|
|
|
Autor |
Wiadomość |
 |
contar323
|
Wysłany: 2018-07-01, 10:15 WyposaÂżenie do pierwszego lakierowania
|
0
|
|
|
|
CzeœÌ!
Mam w planach polakierowaÌ skuter, a dok³adniej jego plastiki. Oczywiœcie nie zrobiê tego bez odpowiedniego sprzêtu. Na chwilê obecn¹ mam kompresor 105L z trzema t³okami o nieznanej wydajnoœci. Do tego "profesjonalny przewód spiralny" . Mam wprawdzie jakiœ pistolet niewiadomego pochodzenia, o niewiadomych parametrach. Jedyne co o nim wiem to to, ¿e jest niebieski i pisze HVLP. U¿ywany by³ do lakierowania maszyn rolniczych, gdzie chodzi³o tylko i wy³¹cznie o ochronê antykorozyjn¹. Tak¿e oprócz kompresora nie mam nic. Mój bud¿et to ca³e... 350-400z³. Sza³u nie ma, wiadomo czego nie urywa. Ale jak mówi³em, ma to byÌ tylko na jeden raz, mo¿e czasem polakieruje jak¹œ przyczepê lub inn¹ maszynê.
W skrĂłcie, potrzebujĂŞ:
-wĂŞÂża, tak okoÂło 10-20m
-odwadniacza, odolejacza i innych niezbĂŞdnych filtrĂłw
-reduktora ciÂśnienia
-pistoletĂłw (do bazy/lakieru i podkÂładu)
JeÂżeli chodzi o ten budÂżet, to wiĂŞcej nie mogĂŞ daĂŚ, bo czujĂŞ, Âże polakieruje coÂś raz na rok, moÂże dwa razy na rok. Zawodowo nie bĂŞdĂŞ siĂŞ tym zajmowaÂł. JeÂżeli chodzi o pistolet do bazy, to nie pogardziÂłbym dyszÂą 1.0, albo pistoletem HP, RP, LVLP. Pistolet HVLP raczej odpada ze wzglĂŞdu na kompresor.
Z gĂłry dziĂŞki!
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
CzereÂśniak
|
Wysłany: 2018-07-03, 01:00
|
0
|
|
|
|
Kup se pan pistola chinskiego za 100 jakiego wenza do tego reduktora i odwadniaca pod tego pistola i mozna juz se walic lakiera na tego skutera
Jeszcze z tego co po zakupach zostanie to se kupisz lakiera do pryskania skutera |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
|
|