Autor |
Wiadomo¶æ |
|
Asterkaboza
|
Wys³any: 2019-05-05, 15:19 Ubytek lakieru bezbarwnego
|
0
|
|
|
|
Witam wszystkich!
Ostatnio na progu zacz±³ mi lekko ³uszczyæ siê lakier bezbarwny. Póki co jest to ubytek mo¿e 2.5 x 2.5 cm.
Jak polecacie siê za to zabraæ? Nie chce malowaæ ca³ego elementu, gdy¿ na reszcie progu lakier jest bardzo ³adny.
My¶la³em nad tym, aby krawêdzie odprysku zmatowiæ delikatnym papierem wodnym (tylko nie wiem jakiej gradacji), a nastêpnie.. no w³a¶nie. Nie wiem czy pomalowaæ to sprayem czy zwyk³ym pêdzelkiem? Co my¶licie?
Pozdrawiam |
|
|
|
|
Robertlodz09
|
Wys³any: 2019-05-06, 21:19
|
0
|
|
|
Pomóg³: 61 razy Posty: 3387 Sk±d: £ód¿
|
Asterkaboza napisa³/a: | Ostatnio na progu zacz±³ mi lekko ³uszczyæ siê lakier bezbarwny. |
To nic dobrego nie wró¿y ....
Asterkaboza napisa³/a: | Nie wiem czy pomalowaæ to sprayem czy zwyk³ym pêdzelkiem? |
We¿ to i zamaluj z pêdzelka i czekaj na tzw. rozwój sytuacji tzn co sie dalej bêdzie dzia³o z reszt± lakieru na tym progu ...
Jak zacznie sie dalej "³uszczyæ" to czeka Cie lakierowanie ca³ego progu poniewa¿ ³uszczenia lakier bezbarwnego nie zatrzymasz ... przyczyn± jest brak wi±zania chemicznego pomiêdzy baz± a lakierem bezbarwnym |
|
|
|
|
Asterkaboza
|
Wys³any: 2019-05-07, 12:00
|
0
|
|
|
|
Robertlodz09 napisa³/a: |
We¿ to i zamaluj z pêdzelka i czekaj na tzw. rozwój sytuacji tzn co sie dalej bêdzie dzia³o z reszt± lakieru na tym progu ...
|
Dziêki za odpowied¼. Kupi³em ju¿ lakier bezbarwny i utwardzacz.
Jakiej gradacji papierem polecasz przejechaæ krawêdzie ubytku? Mam 800, 1200, 2000. Nie wiem, czy 800 nie bêdzie trochê za gruby |
|
|
|
|
Robertlodz09
|
Wys³any: 2019-05-07, 21:41
|
0
|
|
|
Pomóg³: 61 razy Posty: 3387 Sk±d: £ód¿
|
Asterkaboza napisa³/a: | Jakiej gradacji papierem polecasz przejechaæ krawêdzie ubytku? |
Przy takiej "naprawie" nie ma sensu szlifowaæ krawêdzi tego ubytku to nic nie da
ale decyzja nale¿y do Ciebie
Jak co¶ to zastosuj 1200 na te obrze¿a |
|
|
|