Autor |
Wiadomość |
 |
LuckyLuke1st
|
Wysłany: 2017-10-31, 09:23 Rama rowerowa carbonowa
|
0
|
|
|
Dla przyjació³ Luke

|
Witam.
MaÂło informacji apropo malowania carbonu, wiĂŞc chciaÂłbym zapytaĂŚ w nowym temacie:
Mianowicie- zmatowi³em ju¿ ramê caronow¹ papierem 1000 wodnym- wydaje mi siê, ¿e nie przedar³em siê zbytnio do w³ókna wêglowego- carbonu. Chcia³bym zapytaÌ czy jak na to po odt³uszczeniu zastosuje PZP typu dupont 800- mogê póŸniej prosto na to zastosowaÌ podk³ad akrylowy? i nastêpnie ju¿ standardowe lakierowanie?
MoÂże to tak byĂŚ? |
_________________ ...Well as you know. I'm faster than my own... |
|
|
|
 |
GMC
|
Wysłany: 2017-10-31, 09:44
|
0
|
|
|

|
Nawet bez 800R powinien trzymaĂŚ ale jak masz go pod rĂŞkÂą to nie zaszkodzi. A po co chcesz dawaĂŚ podkÂład, porysowana, zmiana koncepcji? Czasami problemy sÂą z samym bezbarwnym ale podkÂład powinien trzymaĂŚ.
PS. PamiĂŞtaj o bardzo dokÂładnym odtÂłuszczeniu, najlepiej jakimÂś zmywaczem wstĂŞpnym ktĂłre sÂą bardziej agresywne a najlepiej jeszcze to przed otÂłuszczeniem delikatnie nagrzewaĂŚ opalarka zmywanÂą powierzchniĂŞ.
np. taki http://professional.novol...zmywacz-wstepny |
|
|
|
 |
LuckyLuke1st
|
Wysłany: 2017-10-31, 10:19
|
0
|
|
|
Dla przyjació³ Luke

|
ChcĂŞ go pomalowaĂŚ bazÂą:
http://www.elakiery.pl/pr...marrakesh-brown
i ja go zmatowiÂłem, aczkolwiek nadal jest on ciemny + ma napisy jasne - nie wiem czy to nie bĂŞdzie przebijaĂŚ dlatego chciaÂłem podkÂład akrylowy.
DziĂŞkuje za podpowiedÂź apropo zmywacza, dajcie znaĂŚ czy w takim przypadku - nakÂładania perÂły faktycznie jest potrzebny podkÂład akrylowy czy mogĂŞ na to co jest . |
|
|
|
 |
GMC
|
Wysłany: 2017-10-31, 11:58
|
+1
|
|
|

|
JeÂżeli ma jasne napisy to lepiej daj ten podkÂład bo jak zaczniesz bazÂą przykrywaĂŚ jeszcze w takim kolorze i bazÂą z internetu to moÂże siĂŞ i na 7 warstwach skoĂączyĂŚ a wtedy to juÂż loteria czy bĂŞdzie trzymaĂŚ. |
|
|
|
 |
LuckyLuke1st
|
Wysłany: 2017-10-31, 12:49
|
0
|
|
|
Dla przyjació³ Luke

|
Ok dziĂŞki wielkie,
MoÂże jesteÂś/jesteÂście w stanie podpowiedzieĂŚ, bo mam rĂłwnieÂż takÂą samÂą ramĂŞ tylko aluminiowÂą- czy wystarczy zmatowiĂŚ stary lakier- ewentualnie w niektĂłrych miejscach bĂŞdzie delikatnie przetarte do goÂłego aluminium, czy wtedy muszĂŞ dawaĂŚ ten PZP? czy wystarczy podkÂład akrylowy?
GdzieÂś czytaÂłem, Âże epoksyd siĂŞ kÂładzie na aluminium, ale jeÂśli nie bĂŞdzie to typowo goÂłe aluminium to moÂże nie potrzeba?
Czy lepiej kupiĂŚ paint remover i zjechaĂŚ ten lakier do goÂłego alu? |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2017-11-07, 07:37
|
0
|
|
|

|
Jak masz tzw. przeszlifki na ramie aluminiowej (elemencie) to moÂżesz przykryĂŚ podkÂładem epoksydowym albo teÂż samym akrylowym lub epoksydowy jednÂą warstwĂŞ i na niego mokro-mokro akrylowy podkÂład w odpowiedniej "szaroÂści widmowej" do koloru jaki ma byĂŚ na ramie (elemencie) |
|
|
|