Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
wan-es
Wysłany: 2017-08-16, 23:57   Walcom slim S problem
0
UP DOWN

Witam posiadam pistolet walcom slim S mam problem gdyÂż miotÂła ma tylko 10 cm i jest nie rĂłwna. Czy ktoÂś wie jak to naprawiĂŚ Âżeby byÂło dobrze?

mirusiek 
Wysłany: 2017-08-17, 13:27   
+1
UP DOWN

jedyna rada ktora ma sens to:
wymien pistolet na cos firmowego

misias
Wysłany: 2017-08-17, 17:23   
0
UP DOWN

wan-es, SprawdzaÂłe czy dysza nie ma jakiÂś paprochĂłw wewnÂątrz,gÂłowica jest czysta otwory nie zapchane,usczelki wszystkie OK,powinieneÂś mieĂŚ zestaw naprawczy w pudeÂłku.

Iglicca OK.

Jak to niepomorze To wysÂłaĂŚ na serwis,ewentualnie kupiĂŚ zestaw naprawczy za 180zÂł.i wymieĂŚ i powinien hulaĂŚ dalej.

wan-es
Wysłany: 2017-08-18, 22:40   
0
UP DOWN

Wszystko wyglÂąda ok dysza i rozpylacz czysty.Pistolet dostaÂłem wiec pudelka nie posiadam.Mam wÂątpliwoÂści na jakim ciÂśnieniu powinien pracowaĂŚ.

lakierownik
Wysłany: 2017-08-18, 23:45   
0
UP DOWN

Cytat:
Nieczytany
Witam. Nie znam marki ale zetkn¹³em siê z takimi pistoletami ktore juz tak maja od nowosci. Proponuje jak mirusiek rozejrzec sie za nowym. Moze jakis devilbis z nizszej polki ,szalu nie robi ale da sie malowaÌ

misias
Wysłany: 2017-08-19, 15:52   
0
UP DOWN

wan-es, maximum do 3 bar.Baza 2 bar,bezbarwny 2.2-2.5.

WymieĂą sobie zestaw za 180zÂł.i bĂŞdzie hulaÂł jak talala.

MajÂą DubiĂąscy i K-Serwis sosnowiec.

wan-es
Wysłany: 2017-08-20, 10:40   
0
UP DOWN

Dysza i rozpylacz jest idealny jak wleje siĂŞ np wodĂŞ do miotÂła jest bardzo duza a przy akrylu robi siĂŞ nierĂłwna i maÂła moÂże jakiÂś kanaÂł powietrzny jest przytkany.

misias
Wysłany: 2017-08-20, 21:07   
0
UP DOWN

wan-es, ProponujĂŞ wysÂłaĂŚ go na serwis,jeÂżeli nic nie jest uszkodzone to go caÂłego wyczyszczÂą do ostatniej Âśrubki,Walcolm to wiodÂący producent sprzĂŞtu lakierniczego natryskowego,im powinno zaleÂżeĂŚ Âżeby kaÂżdy uÂżytkownik ich sprzĂŞtu miaÂł 100% zadowolenia,slim nie jest drogi w eksploatacji,nie powinno byĂŚ drogo,ewentualnie przed wysÂłaniem zapytac o cennik usÂługi.

misias
Wysłany: 2017-08-20, 21:16   
0
UP DOWN

wan-es, Jak lejesz rzadki materia³ idzie bez problemu,jaki z tego wniosek lejesz mu za gêsty materia³,a jak¹ dyszê w nim masz i co lakierujêsz ¿e takie gêste jest,i nie mo¿e przecisn¹Ì?

Ja swoim robiĂŞ bezbarwny sprawuje siĂŞ bardzo dobrze dysza 1.3

Do podkÂładu siĂŞ nie nadaje ma za wÂąskie gardÂło w kubku,dysza 1.7 nie dawaÂła rady chociasz powinna,ale za to przy rzadkich materiaÂłach sprawuje siĂŞ wzorowo.

wan-es
Wysłany: 2017-08-27, 10:21   
0
UP DOWN

KÂładÂłem nim bazĂŞ wiec nie powinno byĂŚ problemow dysze mam 1.3mm.

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Odpowiedz do tematu