Czo³em,
Mam pytanie, które czynniki maj± wp³yw na zaklejanie siê motylka (g³owicy) lakierem.
Nie lakieruje samochodów tylko drewno i materia³y drewnopodobne. Przewa¿nie nie mam ¿adnych wiêkszych problemów przy lakierowaniu ale jest jeden lakier, którego nie ogarniam. Jest to podk³ad pod lakier kryj±cy meblowy. Próbowa³em ju¿ bardziej rozcieñczaæ a¿ przesadzi³em, zwiêkszaæ ci¶nienie ale zakurz tragedia, itd. ale najczê¶ciej mam obklejone dysze powietrza. Mam pistolet Iwaty Airgunsa hte2 az3 z dysz± 1.8. W sumie w instrukcji pisze ¿e powinnien wszystko lakierowaæ przt ci¶nieniu 2bary Ale mo¿e koledzy lakiernicy mnie u¶wiadomi± ¿e nie wierzy sie instrukcj±.
Niektóre materia³y tak maj± i jak lakierowanie trwa d³u¿ej trzeba przemyæ g³owice, sprawd¼ w karcie produktu jaka dysza zlecana i ci¶nienie, jakie proporcje materia³ów.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum