Wys³any: 2018-05-24, 23:12 Usprawnienie przygotowania powietrza z kompresora Kraft
0
Witam
Posiadam kompresor Kraft&Dele.Na wyj¶ciu oryginalnie ma za³o¿one reduktor z zaworem bezpieczenstwa i dwoma wyjsciami na szybkoz³aczki.
Ten reduktor zbytnio siê nie nadaje.To ustrojstwo zbytnio zabiera przep³yw.Ustawiaj±c na 4 bary i w³±czaj±c pistolet do malowania ci¶nienie spada prawie na 2 bary.Po puszczeniu poooowoooli powrotnie dobija do 4.
Czy jak dla mnie amatora wystarczy zamieniæ to na jakie¶ Yato?Samochodów na gotowo nie bede tym malowa³ dla jasno¶ci.
Za³o¿y³em tam odwadniacz 1/4 cala i przy piaskowaniu jest wilgotno,szybko siê nape³nia itp
Mam wra¿enie ¿e ta zwê¿ka psuje robotê i nale¿y za³o¿yæ odwadniacz 1/2 cala i z wiêkszym pojemnikiem i filtrem.
A czy wtedy zostawiæ tez ten 1/4?Mam go na trójniku i przed tym prawie nic nie wilgoci od strony sprê¿arki-otwieraj±c na dole trójnika zawór prawie nic nie fuknie.
-wywalenie ORI reduktora z szybkoz³aczkami a pod³±czenie w to miejsce bezposrednio z 1/2 na w±¿ 12mm
-wywalenie starego filtra 3/8 i tych zwê¿ek (szybkozlaczka itp)
-za³o¿enei w to miejsce nowego yato
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum