Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
misias
Wysłany: 2017-12-17, 13:18   Spawarka Migomat Magnum 205 L Mig/Mag/MMA/Flux
0
UP DOWN

Witam! tak jak w temacie,prosiÂłbym was o opinie tego migomata.Czy jest trwaÂły,czy serwis jest dostĂŞpny i w ogĂłle czy sprzĂŞt warty polecenia,na maÂłe prace blacharskie.JeÂżeli temat juÂż byÂł proszĂŞ o przeniesienie i zamkniĂŞcie tematu.

https://www.handlowiec-rs...iABEgJ4L_D_BwE#

hematol 
Wysłany: 2017-12-17, 22:33   
0
UP DOWN

misias, w tej cenie lepszej spawarki nie znajdziesz,co prawda mam podobna bo Magnum Mig 225 i jestem bardzo z niej zadowolony.Robie blacharki w autach a i zdarza sie grubszÂą blachĂŞ pospawaĂŚ.W 205L masz lutospawanie,tylko musisz zrobiĂŚ sobie albo kupic "lawetĂŞ" to jest spawarki. ;)

hematol 
Wysłany: 2017-12-17, 23:11   
0
UP DOWN

..."lawetĂŞ" do tej spawarki...miaÂło byĂŚ. ;)

piter302 
Wysłany: 2017-12-18, 10:02   
0
UP DOWN
piter302

Mam tÂą 2o5 ok roku dziaÂła bez problemĂłw mogĂŞ poleĂŚic i zsÂłatwìĂŚ w dobrej cenie wiĂŞcej na pw

misias
Wysłany: 2017-12-18, 10:26   
0
UP DOWN

DziĂŞki chÂłopaki za odp.,wasza opinia jest nie oceniona. ;)

piter302, Co do ceny wrzuciÂłem zdjĂŞcie poglÂądowe,pierwsze lepsze.

MARIO06CU
Wysłany: 2017-12-18, 22:27   
0
UP DOWN

RĂłwnieÂż posiadam 205L ponad dwa lata uÂżywania bez najmniejszej awarii super sprawa zwykÂły drut w osÂłonie co2 jak i cusi w argonie bardzo czĂŞsto zdarza siĂŞ naprawdĂŞ w tej cenie nie kupisz nic lepszego i jeszcze jedno to inwestor cicha i jak brak spawacz na przedÂłuÂżaczu takim cienkim :spoko:

b1std
Wysłany: 2017-12-22, 12:50   
0
UP DOWN

Mam od 5 lat (co prawda pierwszÂą wersjĂŞ) - polecam, dziaÂła bez zarzutu. PrzydaÂłby siĂŞ podajnik dwurolkowy.

kzychu
Wysłany: 2017-12-23, 14:26   
0
UP DOWN

Te¿ jestem zadowolony z tej spawarki, ale nie korzysta³em z lutospawania, MARIO06CU jakie ustawienia stosujesz w lutospawaniu przy ³¹czeniu poszycia ? Czy nie roz³azi siê po³¹czenie do
czoÂła gdy zewnĂŞtrznÂą stronĂŞ wyszlifuje na rĂłwno z poszyciem? Drut i gaz mam, ale nie byÂło czasu
poprĂłbowaĂŚ.

MARIO06CU
Wysłany: 2017-12-23, 20:02   
0
UP DOWN

Niema problemu z po³¹czeniem nic siê nie rozlazi ustawiam dlawik i amperaz na minimum a posow na 5-6 i sprawa super a i spaw do szlifowania super miêkko idzie

Marcin7557
Wysłany: 2017-12-27, 01:25   
0
UP DOWN

A takie pytanie z ciekawoÂści: Jakiej maksymalnej gruboÂści blachĂŞ da siĂŞ z powodzeniem tym spawac?

b1std
Wysłany: 2017-12-27, 08:21   
0
UP DOWN

Nieprecyzyjne pytanie.
Ka¿d¹ gruboœÌ da rade pospawaÌ, jest to tylko kwestia przetopu (czy potrzebujesz czy nie). Ja spawa³em metal 5mm (do czo³a) z przetopem i dla mnie w zupe³noœci wystarczy, rzadko potrzebujê pospawaÌ coœ grubszego wtedy ukosowanie/fazowanie (od 3mm w górê powinno siê ukosowaÌ - teoretycznie).

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2017-12-27, 20:05   
0
UP DOWN

Ja polecam http://www.proficenter.si...ig-210-supermig
Mam go 9 lat i nigdy nie byÂło problemĂłw. KupowaÂłem go razem ze znajomym spawaczem. BraliÂśmy dwie sztuki. On sporo spawa i teÂż nie ma z nim problemĂłw.
Czêœci i serwis s¹ dostêpne. Uzwojenie miedziane. Niemiecki palnik i napêd drutu. Produkt S³oweùski http://www.daihen-varstroj.si/. Na 230V spokojnie ³¹czysz ci¹g³ym spawem dwie blachy 3mm. Jak pod³¹czysz pod si³ê to spawasz grubsze tematy. Nie ma co kupowaÌ chiùczyka jak taniej masz nieporównywalnie lepszy sprzêt.

misias
Wysłany: 2017-12-28, 21:44   
0
UP DOWN

trzeŸwy inaczej, Z ca³ym szacunkiem.My tu mówimy o sprzêcie do 2 ko³a,a ten z linka kosztuje prawie 1000 euro,to jest przepaœÌ cenowa.Jak by mnie by³o staÌ i resztê forumowiczów co napisali opinie o tym sprzêcie, to bym kupi³ tak¹ jak ty masz z linka VARILNI albo innego znanego producenta i bym by³ zadowolony bo mam firmowy sprzêt o odpowiedniej jakoœci gwarantowan¹ przez producenta.

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2017-12-29, 11:33   
0
UP DOWN

JeÂżeli jesteÂś zainteresowany to pisz na PW. Jestem przekonany, Âże kupisz go taniej niÂż tego chiĂączyka. MoÂżesz podbiĂŚ do mnie i zobaczyĂŚ jak sobie radzi ten sprzĂŞt.

misias
Wysłany: 2017-12-29, 23:30   
0
UP DOWN

trzeŸwy inaczej, No to jestem mile zaskoczony,takiej odp.siê nie spodziewa³em,skoro tak mówisz i jesteœ w stanie to ogarn¹Ì po pieni¹dzach to szapoba,napewno siê zg³oszê niebawem na PW. :spoko:

mirasr
Wysłany: 2018-04-02, 19:18   
0
UP DOWN

Witajcie Koledzy.
Czy moÂże macie jakieÂś ÂświeÂże przemyÂślenia w sprawie lutospawania i luto-spawarek. WÂłaÂśnie kolega kupiÂł do warsztatu Magnum 205 L i zachwalaÂł. MoÂże juÂż czas by ruszyĂŚ z duchem czasu. Co polecacie do samochodĂłwki czyli cieniutkie blaszki. Nie chodzi o najtaĂąsze, ale o zachowanie ceny do jakoÂści. Fajnie byÂło by do lutospawania doÂłoÂżyĂŚ spawanie aluminium. Mig mag jaki posiadam to bester 1800 turbo. ma juÂż 18 lat i nie do koĂąca jestem z niego zadowolony.

mirasr
Wysłany: 2018-04-05, 17:11   
0
UP DOWN

Czy do drutu CuSi3 czysty Argon czy mieszanka ArCo2 (np. 80% Co2 i 20% Ar) oczywiÂście do litowania blach karoseryjnych :?:

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Blacharstwo i inne naprawy

Odpowiedz do tematu