|
|
|
Autor |
Wiadomo¶æ |
|
Adamerio
|
Wys³any: 2019-05-15, 18:24 Black Piano sprayem
|
0
|
|
|
|
Witajcie
Chcia³em pomalowaæ sobie plastiki w 'Piano Black' - na pocz±tku papierami ¶ciernymi o gradacjach: 80/120/220 star³em oryginaln± farbê do go³ego plastiku, nastêpnie wszystko odt³u¶ci³em benzyn± ekstrakcyjn± oraz rozpyli³em podk³ad(3-4 cienkie warstwy) - jak na moje oko wysz³o idealnie.
Nastêpnego dnia po odczekaniu 24h papierem wodnym 1000 zmatowi³em minimalnie podk³ad, ponownie oczy¶ci³em i na³o¿y³em w³a¶ciwy kolor 'Piano Black' - wg mnie wysz³o równie¿ zadowalaj±co.
Po kolejnych 24h przyst±pi³em do nak³adania lakieru bezbarwnego - na pocz±tku wygl±da³o ¶wietnie - wszystko ³adnie siê b³yszcza³o, czerñ by³a g³êboka, jednak po wyschniêciu czar prys³ i wygl±da to tak jak na za³±czonym zdjêciu:
2 pierwsze zdj po lewej przed na³o¿eniem bezbarwnego^^
Wszystkie elementy s± matowe i wygl±daj± gorzej ni¿ przed
W planie by³a polerka mechaniczna, ale to nawet na polerkê siê nie nadaje....
Co posz³o nie tak???
Zbyt du¿a wilgotno¶æ w pomieszczeniu? Za grube warstwy? Zbyt krótki czas pomiêdzy warstwami?
Co teraz najlepiej zrobiæ?
Mogê wszystko minimalnie zmatowiæ i ponownie na³o¿yæ czarny + lakier czy muszê zdzieraæ wszystko do zera?
Dodam, ¿e wszystko by³o malowane sprayem^^ |
|
|
|
|
mirusiek
|
Wys³any: 2019-05-30, 04:14
|
0
|
|
|
Pomóg³: 2 razy Posty: 119
|
do etapu podkladu procedura jak dla mnie jest ok. prblememm moze byc spray kolor.
Ten kolor piano black to baza w sprayu 2K , wymagajaca potem polozenia bezbarwnego?
Bo najczesciej lakiery w spray-u zwlaszcza blyszczace nie wymagaja polozenia na nie lakieru bezbarwnego. Jezeli tek kolor po wyschnieciu byl blyszczacy jsak gotowy to nie jest to 2k lakier i jak dales na niego bezbarwny to poprostu sie zezarl z nim i powstaly dziury.
Musisz zaczac od nowa. zedrzec podkald i albo spray 1k bez bezbarwnego, alo pistolet baza+ bezbarwny |
_________________ https://www.flickr.com/photos/51928327@N08/sets/ |
|
|
|
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
|
|
|