Autor |
Wiadomość |
 |
Dawid1996
|
Wysłany: 2020-01-18, 23:05 Problem z kompresorem FINI
|
0
|
|
|
|
Witam wszystkich
Mam problem z kompresorem FINI mk 103-100-3m, kompresor zakupiÂłem koĂącem wrzeÂśnia 2019r. UÂżywam go do szlifierki pneumatycznej I malowania.
Przez 2 miesi¹ce dzia³a³ znakomicie , ale po tym czasie zacz¹³ siê wy³¹czaÌ(wybija przycisk termiczny na silniku) po 10 minutach pracy.
Kompresor byÂł w serwisie Ale powiedzieli mi, Âże wszystko jest ok I moÂże coÂś z prÂądem mam nie tak. Ale elektryk byÂł sprawdziÂł instalacjĂŞ I jest wszystko dobrze.
Teraz juÂż kompresor chodzi okoÂło 5 minut i juÂż po pracy.
MoÂże miaÂł ktoÂś taki problem i wie o co chodzi? Czy trzeba wymieniĂŚ pompe lub silnik ?
Z gĂłry dziĂŞkujĂŞ za pomoc. |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2020-01-19, 17:45
|
0
|
|
|

|
Dawid1996 napisał/a: | Kompresor byÂł w serwisie Ale powiedzieli mi, Âże wszystko jest ok I moÂże coÂś z prÂądem mam nie tak |
To weÂż i go sprawdz u kogoÂś innego jeÂśli nadal bĂŞdzie to samo to "wina" nie jest po Twojej stronie
Masz go jeszcze na gwarancji tak¿e musz¹ usun¹Ì t¹ usterkê
Dawid1996 napisał/a: | Czy trzeba wymieniĂŚ pompe lub silnik ? |
Tutaj pompa nie ma Âżadnego znaczenia problem masz po stronie napĂŞdu tj. silnika |
|
|
|
 |
MichuMachu
|
Wysłany: 2020-01-28, 09:43
|
0
|
|
|

|
Masz na 1 fazĂŞ ten kompresor czy na 3 ? |
|
|
|
 |
Dawid1996
|
Wysłany: 2020-02-01, 06:09
|
0
|
|
|
|
Witam, kompresor jest na 1 fazĂŞ.
By³em w serwisie ¿e sprê¿ark¹ I powiedzieli mi ,¿e nic siê nie dzieje jest sprawna w 100%. Widzia³em chodzi³a 15 minut bez przerwy I siê nie wy³¹czy³a.
Przywioz³em do domu w³¹czy³em I 2 minuty I znowu wywali³o termik.
MyÂślĂŞ tak Âże moÂże prÂąd jest przyczynÂą Ale podczas pracy kompresora ma 212v
Tak samo jak w serwisie. |
|
|
|