Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
nike0018
Wysłany: 2019-07-07, 09:49   Konserwacja profili zamkniĂŞtych.
0
UP DOWN

Siema!
Czy ktoÂś z Was stosowaÂł jakiÂś konwerter rdzy (Dinitrol RC800 lub Fertan lub APP R-Stop) w profile zamkniĂŞte, za pomocÂą dyszy rozbryzgowej do profili zamkniĂŞtych i pistoletu, przed naÂłoÂżeniem ochronnej warstwy wosku i uwaÂża takie rozwiÂązanie za sensowne, czy wystarczy sam Tectyl ML/Innote Hi Temp Wax?
Bo zastanawiam siĂŞ czy taki Tectyl ML jeÂśli jest juÂż jakaÂś rdza w Âśrodku coÂś da i jÂą przyblokuje, czy nic to nie da.

hematol 
Wysłany: 2019-07-09, 00:50   
0
UP DOWN

Sama "konserwacja" profili zamkniĂŞtych gdzie jest juÂż rdza mija sie z celem.Konserwuje sie jak sama nazwa wskazuje KONSERWACJA czyli zabezpieczenie przed korozjÂą,gdzy juz rdza weszÂła miĂŞdzy blachy to tylko blacharz pozostal,wszystkie inne preperaty na rdze to taka Âściema dla ludzi,ktorzy nie znajÂą tematu i wierza,Âże ..."a moÂże jednak to zadziaÂła..." i tak to sie sprzedaje.Nikogo nie chce uraziĂŚ poprostu tak to przedstawiÂłem,Âżeby zrozumiec.
Wosk tak,ale tylko na elementy malowane,bez rdzy. :spoko:

nike0018
Wysłany: 2019-07-11, 18:51   
0
UP DOWN

Niestety nie mam kamerki, aby zajrzeĂŚ do Âśrodka profili, a przy korkach Âżadnej rdzy nie widaĂŚ. Dlatego nie wiem czy stosowaĂŚ jakiÂś konwerter rdzy jak Fertan przed Tectyl ML, czy sam Tectyl ML wystarczy?

sawmaster 
Wysłany: 2019-08-22, 16:44   
0
UP DOWN

hematol, nie dokoùca siê zgodzê ¿e nie ma dobrych preparatów rdzy jak siê dobrze oczyœci rdzê to ma³e drobinki rdzy powinien zjeœÌ kwas fosforowy

hematol 
Wysłany: 2019-08-23, 22:38   
0
UP DOWN

sawmaster napisał/a:
maÂłe drobinki rdzy

sawmaster, dla mnie albo jest rdza albo jej niema.
Z tych drobinek rdzy i tak uroÂśnie duÂża rdza,wiec po co to zostawiĂŚ i mieĂŚ zÂłudne nadzieje ,Âże jakiÂś preparat pomoÂże...
Rubcie jak chcecie,ale od preparatĂłw na rdze jest cos lepszego i nazywa siĂŞ dobry blacharz albo dobra blacharka,a te Âśrodki na rdze to takie,wiesz "chodzenie na skrĂłty,omijanie wÂłaÂściwej naprawy blacharskiej. ;)
KiedyÂś do tego kaÂżdy dojdzie....

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Blacharstwo i inne naprawy

Odpowiedz do tematu