Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
sp200
Wysłany: 2019-09-14, 19:10   DobĂłr filtrĂłw do instalacji powietrza
0
UP DOWN

Czy filtry 40 mikronĂłw, a nastĂŞpnie 5 mikronĂłw(w obudowie z reduktorem ciÂśnienia) bĂŞdÂą wystarczajÂące do lakierowania?

KK 
Wysłany: 2019-09-15, 20:23   
0
UP DOWN

ZaleÂży w jakim stanie bĂŞdzie Twoja sprĂŞÂżarka.

sp200
Wysłany: 2019-09-15, 20:33   
0
UP DOWN

Niby ma rok, ale to chiĂączyk wiĂŞc coÂś tam moÂże pluĂŚ. Co polecasz Âżeby byÂło na lata?

mirusiek 
Wysłany: 2019-09-16, 04:10   
0
UP DOWN

Na lata nie do zajechania Devilibis Finish Line

KK 
Wysłany: 2019-09-19, 22:05   
0
UP DOWN

Mam u siebiĂŞ satĂŞ prep 100, do tego jeszcze zrobiÂłem filtr wstĂŞpny z wkÂładu spiekanego od saty prep. Mam instalcjĂŞ ze ÂślepÂą nitkÂą.
W drugim pomieszczeniu mam blok CKD 5000.

Najpier powietrze filtrujĂŞ przez blok Saty potem CKD. Czy mam czasem oczka? Mam.

SprĂŞÂżarkĂŞ mam nowÂą Airpola, ma teraz okoÂło 300mth dopiero.

Jakbym drugi raz coÂś miaÂł kupiĂŚ to chyba za sprĂŞÂżarkÂą w pomieszczeniu kilka metrĂłw dalej ustawiÂłbym zwykÂły zbiornik na stojÂąco jakieÂś 30-50L. Najlepiej taki wysoki.

MoÂże zasypaÂłbym go zmywakami nierdzewnymi.
Z niego wyszed³bym do pomieszczenia i tam zrobi³ odwadniacz na pó³ cala CKD, za nim mo¿e filtr z silika¿elem na wzór devilbissa, a za tym odolejacz CKD.

Jak bĂŞdzie woda w powietrzu to Âżaden filtr tego nie wyÂłapie, ale zbiorniki osobne wyÂłapujÂą duÂżo, wiem bo piaskowaÂłem swojego czasu.

fryc
Wysłany: 2019-10-12, 03:46   
0
UP DOWN

SÂą te odwadniacze i filtry,mam takie yato i gdzie mam kupiĂŚ taki wkÂład do tego filtra jak nigdzie nie widze Âżeby takie wkÂłady sprzedawali.

KK 
Wysłany: 2019-10-12, 21:15   
0
UP DOWN

Kup w Yato.

fryc
Wysłany: 2019-10-29, 00:41   
0
UP DOWN

Yato nie sprzedaje tego,nie widzĂŞ nigdzie,nawet nie wiem jaki to filtr bo nie pisze.WymyÂłem to ale to nie rozwiÂązanie.

Generalnie sprĂŞÂżarka Kraft nie generuje do ukÂładu duÂżo syfu ale trochĂŞ poszÂło zanim jeszcze uszczelniÂłem po swojemu kiepskie filtry na zasysaniu.
JakieÂś minimalny fillm oleju na sciankach filtra-odwadniacza a tak to woda jak chodzi non stop to coÂś tam siĂŞ wykropli ale najwiecej wykrapla siĂŞ w butli kompresora 200l.PatrzÂąc ile dostaÂł w dupe na ciaglej pracy to jak narazie ma sie dobrze.

Taki mam yato jak z linka, cosik jakby straciÂł na przepÂływie powietrza.Na poczatku nie reagowaÂł praktycznie na nacisniĂŞcie pistoletu a teraz jest inaczej.

Ale chodzi o to ze chce pomalowac troche rzeczy bezbarwnym i tu nie bedzie zadnego polerowania,musi byc bez paprocha.

https://rg-narzedzia.com.pl/naolejacze-i-odwadniacze/yato-filtr-reduktor-z-manometrem-1-2-promo.html

Nie wiem co by dobraÂł do tego jakie CKD czy coÂś?Mnie dziwi ze wymiarow filtrow w sklepach nie ma.

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Odpowiedz do tematu