Autor |
Wiadomość |
 |
arczi.mistrz
|
Wysłany: 2017-11-17, 01:23 Luminescencyjne felgi!!!
|
0
|
|
|
|
Panowie, zbliÂża siĂŞ zima a co za tym idzie zmiana opon na zimowe. W moim przypadku oznacza to zastÂąpenie biaÂłych alusikĂłw brzydkimi i nudnymi czarnymi stalĂłwami. WpadÂłem na pomysÂł aby je trochĂŞ "oÂżywiĂŚ" Âże tak to ujmĂŞ metodÂą luminescencji Marketowe farby w sprayu to shit wiĂŞc w opcje wchodzi proszek z pigmentem. Nie ukrywam Âże chcĂŞ to zrobiĂŚ jak najniÂższym kosztem wiĂŞc profesjonalne mieszanie tego z bezbarwnym i lakierowanie pistoletem odpada.
Mam dwie wizje tego jak to zrobiĂŞ i zdajĂŞ sobie sprawĂŞ Âże u wiĂŞkszoÂści z was to co napiszĂŞ wywoÂła salwĂŞ Âśmiechu no ale trudno.
WIZJA NR 1: FelgĂŞ psikam warstwÂą najtaĂąszego bezbarwnego w sprayu, zanim wyschnie prĂłszĂŞ rĂŞcznie warstwĂŞ pigmentu tak aby przykleiÂł siĂŞ do bezbarwnego. Czekam aÂż podeschnie i kolejna warstwa bezbarwnego oraz pigmentu. ÂŁÂącznie myÂślĂŞ Âże na 3 takich warstwach skoĂączĂŞ.
WIZJA NR 2: Felgê psikam najtaùsz¹ bia³¹ farb¹ w sprayu, zanim wyschnie prószê rêcznie warstwê pigmentu tak aby przyklei³ siê do farby. Dalej tak jak w WIZJI NR 1 czyli bezbarwny i pigment.
Sk³ania³bym siê ku pierwszej opcji gdy¿ unikn¹³bym kupowania farby, poza tym stalówa psikniêta na bia³o to dla mnie trochê wiocha (jeszcze wiêksza ni¿ œwiec¹ca stalówa ;p) No ale z drugiej strony wydaje mi siê ¿e na bia³ym pigment da lepszy efekt.
Pigment ÂświecÂący w kolorze jasno-niebieskim (turkusowym) mogĂŞ dostaĂŚ w cenie 106zÂł za 500g. MyÂślĂŞ Âże tyle mi wystarczy.
DomyÂślam siĂŞ Âże nie bĂŞdzie wyglÂądaĂŚ to super profesjonalnie i Âże wiĂŞkszoÂści moÂże siĂŞ w ogĂłle ten pomysÂł nie podobaĂŚ ale dla mnie to zabawa. No i jakoÂś nie Âżal mi tych stalĂłwek wiĂŞc jak wyjdzie lipa to przeÂżyjĂŞ.
Mam do Was tylko pytanie czy to zadzia³a? W sensie czy ten pigment bêdzie dawa³ jakiœ efekt je¿eli na³o¿ê go w przedstawiony sposób? Nie chcê traciÌ czasu i kasy je¿eli to nie ma prawa wypaliÌ. Je¿eli bêdzie œwieci³ chocia¿ w po³owie tak jak na³o¿ony w prawid³owy sposób to bêdê zadowolony.
Z gĂłry dziĂŞkujĂŞ pomoc i czekam na Wasze opinie
 |
|
|
|
 |
juny
|
Wysłany: 2017-11-18, 10:05
|
0
|