ to sprawdzimy jak siê poleruje.I wydaje mi siê,¿e to koniec mojej znajomoœci z tym klarem.:) |
|
|
|
 |
rysiu126
|
Wysłany: 2017-05-31, 22:14
|
0
|
|
|
|
Witam , moÂżna sprĂłbowaĂŚ claru cl 2200 jest podobny do duxona dx 1024 mieszalnk challenger ze spectro spisuje siĂŞ dobrze nawet wyszedÂł kolor z forda bmze midnight sky gdzie jest problem w r-m i sh pigment na specjalne zamĂłwienie |
|
|
|
 |
glover
|
Wysłany: 2017-06-02, 22:09
|
0
|
|
|
|
Co z tego Âże kolor jakiÂś wyszedÂł, to nie Âświadczy o systemie. Jedne wychodzÂą inne nie. A o tym Âże ten utwardzacz trzeba do bazy dodawaĂŚ to dalej cicho a ciekawe dlaczego tĂŞ bazĂŞ moÂżna paznokciem ÂściÂągaĂŚ? |
|
|
|
 |
No-limit
|
Wysłany: 2017-06-02, 22:44
|
0
|
|
|

|
rysiu126, To byÂł Âżart....?Midnight Sky????ZaprawkĂŞ robiÂłeÂś?Nie wierzĂŞ w to co piszesz,bo mam doÂświadczenie i "nawet" na CromaxPro" w Âżadnej alt. nie wchodzi |
|
|
|
 |
rysiu126
|
Wysłany: 2017-07-11, 21:49
|
0
|
|
|
|
Midnight sky z fiszki nie pasowaÂł ale po maÂłej przerĂłbce daÂło siĂŞ wycieniowaĂŚ wiec wyszÂło i obeszÂło siĂŞ bez zamawiania bazy z innej firmy czy na specjalne zamĂłwienie .
[ Dodano: 2017-07-11, 21:57 ]
PojawiajÂą siĂŞ problemy jeÂśli nie ma fiszki przy niebieskich i granatowych kolorach spectro zazwyczaj Âźle wybiera a jeszcze gorzej korekty robi |
|
|
|
 |
FORYSIEK
|
Wysłany: 2019-10-09, 21:58
|
0
|
|
|
|
Witam, powoli skÂłaniam siĂŞ do zakupu mieszalnika challengera ,wodÂą Standoxa lakierujemy od 2006 roku i tak sobie pomyÂślaÂłem,Âże moÂże wspomogĂŞ siĂŞ konwencjÂą .
I chyba padÂło na w/w Challengera ,zaproponowali mi tzw prĂłbny mieszalnik, czyli to co zuÂżyje za to pÂłacĂŞ.
jak mi nie przypasuje to zabierajÂą mieszalnik i temat zamkniĂŞty .
Jak myÂślicie pakowaĂŚ siĂŞ w to , czy odpuÂściĂŚ?
Pozdrawiam. |
|
|
|