Autor |
Wiadomość |
 |
demon351
|
Wysłany: 2018-01-22, 21:50 Malowanie plasitkĂłw z motocykla
|
0
|
|
|
|
Na wstepie pragne wszystkich powitac i podziekowac za przyjecie na forum.ZakupiÂłem moto ktĂłry posiada w bardzo zÂłej kondycji owiewki,sÂą brzydko poklejone oraz popĂŞkany lakier.Mam takie pytanie czy po zeszlifowaniu do czystego plastiku mogĂŞ uÂżyc bezposrednio szpachli do plastikĂłw czy najpierw naÂłozyĂŚ podkÂład zmiĂŞkczajÂący a nastĂŞpnie szpachlĂŞ.O to fotki tych owiewek
f3.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 36 raz(y) 265.21 KB |
f3.1.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 26 raz(y) 197.84 KB |
|
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2018-01-23, 09:10
|
0
|
|
|

|
demon351 napisał/a: | po zeszlifowaniu do czystego plastiku mogĂŞ uÂżyc bezposrednio szpachli do plastikĂłw |
Matujesz szpachlujesz szlifujesz i dopiero jak juÂż masz "wyprowadzonÂą powierzchniĂŞ" nakÂładasz podkÂład na plastik i na to podkÂład akrylowy z dodatkiem plastyfikatora
tzw. uelastyczniacz |
|
|
|
 |
demon351
|
Wysłany: 2018-01-23, 10:39
|
0
|
|
|
|
A podklad akrylowy czy to jest to samo co grunt do tworzyw sztucznych np.Boll? |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2018-01-25, 09:57
|
0
|
|
|

|
demon351 napisał/a: | podklad akrylowy czy to jest to samo co grunt do tworzyw sztucznych |
Nie to nie jest to samo ...
PodkÂład akrylowy 2K (dwuskÂładnikowy) to zupeÂłnie inny produkt niÂż podkÂład na plastik 1K
(jednoskÂładnikowy) one majÂą zupeÂłnie inne zadanie do speÂłnienia podczas renowacji powÂłoki. |
|
|
|
 |
demon351
|
Wysłany: 2018-01-25, 18:18
|
0
|
|
|
|
Acha rozumiem .ZakupiÂłem z Motipa Plastic Primer bezposrednio na powierzchnie plastikowÂą a jako podkÂład chcĂŞ zastosowac Grunt do tworzw sztucznych z Boll.Mam tylko pytanie czy Primerem mam zamalowac tylko powierzchnie z tworzywa czy szpachle teÂż nim potraktowaĂŚ.Przepraszam za gÂłupie pytanie poprostu jestem laikiem w tych sprawach |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2018-01-25, 23:07
|
0
|
|
|

|
demon351 napisał/a: | ZakupiÂłem z Motipa Plastic Primer |
To to po³ó¿ na miejsca przeszlifowane do go³ego plastiku a jak trafisz na szpachlówkê
to siĂŞ nic nie stanie
demon351 napisał/a: | jako podkÂład chcĂŞ zastosowac Grunt do tworzw sztucznych z Boll. |
Nie znam tak dobrze produktĂłw z Bolla ale wydaje mi siĂŞ Âże to ma to samo zastosowanie co ten produkt z Motipa takze proponuje zakupiĂŚ jakiÂś typowy podkÂład akrylowy do stosowania na elementach plastikowych.
Tylko rozumiem Âże zdajesz sobie sprawĂŞ Âże naprawa za pomocÂą sprajĂłw bedzie jakoÂściowo odbiegaĂŚ i to znacznie od takiej ktĂłrÂą wykonasz za pomocÂą pistoletu lakierniczego ... |
|
|
|
 |
demon351
|
Wysłany: 2018-01-26, 11:35
|
0
|
|
|
|
tak wiem,ale jak pytam sie lakiernikĂłw ile chca za robote to szok,wiec dlaczego nie moge sam tego zrobic wyjdzie jak wyjdzie ale pretensje bede mial tylko do siebie,a tym bardziej nie jest to motyckl za iles tam tysiĂŞcy. |
|
|
|
 |
Dementor
|
Wysłany: 2018-02-03, 20:39
|
0
|
|
|

|
Dasz radĂŞ, a na pewno zdobĂŞdziesz nowe doÂświadczenia i drugi raz wyjdzie lepiej |
|
|
|
 |
mirusiek
|
Wysłany: 2018-02-06, 09:32
|
0
|
|
|