Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
Siekiera
Wysłany: 2017-02-09, 17:39   Spectral Base 2.0
0
UP DOWN

RozpocznĂŞ wÂątek bo i tak pewnie nie obejdzie siĂŞ bez niego a te karty techniczne z nowej bazy co przez przez przypadek znalazÂłem w wÂątku o audatexie
http://lakierowanko.info/...der=asc&start=0
to raczej nie byÂł przypadek bo ponoĂŚ juÂż sÂą szczĂŞÂśliwcy w Polsce co majÂą wstawione to nowe cudo. Tak przynajmniej twierdzÂą ci co coÂś wiedzÂą. Czekamy zatem na wiĂŞcej informacji

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2017-02-09, 19:33   
0
UP DOWN

Wave ma kolorystykĂŞ online. Czyli wysyÂłasz klapkĂŞ i masz recepturĂŞ. Tutaj moÂże byĂŚ podobnie. PisaÂłem kiedyÂś , Âże pierwsza firma ktĂłra tak zrobi, zdominuje rynek.

Siekiera
Wysłany: 2017-02-09, 19:51   
0
UP DOWN

trzeÂźwy inaczej napisał/a:
Wave ma kolorystykĂŞ online

Wydaje mi siĂŞ Âże zawsze tak byÂło. MogÂłeÂś wysÂłaĂŚ blachĂŞ lub klapkĂŞ i teoretycznie mieli podaĂŚ recepturĂŞ chyba w 48h. Nie wysyÂłaÂłem wiĂŞc nie wiem czy to dziaÂłaÂło.

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2017-02-09, 20:39   
0
UP DOWN

Ale to robili z uprzejmoœci i w ramach pomocy. Nie by³o to nigdy w cenie mieszalnika. To by³a wartoœÌ dodana, ale w Wave, wychodzi na to, ¿e ten temat jest sporo szerzej ogarniêty. Czyli, wysy³asz klapkê, jak chcesz na krechê. Wodê ciê¿ej spartoliÌ ni¿ konwencje wiêc mo¿na sobie pozwoliÌ na tak¹ us³ugê.

Siekiera
Wysłany: 2017-02-09, 21:21   
0
UP DOWN

Co ci siĂŞ staÂło? MĂłwisz jak marketingowiec ;)
WyobraÂżasz sobie taka sytuacjĂŞ w serwisie:
- Przychodzi lakiernik do kierownika (wÂłaÂściciela) i mĂłwi> szefie, wyÂśle szef klapkĂŞ do Novola bo mi kolor na krechĂŞ nie wchodzi? :D

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2017-02-09, 21:30   
0
UP DOWN

Wbrew pozorom nie bêdzie tego tak du¿o. Sam masz mieszalnie, wiêc wiesz, ¿e na dobr¹ sprawê zbyt wiele tego nie ma do wysy³ania, bo kolorysta jakoœ ogarnia korekty. Tutaj system jest przeznaczony na warsztaty premium, gdzie nie ma kolorysty. Dlaczego na warsztatach nie ma mieszalników. To nie jest kwestia obrotu. To kwestia korygowania. Nie kupuj¹ bo nie umiej¹ korygowaÌ. Tutaj, Novol da³ im kolorystê. Czyli wyeliminowa³ g³ówny powód niechêci warsztatów do w³asnego mieszalnika.

Siekiera
Wysłany: 2017-02-09, 22:06   
0
UP DOWN

Myœlê ¿e to nie jest takie proste. Zak³adaj¹c ¿e nawet jakby siê komuœ chcia³o zamawiaÌ kuriera do tej klapki, ponieœÌ koszt to zostaje jeszcze kwestia oczekiwania na recepturê i klapkê która mo¿e siê gdzieœ zagubiÌ lub pojechaÌ do innego warsztatu. Do tego dochodzi jeszcze kwestia samej receptury czyli wykonania natrysku próbnego po którym mo¿e siê okazaÌ ¿e kolor jest taki sobie bo kolorysta robi³ na pigmentach z partii "X" a w lakierni stoj¹ pigmenty z partii "Y". Myœlê ¿e to jest nie do ogarniêcia. Producent chce sprzedawaÌ towar a nie robiÌ robotê za klienta. A co z klientami z zagranicy? Us³uga na zasadzie przys³ugi nie mo¿e byÌ regu³¹ bo inaczej nie zarobi¹. To jest dobre w folderze reklamowym albo w filmiku na YT "Z³ota Siódemka za najlepsz¹ obs³ugê posprzeda¿ow¹" :D
PamiĂŞtasz, byÂły kiedyÂś takie marketingowe chwyty z gwarancjÂą za usÂługĂŞ lakierniczÂą. Novol tez to miaÂł ale nie pamiĂŞtam ile tam lat gwarantowali,. SÂłyszaÂłeÂś Âżeby ktoÂś w to wszedÂł? Marketing i tyle.

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2017-02-10, 18:34   
0
UP DOWN

Tutaj rozwi¹zanie nie jest zbyt trudne. Klapkê wysy³asz, bo sam masz w tym interes. Sama wysy³ka to ju¿ jakiœ koszt, wiêc odpadn¹ Ci którzy potrzebuj¹ receptury na 0,1l. Z natryskiem to faktycznie ró¿nie bywa, ale przy wodzie nie ma tragedii. Skoro wypuszczaj¹ nowy mieszalnik i chc¹ go sprzedaÌ w liczbie wiêkszej ni¿ dwie sztuki, pigmenty musz¹ byÌ stabilne i przez wzgl¹d na legendê Spectral Base, ludzie bêd¹ o to pytaÌ.
Klienci z zagranicy = byÂłe republiki radzieckie. Na starÂą ÂŁadĂŞ nikt nie bĂŞdzie wysyÂłaÂł.
Co do tej gwarancji, to faktycznie wiele osĂłb siĂŞ nie zgÂłosiÂło do programu. Ale byÂło to spowodowane koniecznoÂściÂą posiadania ich mieszalnika ktĂłry jest jaki jest. Dlatego ten system gwarancyjny dupy nie urwaÂł. Nikt otwarcie tego nie mĂłwi, ale wiele osĂłb daÂło sobie spokĂłj przez wzglÂąd na mieszalnik. Po co siĂŞ mĂŞczyĂŚ kiedy moÂżna robiĂŚ przygotowanie na caÂłym systemie a braĂŚ bazĂŞ z takiego systemu, z ktĂłrego pasuje a nie z takiego z ktĂłrego mamy obowiÂązek braĂŚ mimo, Âże nie pasuje.
PoÂżyjemy - zobaczymy. MajÂą wysoko poprzeczkĂŞ postawionÂą.

kalbi 
Wysłany: 2017-02-10, 22:10   
0
UP DOWN

a kto ma czas na wysyÂłanie klapek? to jakieÂś nieporozumienie. Klient zostawia auto na 2-3 dni (standardowa naprawa od 1 do 5 elementĂłw) klient chce mieĂŚ szybko i dobrze naprawione auto, dlatego wg mnie wysyÂłanie klapek to jakieÂś dziwne historie.

GMC
Wysłany: 2017-02-12, 19:19   
0
UP DOWN

To co, nie majÂą w ogĂłle kolorboxĂłw do tej wody?

[ Dodano: 2017-02-18, 02:19 ]
Na FB posz³o trochê informacji od dystrybutora z Tychów o nowej wodzie i konwencji z Novola ale dziwnie bo goœÌ z Lak-u pisze ¿e ma byÌ nowy kolorbox i wstawia zdjêcie a jakiœ lakiernik ¿e ju¿ mu wymienili na now¹ wodê i nie dosta³ nowego tylko ma robiÌ na starym, czeski film :roll:
Nie zrozumiaÂłem teÂż tego technika o co mu chodziÂło z konwencjÂą ale chyba Âże nowa to system miksowy bo napisaÂł Âże juÂż nie jest Âżywiczny tylko monoÂżywiczny 1:0,75 :roll:

Aaaa i oczywiÂście Âże kolorystyka jest super mega zajebiasta :D Chyba specjalnie pojadĂŞ do TychĂłw Âżeby to sprawdziĂŚ bo mam porĂłwnywalnie jak do Krakowa :tak:

Siekiera
Wysłany: 2017-02-18, 10:37   
0
UP DOWN

To co mówi jakiœ technik a zw³aszcza technik dystrybutora to trzeba przez sito cedziÌ. U mnie byli ju¿ tacy technicy co pistolet trzymali w rêku jedynie na egzaminie a na co dzieù towar wo¿¹ ^^

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2017-02-18, 18:27   
0
UP DOWN

ChcÂąc cokolwiek sprzedaĂŚ, muszÂą przekonaĂŚ ludzi, Âże nowe systemy nie majÂą nic wspĂłlnego ze starymi. Inaczej nikt ich nie kupi. Chyba, Âże to bĂŞdÂą najtaĂąsze systemy na ryku. Wtedy moÂże siĂŞ to udaĂŚ.

lakierok 
Wysłany: 2017-02-19, 20:05   
0
UP DOWN

System pigmentowy,kolor box chromatyczny lub markami, fiszki lakierowane .... prezentacja poczÂątek marca . MoÂże Pan RafaÂł Manie z Novola siĂŞ wypowie ? ;)

Frostt.pl

Siekiera
Wysłany: 2017-02-21, 10:28   
0
UP DOWN

A wiêc ró¿ne informacje chodz¹ bo ja s³ysza³em ¿e jednak nie ¿ywiczny tylko mix. W starym fiszki te¿ by³y lakierowane, ciekawe czy bêd¹ te same tylko inaczej u³o¿one czy ca³kiem nowe? Jak stare to pierwsza ¿ó³ta lampka powinna siê zapaliÌ chocia¿ nie by³y one takie g³upie, problem by³ z recepturami.

[ Dodano: 2017-02-21, 10:39 ]
lakierok napisał/a:
System pigmentowy

Chyba Âże pigmentowy masz na myÂśli mixy bo dla mnie pigmentowy = Âżywiczny = pasta + Âżywica czyli np. centari, autocolor a mix to taki jak np. standox, spies hecker ;)

lakierok 
Wysłany: 2017-02-21, 10:55   
0
UP DOWN

Siekiera napisał/a:
A wiêc ró¿ne informacje chodz¹ bo ja s³ysza³em ¿e jednak nie ¿ywiczny tylko mix. W starym fiszki te¿ by³y lakierowane, ciekawe czy bêd¹ te same tylko inaczej u³o¿one czy ca³kiem nowe? Jak stare to pierwsza ¿ó³ta lampka powinna siê zapaliÌ chocia¿ nie by³y one takie g³upie, problem by³ z recepturami.

[ Dodano: 2017-02-21, 10:39 ]
lakierok napisał/a:
System pigmentowy

Chyba Âże pigmentowy masz na myÂśli mixy bo dla mnie pigmentowy = Âżywiczny = pasta + Âżywica czyli np. centari, autocolor a mix to taki jak np. standox, spies hecker ;)

WedÂług tego co piszesz to mix jak sh czy debeer

kiedyÂś trochĂŞ braÂłem baz z Novola i wzorniki byÂły ok , moÂże wezmĂŞ nowy system na sklep, zobaczĂŞ jak to bĂŞdzie wyglÂądaÂło .

Novol rafman
Wysłany: 2017-03-03, 12:15   Ad.Spectral Base 2.0
0
UP DOWN

Witam!
Jak zwykle przepraszam za tak póŸn¹ odpowiedŸ(urlop).
RzeczywiÂście zaczynamy w marcu realizowaĂŚ powoli konwersje na nowy system Spectral Base 2.0.
System jest mono-bazowy co jest czĂŞÂściowo reakcjÂą na potrzeby rynku mieszania mniejszych objĂŞtoÂści kolorĂłw bazowych , a tym samym redukcja odchyÂłek kolorystycznych,ktĂłre sÂą Âłatwiejsze do zrobienia przy mocnej koncentracji pigmentĂłw.
Colorbox lakierowany chromatyczny i markowy.
Jak w wiĂŞkszoÂści przypadkĂłw coÂś nowego jest technologicznie bardziej zaawansowane i lepsze od czegoÂś starszego-to oczywiste... ,ale trzeba siĂŞ o tym przekonaĂŚ w praktyce.

RafaÂł Mania Novol

Siekiera
Wysłany: 2017-03-04, 11:11   
0
UP DOWN

To juÂż wiemy z plotek a jakieÂś konkrety? ;)

Novol rafman
Wysłany: 2017-03-06, 13:15   Ad.Spectral Base 2.0
0
UP DOWN

Konkrety?...to jak bĂŞdzie na rynku i samemu siĂŞ przekonaĂŚ.
Tak ,to tylko ,,sÂłowa" i to maÂło obiektywne jeÂśli pochodzÂą od kogoÂś kto pracuje w Novolu.

pzdr RafaÂł Mania Novol

Siekiera
Wysłany: 2017-04-07, 10:50   
0
UP DOWN

Startuje? Nie startuje? Jeden goœÌ co mia³ mieÌ wymianê powiedzia³ ¿e ju¿ przesunêli na jesieù. Coœ nie pyk³o?

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2017-04-15, 15:38   
0
UP DOWN

A moÂże majÂą cynk, Âże woda wejdzie.

jacom
Wysłany: 2017-06-20, 23:50   
+1
UP DOWN

Od kilku miesiĂŞcy cisza w tym wÂątku... MoÂże wypowie siĂŞ ktoÂś, kto ma Base 2 u siebie.
WalczĂŞ z jedynkÂą i juÂż osiwiaÂłem przez to. ObiecujÂą podmianĂŞ mieszalnikĂłw ale zastanawiam siĂŞ czy to ma sens.

glover
Wysłany: 2017-06-21, 15:05   
0
UP DOWN

Obiecali ci wymianĂŞ za darmo czy za kasĂŞ?

lakierok 
Wysłany: 2017-06-21, 15:06   
0
UP DOWN

Ja teÂż chcĂŞ podmieniĂŚ jeden z moich systemĂłw na 2 , ale siĂŞ waham muszĂŞ dobrze sprawdziĂŚ

Panie Rafale Mania czy juÂż systemy sÂą wymieniane ? ;)

jacom
Wysłany: 2017-06-21, 20:40   
0
UP DOWN

glover napisał/a:
Obiecali ci wymianĂŞ za darmo czy za kasĂŞ?

Za darmo. Niestety mam juÂż taki uraz, Âże chyba go nie chcĂŞ... Do tego ma pozostaĂŚ stary kolorbox tylko podobno inaczej bĂŞdzie poukÂładany. Obecnie, to ani markami ani chromatycznie, normalnie sen wariata.

Dementor
Wysłany: 2017-06-22, 08:47   
0
UP DOWN

Ja sÂłyszaÂłem Âże nie wszyscy dostanÂą za free

lakierok 
Wysłany: 2017-06-22, 16:58   
+2
UP DOWN

Wzornik to moÂże nie sÂą takie zÂłe, tylko niech po nalaniu bĂŞdzie to samo to by byÂło ok :spoko:

Frostt.pl

Novol rafman
Wysłany: 2017-06-23, 07:57   Ad.Spectral Base 2.0
0
UP DOWN

Witam!
Tak , wymiana trwa ju¿ od kilku miesiêcy.Poszczególne rejony Polski s¹ zaplanowane w odpowiednim czasie .Konwersja jest za darmo.Z punktów które ju¿ od ponad pó³ roku pracuj¹ na nowym systemie otrzymujemy bardzo pozytywne opinie.
Podstawowa zmiana to to ,Âże jest to system monobazowy .Zatem jakakolwiek korekta jest zdecydowanie Âłatwiejsza(szczegĂłlnie kolory biaÂłe) .Jest nowy program zdecydowanie odbiegajÂący jakoÂściÂą na plus od poprzedniego , a takÂże konkurencyjnych.SÂą nowe pigmenty umoÂżliwiajÂące zrobienie nowych kolorĂłw itd.
Trzeba sprĂłbowaĂŚ.
pzdr.RafaÂł Mania NOVOL

jacom
Wysłany: 2017-06-25, 22:27   Re: Ad.Spectral Base 2.0
0
UP DOWN

Novol rafman napisał/a:
Witam!
Tak , wymiana trwa ju¿ od kilku miesiêcy.Poszczególne rejony Polski s¹ zaplanowane w odpowiednim czasie .Konwersja jest za darmo.Z punktów które ju¿ od ponad pó³ roku pracuj¹ na nowym systemie otrzymujemy bardzo pozytywne opinie.
Podstawowa zmiana to to ,Âże jest to system monobazowy .Zatem jakakolwiek korekta jest zdecydowanie Âłatwiejsza(szczegĂłlnie kolory biaÂłe) .Jest nowy program zdecydowanie odbiegajÂący jakoÂściÂą na plus od poprzedniego , a takÂże konkurencyjnych.SÂą nowe pigmenty umoÂżliwiajÂące zrobienie nowych kolorĂłw itd.
Trzeba sprĂłbowaĂŚ.
pzdr.RafaÂł Mania NOVOL

Co z kolorboxami ? ZostajÂą stare czy dajecie coÂś innego ?

Dementor
Wysłany: 2017-06-26, 10:00   
0
UP DOWN

Novol rafman napisał/a:
Konwersja jest za darmo.

A nie ma jakiegoÂś warunku Âże wczeÂśniej mieszalnik miaÂł caÂły czas pracowaĂŚ? Bo mi handlowiec powiedziaÂł Âże jak ktoÂś nie robiÂł ostatnio to nie dostanie za free.

Novol rafman
Wysłany: 2017-06-27, 10:09   Warunki konwersji Base 2.0
0
UP DOWN

Warunki konwersji bÂądÂź wstawiania nowych mieszalnikĂłw ustalajÂą przedstawiciele regionalni wraz z regionalnymi dystrybutorami.
Dlatego o szczegó³y proszê kierowaÌ zapytania do nich bezpoœrednio.

www.novol.pl zakÂładka :kontakty ,przedstawiciele regionalni

Bombel
Wysłany: 2017-08-03, 09:21   
0
UP DOWN

Czy ma juÂż ktoÂś ten nowy system rozpuszczalnikowy z Novola i moÂże potwierdziĂŚ Âże jest duÂżo mniejsza baza receptur w stosunku do starego i jak wychodzÂą kolory do tych starych fiszek?

CRISIS
Wysłany: 2017-08-06, 08:52   
0
UP DOWN

Mam i szczerze powiedziawszy nie urzeka.Praktycznie kaÂżdy czarny i grau do dobarwiania.Poza tym wszystkie ciemniejsze kolory wychodzÂą zbyt czerwone z kÂąta zarĂłwno na kiju jak i po natrysku
Czekam na kolorystĂŞ ,moÂże dowiem siĂŞ czegoÂś nowego
Na dzieĂą dzisiejszy"chcĂŞ powrotu starego mieszalnika".Tam bynajmniej wypracowaÂłem sobie system i wiedziaÂłem jaki pigment daje jaki efekt :help:

Dementor
Wysłany: 2017-08-06, 13:45   
0
UP DOWN

Bombel napisał/a:
jak wychodzÂą kolory do tych starych fiszek?

Dlaczego chcesz porĂłwnywaĂŚ do starych fiszek przecieÂż ponoĂŚ jest nowy wzornik? Czy nie?

[ Dodano: 2017-08-06, 14:48 ]
CRISIS napisał/a:
Na dzieĂą dzisiejszy"chcĂŞ powrotu starego mieszalnika"

Jak wymienili ci za darmo to pewnie drugi raz tego nie zrobiÂą ;)

CRISIS
Wysłany: 2017-08-06, 17:03   
0
UP DOWN

SĂŞk w tym Âże o nowym wzorniku pĂłki co mogĂŞ zapomnieĂŚ na najbliÂższe 3 lata.
A receptury ni jak siĂŞ majÂą do starych fiszek.
Wymiana owszem za darmo, ale bez szans Âżeby wrĂłciĂŚ do starego-Âżywicznego -systemu,poniewaÂż jest systematycznie likwidowany

Bombel
Wysłany: 2017-08-08, 06:18   
0
UP DOWN

DziĂŞki Crisis, taka informacjĂŞ potrzebowaÂłem. Jeszcze jakbyÂś napisaÂł jak z iloÂściÂą receptur to byÂłbym wdziĂŞczny bo jak masz stary wzornik to pewnie widzisz Âże w starym systemie byÂły jakieÂś receptury do fiszek a teraz nie ma.

Dementor, chyba juÂż rozumiesz dlaczego pytaÂłem o stary wzornik :)

CRISIS
Wysłany: 2017-08-11, 06:17   
0
UP DOWN

Owszem , zgadza siĂŞ .Stwierdza siĂŞ braki w recepturach.
Dla Novol >Totalny strzaÂł kulÂą w pÂłot

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2017-08-12, 16:42   
0
UP DOWN

Je¿eli jest tak jak piszesz, to nie ukrywam, ¿e nieco siê rozczarowa³em. S¹dzi³em, ¿e system bêdzie kozak na tyle, ¿e doœÌ szybko Novol zacznie rozdawaÌ karty na rynku mieszalników.
Zrobi¹ konwersje, ludzie zaczn¹ pracowaÌ na 2.0, przekonaj¹ siê do niego, w œwiat pójdzie dobra opinia i chêtni bêd¹ waliÌ drzwiami i oknami. A¿ nie chce mi siê wierzyÌ, ¿e skoro Spectral by³ poœmiewiskiem ca³ej bran¿y lakierniczej, to zdecydowali by siê na to aby wypuœciÌ coœ co nie jest zbli¿one jakoœci¹ do górnej rynkowej pó³ki. Trzeciej szansy nie bêdzie.
Poczekamy na opinie innych u¿ytkowników, a ty CRISIS lada dzieù spodziewaj siê telefonu w sprawie Twoich wpisów na forum bo w³aœnie dotkn¹³eœ pewnego tabu. Wszyscy czekali na pierwsz¹ opinie no i siê pojawi³a. Czar prys³.
JeÂżeli chcesz wrĂłciĂŚ do starego systemu, dogadaj siĂŞ z IC. Oni majÂą Profi RS. Pigmenty te same ale duÂżo bardziej stabilne. Cena porĂłwnywalna a nawet nieco niÂższa.

Siekiera
Wysłany: 2017-08-14, 10:25   
0
UP DOWN

Hmm, ja te¿ w to nie mogê uwierzyÌ a z drugiej strony to pokazuje ¿e ¿eby mieÌ dobry system to kasa nie wystarczy, trzeba jeszcze mieÌ dobre wzorce kolorów ¿eby opracowaÌ trafione receptury i nie sk³adaÌ systemu z ró¿nych klocków tylko opracowaÌ wszystko od pocz¹tku z g³ow¹ a je¿eli faktycznie pozosta³ stary wzornik to.... :nie:

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2017-08-14, 19:56   
+1
UP DOWN

ZadzwoniÂłem dziÂś do czÂłowieka ktĂłry jest w temacie.
System na razie nie ma zÂłych opinii. Nie marudzÂą na kolorystykĂŞ ani na krycie. Podobno nieporĂłwnywalnie lepszy od starego. Z kolorystykÂą jest tak, Âże robili jÂą rĂŞcznie tym lakierem pod stary kolorbox. Co miesiÂąc jest 400 nowych kolorĂłw. NajczĂŞÂściej mieszane kolory sÂą dostĂŞpne.
Warunki konwersji ró¿ne u ró¿nych dystrybutorów.

Bombel
Wysłany: 2017-08-16, 10:07   
0
UP DOWN

Z kolorystykÂą jest tak, Âże robili jÂą rĂŞcznie tym lakierem pod stary kolorbox.

NajczĂŞÂściej mieszane kolory sÂą dostĂŞpne.

DziĂŞki za kolejne potwierdzenie Âże obowiÂązuje stary wzornik i Âże sÂą jeszcze braki receptur. Z tym starym wzornikiem to moÂże byĂŚ problem bo jak widziaÂłem u kolegi to fiszki sÂą mocno powycierane przez to Âże byÂły za mocno upchane, bez zmywacza nic nie widaĂŚ

malarz
Wysłany: 2017-08-21, 13:42   
0
UP DOWN

Mo¿e wróci w moje strony bo ju¿ od dawna s³uch po nim zagin¹³ a szkoda bo by³o kilka fajnych dodatków

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2017-08-21, 18:01   
0
UP DOWN

malarz napisał/a:
Mo¿e wróci w moje strony bo ju¿ od dawna s³uch po nim zagin¹³ a szkoda bo by³o kilka fajnych dodatków

Do dystrybutora Novola dzwoniÂłem.

jacom
Wysłany: 2018-01-29, 21:35   
0
UP DOWN

Witam ponownie.
Parê miesiêcy temu pisa³em, ¿e walczê ze starym systemem i czekam na konwersjê. Tak siê potoczy³o, ¿e wzi¹³em jednak now¹ wodê Wave 2. Jestem w bardzo pozytywnym szoku. Jako, ze mam jeszcze Aquabase + z Autocoloru, to mogê porównywaÌ do marki premium. Krycie zdecydowanie na plus dla Spectrala. Nawet lakiery z 50% zawartoœci¹ per³y nie stanowi¹ problemu. Dziêki temu bardzo trafnie mo¿na przewidzieÌ iloœÌ potrzebnej mieszanki. Jeœli chodzi o kolorystykê, to delikatn¹ przewagê ma Autocolor, choÌ naprawdê Spectral nie ma siê czego wstydziÌ i zawsze mo¿na sobie poradziÌ bo odcieni jest sporo. Jendnak najbardziej zachwyci³a mnie zgodnoœÌ fiszek z tym co w kubku. Jest po prostu szokuj¹ca! W³aœciwie przesta³em robiÌ natryski próbne (wbrew zaleceniom :) ). Kolorboks mam stary ale u³o¿ony markami co mi zdecydowanie przyspiesza wyszukiwanie. Nie wiem jak to zrobili ale zgodnoœÌ jest idealna pod ka¿dym k¹tem. Jest to dla mnie niesamowita oszczêdnoœÌ czasu. Jak fiszka pasuje, to po prostu mieszam, lakierujê i musi byÌ dobrze. Oczywiœcie jeœli fiszka siê ró¿ni, to dobarwiamy i natrysk trzeba zrobiÌ. Od sierpnia polakierowa³em oko³o 150 samochodów i nie trafi³em jeszcze fiszki, która by siê ró¿ni³a od gotowej mieszanki :) Aplikacja jest ³atwiejsza ni¿ Autocolor, schniêcie ok. Cena pigmentów czasami dwa razy ni¿sza. Naprawdê mogê poleciÌ ten system. Po Spectral Base nowa woda jest wrêcz szokuj¹co dobra.

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2018-01-30, 21:14   
0
UP DOWN

To byÂło do przewidzenia. Za 5 lat bĂŞdÂą rozdawali karty na rynku mieszalnikĂłw.

Dementor
Wysłany: 2018-02-03, 20:43   
0
UP DOWN

jacom napisał/a:
Jendnak najbardziej zachwyci³a mnie zgodnoœÌ fiszek z tym co w kubku. Jest po prostu szokuj¹ca!

Czyli Novol juÂż siĂŞ naumiaÂł robiĂŚ kolory wiĂŞc w Base 2.0 powinno byĂŚ bez skuchy. MartwiÂą jednak niekorzystne przecieki informacji ale to zapewne malkontenci.

kalbi 
Wysłany: 2018-04-10, 18:42   
0
UP DOWN

Mam i ja Wave 2.0 ;) na razie ciĂŞÂżko siĂŞ wypowiedzieĂŚ bo dopiero dziÂś 1 lakierowanie za mnÂą ale kolor wszedÂł piĂŞknie LA7T

Novol rafman
Wysłany: 2018-04-13, 06:53   Spectral Wave 2.0
0
UP DOWN

Witam KolegĂłw!
Cieszê na tak pozytywny odbiór naszego nowego mieszalnika Wave 2.0,mieszalnika (podkreœlê to) nowej generacji ,mieszalnika XXI w.Zdecydowana wiêkszoœÌ ,w tym nasze, siêgaj¹ najmniej lat 90 tych XXw.St¹d du¿a iloœÌ obaw i pewnych stereotypów myœlenia dotycz¹cych ,,starej wody"
Sam jestem wielkim fanem tego produktu,ale ze wzglĂŞdu na zatrudnienie nie wyraÂżaÂłem swojej opinii ,ktĂłra byÂłaby raczej maÂło wiarygodna.

Na dzieù obecny systemem wodnym lakieruje mi siê zdecydowanie bardziej komfortowo od rozcieùczalnika.Zarówno w kwestii szybkoœci wysychania (pierwszy stereotyp),bardzo dobrego krycia, ³atwoœci aplikacji jak i innych drobnych plusów takich jak np: mo¿liwoœÌ bezproblemowa usuwania jakiœ defektów -np: szlifowanie,nawet na mokro.
Po dok³adnym wyschniêciu nie mo¿na bazy wodnej usun¹Ì wod¹ jak do tej pory-tak jest silna,tylko rozcieùczalnik.

pozdrawiam i ÂżyczĂŞ powodzenia w pracy
RafaÂł Mania NOVOL -DziaÂł SzkleĂą

Siekiera
Wysłany: 2018-04-13, 12:55   
0
UP DOWN

Novol rafman napisał/a:
Po dok³adnym wyschniêciu nie mo¿na bazy wodnej usun¹Ì wod¹ jak do tej pory-tak jest silna,tylko rozcieùczalnik.

Czyli nie obowiÂązuje zasada "czym siĂŞ truÂłeÂś tym siĂŞ lecz" ;)

mariusz80 
Wysłany: 2019-04-29, 07:29   
0
UP DOWN

Witam, jak siĂŞ spisuje ten mieszalnik? KtoÂś coÂś?

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Systemy mieszalnikowe

Odpowiedz do tematu